Toblerone cheesecake

131

toblerone cheesecake

Aangezien het recept voor Toblerone taart al populair was voordat ik ook maar had gezegd wat ik nu precies ging maken, heb ik besloten om het recept maar snel online te zetten. Wat waren jullie nieuwsgierig zeg, hartstikke leuk 😀 ! Het is dus een no bake Toblerone cheesecake geworden, een ongekend succes kan ik je vertellen. De familie heeft hier zitten smullen van deze taart. Ik vond het zelf best nog wel een spannende taart om te maken, ik was erg benieuwd of de cheesecake nu wel op zou stijven. Hij gaat namelijk niet in de oven, maar er zit ook geen gelatine in. Hoe het nu precies werkt weet ik eigenlijk ook nog niet, maar het werkt in ieder geval. Ik zal jullie niet langer in spanning houden, hier is het recept voor de Toblerone cheesecake!

toblerone cheesecake

toblerone cheesecake

toblerone cheesecake

Toblerone cheesecake

Wie de repen Toblerone lekker vindt, is gek op deze Toblerone cheesecake! Een taart die niet in de oven hoeft en gewoon veel te lekker is! Maken dus!
Porties: 12 personen (24 cm vorm)

Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram amandel tongen (of andere (amandel)koekjes)
  • 100 gram ongezouten roomboter

Vulling

  • 200 gram Toblerone
  • 100 gram pure chocola
  • 250 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Topping

  • 200 gram Toblerone

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen eventueel een beetje in.
  • Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Als je deze niet hebt, kun je ze ook fijnstampen in een kom. Smelt de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel en zet de bodem dan in de koelkast.
  • Smelt de Toblerone en de pure chocola au bain marie, zet opzij om een beetje te laten afkoelen.
  • Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig (niet stijf!). Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas, meng tot een glad mengsel.
  • Voeg dan de gesmolten chocola toe, meng er doorheen tot het mengsel een egale kleur heeft gekregen. Giet de vulling op de koekbodem en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
  • Ter decoratie hak je een reep Toblerone in stukken, verdeel deze over de taart voordat je hem serveert.
Bewaren

Voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.

toblerone cheesecake

Mijn advies voor jullie: maken deze taart! Echt hoor, stel het vooral niet te lang uit. Zo denk ik bijvoorbeeld dat je hiermee het perfecte Moederdag cadeau hebt 😉 .

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

105 reacties

  1. Martine schreef:

    Hallo Laura,
    Super dat je het recept vandaag geplaatst hebt. Wij zagen de foto en tekst op instagram en de jarige job in spé zei dat ze deze voor haar verjaardag wil maken vrijdag a.s. Onze duimen zijn wat rood, wachten op het recept (haha), nu kunnen wij aan de slag :-). Dankjewel voor het delen! Groetjes Annelot en Martine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een mazzel! Veel plezier met maken, ben benieuwd of hij bij jullie ook zo in de smaak valt 🙂

      1. Martine schreef:

        Goedemorgen Laura,
        Het was een groot succes en hij smaakte heerlijk.
        Ook het maken; een tiener en kleuter samen een cheesecake maken, wat een feest!
        Vele gasten vroegen gelijk het recept, door verwezen naar je website 😉
        Groetjes, Martine

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat leuk om te horen! Fijn dat iedereen hem zo lekker vond 😀

  2. Joyce schreef:

    Ik maakte toevallig vorige week ook een chocolade cheesecake! Ik probeer hem wel nog eens uit met toblerone. Leuk idee!

  3. Ellen schreef:

    Oooh, my! Dit moet wel overheerlijk zijn!

  4. Chantal schreef:

    Mmmm lekker hoor, gaat op mijn lijstje!
    En hoe het werkt, heel simpel. Je smelt chocolade en dat wordt later weer hard. Daarom stijft hij op 🙂
    Het is gewoon een overheerlijke luxe chocolademousse!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik had niet verwacht dat het opstijven van de chocola genoeg zou zijn. Vooral omdat ik ook versies zonder chocola en gelatine ken. Die ook maar eens uitproberen 🙂

  5. Dinja schreef:

    Kan je ook andere koekjes gebruiken voor de bodem?
    Het ziet er echt heel lekker uit dit recept, ga ik zeker eens een keer proberen!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker! Ik heb voor amandelkoekjes gekozen omdat er ook amandel nougat in de Toblerone is verwerkt 😉

      1. Julia schreef:

        Kan deze ook met Bastogne bodem of is dat niet lekker denk je? :$

        1. Jacomijn schreef:

          Ik maak ‘m graag met spritsen.

  6. Emily van Kampen schreef:

    Oh wow! Chocolade cheesecake klinkt al lekker (wel zwaar, maar ach) maar met Toblerone lijkt me echt verrukkelijk! En de stukjes bovenop staan ook nog eens heel decoratief.

  7. Christine schreef:

    Ha Laura, de toblerone stijft weer op omdat er nougat en honing in zit. Ik maak al jaren toblerone mousse (Zwitsers recept) en ook daar gaat geen gelatine in, nooit aan gedacht om het ook eens zo te maken. 🙂

    1. Christine schreef:

      Ps, bij mijn recept smelt je juist de chocola door er heet water overheen te gieten, even laten staan tot de chocola zacht is en dan afgieten.

      1. hannah schreef:

        Dat is gek, water en chocolade zijn vijanden, net als water en olie. Kan je mij uitleggen hoe je dat dan doet?

        1. Christine schreef:

          Hannah, je overgiet de gebroken Toblerone met heet water, laat het even staan en dan giet je het water er weer af. Ik doe dit boven een zeefje zodat de stukjes noot niet weg gegooid worden. (ik hou gewoon de schaal een beetje schuin om het water af te gieten) Door deze manier van smelten wordt de noga zacht en kun je het goed verwerken door de slagroom.

    2. Laura's Bakery schreef:

      en ik had er weer niet aan gedacht om Toblerone mousse te maken 😉 ga ik onthouden 😀

  8. Milou schreef:

    Ohhh Laura, wat doe je me aan? Haha nee grapje! HEERLIJK! Deze taar ga ik binnenkort echt een keer maken. Ik ken wel wat mensen die hier graag van mee zouden willen smullen! Thanks voor het recept!

  9. Margot schreef:

    Wat ziet dat er ontzettend lekker uit! Yumm!

  10. Els schreef:

    Oh wat ziet dit er lekker uit!!! Ik ga hem zeker binnenkort een keer maken.

  11. sanne schreef:

    Hallo Laura
    ik zit even te kijken voor philadelphia maar ik zie dat ze ook milka philadelphia hebben denk je dat het ook lekker is om die te gebruiken of word het dan teveel?
    Gr!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat het een beetje te veel wordt, ook omdat je verschillende soorten chocola gaat mengen.

  12. Kübra schreef:

    Hey ziet er goed uit! En het is nog no-bake ook 🙂 ga hem proberen

  13. Rebecca schreef:

    Ziet er heerlijk uit 🙂

  14. charissa schreef:

    Lovely! zaterdag gaan we weer aan de bak!!
    Zin in! 🙂

  15. Shirley schreef:

    Mmmmm ik ga hem morgenavond maken. Alles in huis op de kattentongen na, dus morgen even halen

  16. Karina schreef:

    Ik ben een cheesecake noob, maar dit recept durf ik wel aan. Deze ga ik zeker dit weekend uitproberen!

  17. hannah schreef:

    De reden dat de cheesecake stijf wordt komt niet alleen Door de chocolade, maar ook Door de mascarpone, roomkaas en slagroom. Door deze op te slaan sla je er licht in. Dit blijft luchtig door de eiwitten. Als je dit dan koud zet, stijft dit verder op.

    Ik zal het recept uitproberen! Lijkt me heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Toch wel dus, goed om te weten. Bedankt voor de info! 😀

  18. Willemijn schreef:

    Hij staat in de koelkast op te stijven 🙂
    Alleen met een andere bodem, ik heb gister een biscuitcake gemaakt, vandaag één keer doormidden gedaan. De ene helft zit onder je toblerone cheesecake en de andere helft onder een kwarktaart(dit keer niet die van jou maar met hulp van een pakje en m’n eigen fantasie ;)) Anders had ik twee taarten die veel aandacht vroegen en nu had ik het makkelijker 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt 🙂

  19. Shirley schreef:

    zo maar is beginnen, amandeltongen nu ook in huis

  20. Amy schreef:

    Ziet er super lekker uit! Mijn moeder lust erg graag Toblerone, dus ik weet nu precies wat ik zondag voor Moederdag ga maken haha!

  21. Volgens mij is deze cheesecake zó lekker! Echt eentje die ik een keer ga maken 😀

  22. Judy schreef:

    Taart staat nu in de koelkast. Ben zo benieuwd!!!!!
    Bedankt voor je recept Laura!

  23. astrid schreef:

    Ik vond het erg lekker!! Maar ik vind het geen cheesecake.
    Ik vind het een luchtige mousse.
    Persoonlijk houd ik van meer van een beetje bite in een taart / cake.
    Als taart ga ik dit niet meer maken, maar als toetje is het superlekker.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een ‘no bake cheesecake’ is natuurlijk ook niet te vergelijken met een gebakken cheesecake. Dat zijn echt twee compleet verschillende taarten, ondanks dat ze alletwee cheese worden genoemd 😉 Als dessert is deze taart ook heerlijk ja! 🙂

  24. Anneloes schreef:

    Hij staat hier nu 4 uur in de koelkast!!!! Spannend!

  25. Angela schreef:

    Hij staat in de koelkast! Heb alleen de Toblerone die bovenop moest, fijn gehakt en er doorheen gedaan…. Kijken hoe hij dan wordt 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Volgens mij is dat ook hartstikke lekker! 😀

  26. Laura schreef:

    Net alle spullen gehaald, straks ga ik aan de taart beginnen. Ik maak de bodem alleen van bastogne koeken ipv amandeltongen, mijn man houd daar niet zo van. Ik ben benieuwd 🙂

  27. Stacey schreef:

    Hi! Thaaaaaanks voor dit recept!!! Hij is helemaal in de smaak gevallen thuis! Ik heb zelf speculaas als bodem gedaan ipv amandel! Dit was ook heerlijk!

  28. blom schreef:

    In een woord HEERLIJK!
    Gisteren samen gegeten, machtig maar werkelijk verrukkelijk….

    Als chocoholic een ware aanrader 🙂

  29. Cindy schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor dit recept! Gister voor moederdag gemaakt en een groot succes!
    Werd me gelijk gevraagd of ik er nog 1 voor de verjaardag van mijn neefje wil maken!

    Groetjes Cindy

  30. Flora schreef:

    heb hem gisteren gemaakt! Hij is heerlijk, goed recept!

  31. Yvonne schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je de taart in kunnen vriezen?
    Gr. Yvonne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, verpak hem dan goed luchtdicht.

  32. Anouk schreef:

    Hee Laura,

    Ik zou de taart graag willen gaan maken en vervolgens meenemen naar een vriendin een eind verderop, maar ik weet niet wat amandel tongen zijn. Waar zou je ze precies kunnen kopen? Gewoon in de supermarkt of niet?

    Groetjes :).

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn koekjes, die kun je gewoon in de supermarkt kopen 🙂

      1. Anouk schreef:

        Okee, dankjewel! Dan is t goed! Dat word lekker smullen met m’n verjaardag 😉
        Gr. Anoukk

  33. Chantal schreef:

    Ik heb deze vandaag gemaakt. Alleen was er dus in onze supermarkt net geen toblerone te krijgen. En ik had zelf meer zin in bodem van Bastogne.
    Dus wat is het geworden? Een cheesecake volgens jouw recept maar dan met Maltesers en bastognekoeken als bodem. Verder heb ik de bereidingen hetzelfde gedaan. Heerlijk crunchy geworden en smaakvol met de Maltesers en pure chocolade samen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt ook heerlijk zeg!

  34. kim schreef:

    Hoi ik vroeg me af waar je die amandel tongen haalt en hoen ze er uit zien? Wil deze taart graag gaan maken. Maar deze week eerst de spektakel taart voor mijn dochters vverjaardag. Spannen of t al allemaal gaat lukken..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gewoon in de supermarkt gekocht, beetje ovale koekjes. Veel plezier met maken alvast, ook met de spektakel taart!

  35. Anneke schreef:

    De amandeltongen heb ik helaas niet kunnen vinden in de supermarkt. Heb je ook een koekje dat vergelijkbaar is die ik kan gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet niet welk aanbod jouw supermarkt heeft, maar je kunt gewoon een koekje kiezen dat jij lekker vindt.

  36. Lieke schreef:

    Oooh na vandaag de hands off my cookies te hebben gemaakt wordt dit mijn volgende bakproject! En ik wilde nog wel 4 kilo afvallen ? maar ja je moet je eigen werk op z’n minst proeven toch? ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, daar ben ik het helemaal mee eens 😉

  37. Carmen schreef:

    kan je er ook frambozen in doen, voordat je hem in de koelkast doet?
    alvast bedankt,
    groetjes carmen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Natuurlijk kan dat! 🙂

  38. Iris schreef:

    Wat een heerlijke cheesecake, gemaakt voor mijn collega’s en die vonden hem super lekker. De amandelbomen niet kunnen vinden, maar american cookies waren een goede vervanger.
    Ikzelf vond het een frisse taart, had hem zwaarder verwacht, voor een nog frissere touch ga ik er de volgende keer frambozen aan toevoegen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      klinkt als een heerlijke toevoeging!

  39. Noes schreef:

    Hoi Laura,

    Deze is echt zo lekker en zo fout hihihihi heb hem van de week gemaakt. Is erg in de smaak gevallen dus mijn dank is groot.
    Groetjes

  40. Lieke schreef:

    Ik heb de taart gisteravond gemaakt. Hij is op zich goed gelukt maar ik vind hem vrij mouse achtig, klopt dat? Ik had wel een springvorm van 22cm gebruikt. (24 had ik niet). Hij heeft ook 18u in de koelkast gestaan dus dat kan het dan niet zijn toch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een no-bake cheesecake is anders dan een gebakken cheesecake. Dit is meer een chocolade kwarktaart, beetje te vergelijken met een stevige mousse.

  41. yvonne schreef:

    Ha Laura,

    Echt een super recept! Lekker makkelijke en zonder oven (helaas heb ik geen oven thuis… :'( )

    Yvonne

  42. Els De Smedt schreef:

    De toblerone-kaastaart heb ik daarstraks met mijn zoontjes gemaakt. Momenteel staat hij op te stijven in de koelkast; proeven zal (helaas) voor morgen zijn! Hopelijk eentje om te onthouden. Bedankt voor het recept. Groetjes, Els

    1. Els De Smedt schreef:

      En hij smaakt lekker! Alleen mijn bodem was niet helemaal ok (mijn zoontje van 2 wilde mij de bodem niet meer afgeven!).

  43. Sandra schreef:

    Hi Laura,

    Ook deze taart is favoriet bij ons en ik sta op het punt om er weer een te maken met Bastognekoeken (opgestuurd door m’n moeder, want ook deze heb ik nog niet in Engeland gevonden). Ik hak overigens de decoratie niet, maar doe de stukken Toblerone in een plastic zak en sla het kleiner met een hamer. De kleinere stukjes eet wat makkelijker weg.

  44. Daphne schreef:

    Hi Laura,

    Ik heb de taart afgelopen weekend gemaakt, heerlijk!
    Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan, namelijk een klein beetje witte bastardsuiker door de slagroom, voor de bodem heb ik havervlok koekjes gebruikt en voor de topping heb ik een Toblerone reep geraspt en over de taart gestrooid.
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

  45. Anja schreef:

    Hoi laura
    Heb toblerone cheesecake in koelkast staan voor op te stijven, nu een vraag hoelang is hij houdbaar in koelkast?
    Gr anja

    1. Laura schreef:

      Je kunt hem 3-4 dagen bewaren

  46. Laura schreef:

    Heerlijke taart! Maar wel machtig.. De taart zou dus ook in nog wat kleinere stukken verdeeld kunnen worden 😉

  47. Sannie schreef:

    Geen amandel koekjes te vinden in onze supermarkten. Nu ook maar met spritzen (advies uit een van de reacties) proberen… Ben benieuwd!!

  48. Renée schreef:

    Wat een heerlijk recept! Wel wat aanpassingen moeten doen aangezien er geen donkere Toblerone in onze supermarkt te krijgen was.. Maar ook met witte chocolade en witte Toblerone is het recept heerlijk! In plaats van amandelkoekjes, bastogne gebruikt.. Jammie! Veel positieve reacties!

    Ik heb gebruik gemaakt van Monchou i.p.v. Philadelphia..
    Weet je toevallig wat het verschil tussen Monchou en Philadelphia is??

    Bedankt voor het geweldige recept!

    1. Laura schreef:

      Het is een ander soort kaas, MonChou is veel steviger en daardoor ook beter geschikt voor sommige baksels. Maar ze zijn goed voor elkaar te vervangen.

  49. Laura schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil graag een oreo variant maken van deze taart. Dus een oreo bodem en cheesecake vulling. Stijft de taart goed op wanneer ik het volgende als vulling gebruik?: 250 gr mascarpone, 250 gr philadelphia, 200 ml slagroom en dan chocola in stukjes gehakt erdoor. Of is het beter om er gesmolten chocola door te doen? Ik zit dan te denken aan een kleine reep witte Rice crisp chocola (gesmolten of dus in stukjes) en evt wat melkchocola er doorheen gehakt.

    1. Laura schreef:

      Ik heb het niet op die manier geprobeerd dus durf daar niet met zekerheid op te antwoorden, ik zou het gewoon proberen 🙂

  50. Eva schreef:

    Hoi Laura,
    Dinsdag heb ik deze taart gemaakt voor een high tea met vriendinnen. Het is echt een overheerlijke taart! Heel makkelijk recept ook en lekker snel klaar 🙂
    Mijn vraag is; hoe lang kan je de taart bewaren? De taart is dinsdag gemaakt, zou ik het dan vrijdag nog kunnen eten denk je?
    Bedankt alvast, Eva

    1. Laura schreef:

      Vrijdag moet nog wel lukken, zou hem niet heel veel langer bewaren.

  51. Marjolijn schreef:

    Zoals bij al je recepten: heerlijk en een groot succes! Zeker voor herhaling vatbaar 🙂

  52. Laura schreef:

    Hallo Laura,

    Wat als deze taart niet goed opstijft in de koelkast? Wat kan ik dan doen? Misschien ben ik wat te ongeduldig. Het staat er nu een paar uur in en er veranderd nog maar niks/weinig. Dit was anders vergeleken bij de vorige keren dat ik deze maakte. Maar toch heb ik, volgens mij, niks anders gedaan.

    Groetjes Laura

    1. Laura schreef:

      Heb je niet een ingrediënt gebruikt dat anders is dan normaal? En misschien nog gewoon even wat langer geduld hebben 🙂

  53. Liesbeth Dun schreef:

    Deze was echt geniaal!! 😀 Dank je Laura

  54. Hakima schreef:

    Hoi laura,

    Zou er als vervanging van de chocolade Toblerone ook wat vers rood fruit erop kunnen of is dat geen goede combinatie?

    1. Laura schreef:

      Chocola en rood fruit gaan altijd goed samen, dus dat kan zeker 🙂

  55. Astrid dohmen schreef:

    Hallo Laura,
    Ik heb de taart al een paar keer gemaakt. Het is een erg machtige taart maar hIj is erg in de smaak gevallen. Ik heb dit recept gebruikt om alle Sinterklaas Left overs op te maken. Bodem van pepernoten en alle overgebleven chocoladeletters en chocosinterklaasjes en andere chocolade snoepgoed gesmolten en verwerkt. Als topping de laatste choco/ cappuccino / yoghurt pepernoten verkruimeld en er overheen gestrooid. Het resultaat was zalig !! Jouw taart is een leuk recept om oneindig mee te experimenteren !!

  56. Patricia schreef:

    Gisteren heb ik deze taart gemaakt om vandaag te trakteren op het werk. Helaas nergens amandeltongen / amandelkoekjes kunnen vinden (in 3 supermarkten geweest…) dus de bodem heb ik van Bastogne koeken gemaakt. Hij is echt ontzettend lekker en goed stevig geworden, alleen maar lovende reacties gehad, maar hij is inderdaad erg machtig, dus snijd vooral kleine stukjes!

  57. Iris schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe ver van te voren kan ik deze taart maken?

    Groetjes Iris

    1. Laura Kieft schreef:

      1-2 dagen van tevoren moet lukken.

  58. Bianca schreef:

    Wat een heerlijke taart! Net het eerste stukje op, smullen! In de eerste instantie ging er iets mis met de slagroom, dat werd een wat vreemde substantie. Toch maar snel op de fiets naar de winkel en een nieuw pakje gehaald. Alles is goed gekomen! Heel veel taart maak ervaring heb ik nog niet maar ik denk dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Met je leuke site gaat dat zeker goed komen ?

  59. Sarina schreef:

    wij hebben juist alles in huis gehaald en gaan deze maken voor de verjaardag van mijn dochter. hebben gelijk via eeb bekende website je boek gekocht en het nieuwe gereserveerd!

  60. Saskia schreef:

    Bedankt voor het delen van het recept van deze super taart. Ik heb de Toblerone cheesecake gemaakt voor een vrijgezellenfeest. De smaak is echt super. Iedereen vond de taart heerlijk. Ik heb de bodem gemaakt van chocolade chip coockies. Ondanks dat de taart een dag van te voren gemaakt was, was hij niet super stevig maar zacht bij het doorsnijden. Hoe krijg ik hem stevig. Toch gelatine oid toevoegen, of wat kan er fout gegaan zijn of hoort de taart zo?

    1. Laura Kieft schreef:

      De taart hoort stevig genoeg te zijn, er is zeker geen gelatine nodig. Ik gebruik altijd Philadelphia roomkaas, die is goed stevig. Goedkope pakjes zijn vaak veel wateriger en werken minder goed.

  61. Michelle schreef:

    Heb hem gister genaakt en heel goed gelukt. Machtig maar erg lekker! De vraag is altijd of de taart goed opstijft.. perfect! Ik heb ook kleinere puntjes gesneden en op elk stukje 1 toblerone tabletje , beter met snijden vind ik. Al is die toef in het midden erg leuk gepresenteerd! X

  62. Leonie schreef:

    Hoi, leuk recept! En is al uitgeprobeerd.
    Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van cheesecakes, hoewel deze best lekker was 🙂
    Zou monchou ipv philadelphia ook kunnen denk je? Of is die te zuur?
    Ik hoor graag je mening
    Succes met de site. Ik kom altijd eerst even bij jou koekeloeren als ik iets nieuws zoek 😉

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat het wel kan, maar heb er zelf geen ervaring mee.

  63. Marieke schreef:

    Heb nergens amandelkoekjes oid kunnen vinden wat zou jij als alternatief doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      In principe kan ieder koekje dat je lekker vindt 🙂

  64. munteha schreef:

    Hoi laura het ziet er heerlijk uit ik wil het ook maken maar ik woon in buitenland hier hebben ze geen mascarpone wat kan ik plaats van mascarpone vervangen?? Alvast bedankt

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou er eventueel ook roomkaas voor kunnen gebruiken. Resultaat zal wel iets anders worden.

  65. Chantal schreef:

    Zooooo, woooow!
    Gemaakt voor de verjaardag van mijn (bonus)dochter die Toblerone-fan is.
    En een gigantisch succes!
    Wel met dikke volle buiken, want inderdaad deze is machtig!
    Maar LEK-KER!
    En hij ziet er ook zo tof uit!
    Dankjewel voor dit recept, dit is een blijvertje!

  66. Machteld schreef:

    Hallo Laura
    Reeds voor de tweede keer de toblerone chocoladetaart gemaakt. Zéér lekkerrrrr en al véél succes mee geoogst. Dank voor de vele baksels en nog veel bakgenot. Groetjes van uit België.♥️♥️👍👍

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Thanks Machteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *