Behind the scenes: oktober 2017 #1

15 oktober 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

De tijd vliegt en het is alweer tijd voor een nieuwe behind the scenes! De lancering van mijn boek vond plaats, ik had opnames voor een korte video in Amsterdam, bakte erop los en had ook nog een leuke zakelijke afspraak met verschillende bedrijven. Geen tijd om stil te zitten dus, al zat er ook een uitermate luie dag tussen 😉 . Kijk je mee?

Goed, we beginnen deze behind the scenes dus op vrijdag. Een vrijdag waarop ik van hot naar her vloog. Ik stond vroeg op mijn tas in te pakken en het huis op te ruimen. Daarna stapte ik op de fiets naar Velserbroek om een woning te bezichtigen, na die bezichtiging racete ik op hoog tempo gelijk weer door naar een volgende bezichtiging in Haarlem. Beide huizen zijn niks geworden overigens. Eenmaal thuis geen tijd om even op de bank te ploffen, ik moest namelijk de bus en trein halen. De bus vertrok te vroeg en reed voor mijn neus weg. De volgende bus gaf me een kleine kans om de trein alsnog te halen, maar ook die reed na een sprintje te hebben getrokken voor mijn neus weg. Wachten op de volgende trein dus.

Ik reisde naar Utrecht waar Lian al op mij wachtte (zij miste de trein namelijk niet) en we hadden beide honger. Geen trek meer, maar gewoon echt honger. Dus gingen we, bepakt en bezakt, lunchen bij Bagels & Beans. We konden niet kiezen, dus deelden onze bagels met elkaar. Daarna gingen we door naar Tidbits, de locatie waar mijn boeklancering was. We pakten onze spullen uit en gingen het een en ander regelen. Even langs bij Lians zus in Utrecht om een polaroid camera op te halen, naar de supermarkt voor alle boodschappen en de uitgever kwam langs om ook allerlei spullen te brengen. ’s Avonds gingen we lekker uit eten bij de Griek en daarna waren we bekaf en gingen naar bed. We sliepen gelukkig ook in Utrecht.

Zaterdagochtend stonden we op tijd op en na het ontbijt gingen we aan het werk. De workshoplocatie werd versierd en we zetten alle ingrediënten al zoveel mogelijk klaar. Net toen wij klaar waren, kwamen de eerste winnaars aan en begon de leuke middag met workshop en high tea. Hoe dat allemaal was kun je lezen in het verslag van aankomende dinsdag. Na alles opgeruimd te hebben na de leuke middag konden wij ook naar huis. Moe maar voldaan stapte ik in een bomvolle trein op weg naar huis. Heerlijk om thuis op de bank te ploffen en even niks te hoeven doen.

Zondag was een uitermate luie dag. In mijn pyjama hing ik het grootste deel van de dag op de bank, las een boek en keek series via Netflix. Lang geleden zo’n luie dag, maar ik heb ervan genoten. Was ook wel nodig, want ik was behoorlijk moe. Ben zelfs nog in slaap gevallen op de bank haha.

Maandag moest er weer gewerkt worden. Ik ging naar Amsterdam voor opnames van koffiemerk Perla dat bij AH te koop is. Ik maakte een snelle koffiesnack op video die jullie binnenkort voorbij kunnen zien komen op Facebook. Ik ging in de make-up, mijn haar werd gedaan en toen konden we beginnen. omdat de palmen van mijn handen een beetje vlekkerig worden als ze warm zijn, gingen die ook nog in de make-up haha. Hele bijzondere gewaarwording. Voor het filmen was 3 uur uitgetrokken, maar uiteindelijk ging ik pas na 6 uur filmen naar huis. Gelukkig kon Lian wat dingen voor mij doen die ik eigenlijk zelf had willen doen.

Dinsdag was een computerdag. Het werk dat ik normaal op maandag doe deed ik deze dag. Niet heel spectaculair dus. Woensdag was wel leuk! Ik had een fijne bakdag waarop ik de laatste recepten voor de koekjesweek maakte.

Donderdag deed ik vrijwel niets. Woensdagavond werd ik niet zo lekker en dat was donderdag niet anders, even wat rust pakken dus. Vrijdag voelde ik me wel weer iets beter gelukkig en werkte ik achter de computer aan verschillende artikelen.

Zaterdagochtend ging ik daar nog even mee door en schreef ik vanaf de bank wat berichten voor Handige baktips. Daarna ging ik naar de Action waar ik voor slechts een ding wilde kijken. Ik ging naar buiten met een tas vol spullen. Had ik kunnen weten 😉 . Eind van de middag ging ik naar mijn moeder toe omdat ik ’s avonds bleef eten. We aten heerlijke hartige pannenkoeken.

Zondag deed ik het huishouden en maakte ik tijd voor mezelf vrij. Ik heb het altijd al leuk gevonden om lekker creatief bezig te zijn, maar daar heb ik de laatste jaren weinig meer mee gedaan. Onlangs begon het te kriebelen en besloot ik die hobby’s weer op te pakken. Ik zat dus heerlijk op de bank te tekenen en maakte deze pompoen. Ben er best wel heel erg blij mee na jaren niets meer getekend te hebben. Ik wil nog wat meer herfstige dingen tekenen en daar dan uiteindelijk een aquarel van maken. Heb ongeveer een idee in mijn hoofd, dus ben erg benieuwd hoe het wordt.

Dan maandag. Mijn vaste computerdag en ik bereidde de recepten voor de volgende dag voor. Ik deed ook gelijk alle boodschappen zodat ik daarmee op dinsdag gelijk aan de slag kon. Ik maakte verschillende zoete en hartige recepten die weer heerlijk zijn geworden. Binnenkort komt over deze dag een uitgebreide behind the scenes online. Dan vertel ik jullie meer over zo’n bakdag zoals ik die vaak heb.

Woensdag kwam ik traag op gang en dat ging in de loop van de dag niet veel beter. Toch heb ik uiteindelijk nog best wel wat werk verzet. Ik schreef vooral heel veel teksten en werkte reeds gemaakte recepten uit.

Daar ging ik donderdagochtend weer mee verder. Ik vind het altijd fijn werken om een serie artikelen te schrijven en daarna een serie foto’s uit te zoeken. Of andersom, maar in ieder geval niet per artikel. Begin van de middag ging ik naar Amsterdam. Op het station kwam ik erachter dat er door een aanrijding geen treinen meer reden en door de extra reistijd zou ik het niet gaan redden. Gelukkig wist ik dat Pauline ook zou gaan, ze was nog niet vertrokken en dus kon ik meerijden. Heel fijn!

Ik ging naar Meet the foodies, een zakelijk evenement van mijn mediabureau. We gingen deze middag speeddaten met verschillende merken om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken, heel erg leuk en interessant. Ik sprak in totaal met 8 bedrijven en ik hoop dat er leuke samenwerkingen uit gaan komen. Ik zit in ieder geval vol met inspiratie en ben enthousiast.

Vrijdag was ik vroeg wakker en besloot gelijk maar aan de slag te gaan. Ik editte last minute de video die gisteren online kwam, waarin ik ineens zag dat Lotje een paar keer in het hoekje tevoorschijn kwam. Ik werkte ook weer aan artikelen, zocht foto’s uit en maakte een lekker recept dat gelijk mijn avondeten was.

En dat was hem dan alweer. Het zijn momenteel razend drukke weken en ik vlieg van hot naar her. De rest van de maand ziet er ook zo uit, al probeer ik de hoeveelheid afspraken te beperken. Ook ga ik de komende tijd druk aan de bak voor de rest van het najaar. Ik hoop eind oktober alles gebakken te hebben zodat ik in november alles kan uitwerken. Het is een ietwat enthousiast voornemen, maar ik hoop dat het gaat lukken. Idee is dat het dan in december niet zo’n gekkenhuis is. We gaan het zien. Hoe mijn komende twee weken eruit zien lees je weer over een tijdje! Of je volgt me op Instagram, dan houd ik je in de tussentijd ook al op de hoogte 🙂 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Mariëlle schreef:

  Leuk om te lezen weer. En wat een schatje is Lotje! 🙂

 2. Alicia schreef:

  Druk druk dus nog steeds! Fijn dat je wel enorm van die vrije zondag hebt genoten en het er idd even van hebt genomen om lekker helemaal niks te doen ???
  Benieuwd naar je verslag van dinsdag!

  Liefs, Alicia

 3. Rianne schreef:

  Dus tekenen kun je ook nog!
  Mooi!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *