Appel crumble

Gepost: 18 februari 2015 Laatst bewerkt: 4 augustus 2023
Appel crumble
211

Appel crumble maken? Deze appel-kaneel crumble is zowel warm als koud een heerlijk dessert. Met een bolletje ijs of toef slagroom wordt het helemaal een feestje!

Wat is appel crumble?

Het gerecht ‘apple crumble’ is een typisch Brits recept en is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de voedselschaarste was er een tekort aan de ingrediënten voor appeltaart, zoals bloem en boter. Daardoor werd er een simpele crumble bedacht, waarbij een schaal met stukjes appel bedekt werd en waar minder deeg voor nodig was dan voor een taart.

Het resultaat was een zalige crumble met stukjes appel. Zelf meng ik hier ook altijd nog wat kaneel doorheen, dat is nu eenmaal een gouden combinatie met appel. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog rozijnen of stukjes noot doorheen mengen. Stukjes noot smaken ook weer erg lekker door de laag crumble trouwens.

Appel crumble maken

Je zult merken dat het ongelofelijk makkelijk is om dit recept voor crumble met stukjes appel en kaneel te maken. Dat is er ook zo fijn aan, het is een heerlijk gerecht en ontzettend snel te maken. In deze video zie je hoe je dat gaat.

Appel crumble is erg lekker op zichzelf, maar het kan nog beter worden wanneer je het serveert met een bol vanille-ijs of een toef slagroom. Je kunt ook kiezen voor een schep Griekse yoghurt of een scheutje karamelsaus.

Appel crumble maken

Let op: dit recept heeft een update gekregen, met extra baktips en nieuwe foto’s. Ben jij de vertrouwde foto kwijt? Daarom heb ik hieronder toch nog een foto bewaard. Stukje nostalgie. 😉 Mocht jij die ovenschaal nog net zo mooi vinden als ik, die vind je hier.

appel kaneel crumble

Apple crumble

Fruit crumble

Oorspronkelijk wordt crumble met appel gemaakt, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Eigenlijk kun je alle soorten fruit gebruiken en verschillende soorten fruit met elkaar combineren!

Daarom heb ik een los recept voor het kruimeldeeg online staan. Ook met dit kruimeldeeg kun je lekker afwisselen, door er bijvoorbeeld noten, havermout of specerijen doorheen te mengen.

Zo kun je altijd wat lekkers maken met seizoensfruit, een kruimeldeeg kiezen dat daar het beste bij past en elk weekend weer een andere heerlijke crumble tevoorschijn toveren. 😉

Meer crumble recepten

Om je een aantal voorbeelden te geven van wat er allemaal mogelijk is met verschillende soorten fruit, heb ik een aantal van mijn favoriete crumble recepten op een rij gezet:

Zelf maak ik de appel crumble het vaakst, maar ook met ander fruit vind ik het niet te versmaden. Met welk fruit crumble recept ga jij aan de slag?

HET KINDERBAKBOEK 2

In het tweede deel van Het Kinderbakboek vind je 30 nieuwe zoete én hartige recepten voor kinderen die allemaal zijn voorzien van stap-voor-stap illustraties. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers! Wat bak je als eerst? De pannenkoekentaart of dino koekjes?

Bestel hier!

Afbeelding

Appel crumble maken

Welke appels gebruik jij?

Ik gebruik het liefst stevige, zoetzure handappels en geen moesappels, eigenlijk net zoals bij het maken van appeltaart. Mijn voorkeur gaat uit naar jonagold of goudreinetten. Lees hier meer over welke soorten appels je bij het bakken ook goed kunt gebruiken.

Welke ovenschaal gebruik jij?

Ik gebruik maar zelden dezelfde ovenschaal om een crumble te maken. Op de ‘oude’ foto uit 2015 gebruikte ik een ronde ovenschaal Ø 24 cm, maar voor bovenstaande foto gebruikte ik een vierkante ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm, die vind je hier. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit. Met een iets kleinere ovenschaal (zoals de witte op bovenstaande foto’s) wordt de appel crumble wat hoger en in een grotere schaal juist wat lager.

Kan ik ook kleine ovenschaaltjes gebruiken?

Jazeker! Zo kun je iedereen een eigen portie geven. De ovenschaaltjes of ramekins kunnen het beste een doorsnee van ongeveer 8 of 9 cm hebben, zoals deze witte ramekins. De baktijd is wel iets korter als je kleine ovenschaaltjes gebruikt. Verlaag deze naar 20 minuten, de oventemperatuur blijft hetzelfde.

Kan ik appel crumble bewaren en later opwarmen?

Als je wat appel crumble over hebt, kun je het in de koelkast bewaren. De topping kan daardoor minder knapperig worden. Je kunt de crumble kort opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte), ongeveer 10 minuten. Zo wordt het weer lekker knapperig én warm! Was jouw crumble aan de bruine kant? Dan dek je het af met aluminiumfolie.

Kan ik de appel crumble ook koud eten?

Ja hoor! Het is zowel koud, als warm erg lekker. Persoonlijk warm ik het altijd even op in de oven, maar net zoals appeltaart is deze crumble koud (met een dotje slagroom) ook niet te versmaden!

Kan ik het deeg en appelmengsel ook voorbereiden?

Je kunt de twee onderdelen op zich prima voorbereiden en in de avond of de volgende dag pas samenvoegen en afbakken. Het kruimeldeeg kun je het beste op een vel bakpapier in de koelkast bewaren, afgedekt met folie. Ik zou bij het appelmengsel wel wat citroensap toevoegen en het goed luchtdicht verpakken in de koelkast (zo voorkom je dat de appel bruin wordt). Mijn voorkeur zou er naar uitgaan om de crumble met appel alvast te maken en in de avond op te warmen in de oven, dat is net zo lekker.

 

Appel crumble recept

Recept afdrukken

4.56 van 120 stemmen

Appel crumble recept

Appel crumble maken? Lekker! Met dit makkelijke recept heb je heel snel een heerlijke crumble met appel en kaneel op tafel staan.
Porties: 5 personen
voor een ovenschaal vierkant 20 x 20 cm

Ingrediënten

Appel vulling

  • 3 flinke appels
  • 50 gram suiker
  • 2 tl kaneel

Crumble

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snuf zout

Instructies

Appel vulling

  • Schil de appels en snij deze in blokjes. Meng suiker en kaneel door de appels en stort in de ovenschaal.

Crumble maken

  • Ik maak kruimeldeeg graag met mijn handen. Daarvoor doe je alle ingrediënten tegelijk in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers fijn en kneed tot een stevig, maar kruimelig deeg.
  • Het deeg zal uiteindelijk net niet (of net wel) een stevig samenhangend deeg vormen. Dan is het goed. Strooi het kruimeldeeg over het appelmengsel.

Appel crumble bakken

  • Bak de apple crumble in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3 dagen houdbaar. Invriezen heb ik nog niet eerder gedaan, maar zou in een luchtdichte verpakking ook prima moeten kunnen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

128 reacties

  1. Judith schreef:

    Aaaaah, ik ben fan!! Weer zoiets lekkers.
    Nu eerst bevallen (40 wkn + 5 dgn :-() en
    daarna ga ik een heleboel bakken!

    Bedankt ook voor de perfecte uitleg.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ooh wat spannend! Kun je niet gewoon iemand de keuken insturen om het vast voor jou te maken 😉

      1. Judith schreef:

        Vrees dat ik dat mijn man niet aan kan doen 😉

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ook niet als je zegt dat hij ook een stukje mag? 😉 😛

  2. martha schreef:

    ziet er heerlijk uit in het weekend ga ik het maken

  3. Anna schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Weet je wat ook lekker is, bitterkoekjes in kleine stukjes breken en boven op de appels strooien! 🙂
    En inderdaad met een bol ijs en slagroom! mmmh!

  4. Ellen schreef:

    Oh, ik hou zo van crumble. Je kan er echt alle kanten mee uit, maar ik denk dat appel-kaneel toch wel mijn ultieme favoriet is! 🙂

  5. Margot schreef:

    Goed idee! Ik heb nog appels in hui, dus misschien dat ik dit vanavond wel maak.

  6. Corinne schreef:

    oh heerlijk. Ziet er eigenlijk best wel makkelijk uit. En ja, zeker met een bolletje ijs en slagroom. Mmmm,m.

  7. Bettina schreef:

    Ziet er goed uit! Kun je de bloem ook vervangen door speltbloem speltmeel amandelmeel of boekweitmeel?

    1. Marja schreef:

      Vast en zeker wel! Ik ga zelf ook spelt of amandel gebruiken! Het is maar voor kruimels, daar kun je eigenlijk van alles in stoppen wat je lekker vindt. Dus het moet geen probleem zijn! Veel suc6 met bakken hoor!
      Groetjes, Marja. 😀

      1. Laura's Bakery schreef:

        Bedankt voor het helpen Marja! Je kunt inderdaad ook andere meelsoorten gebruiken 🙂

    2. OLIEF schreef:

      Zeker kan dat! Ik zal de helft met je gewenste meel of bloem doen, en de andere helft met (gewone, patent) meel. Als je dat niet wil (als je een allergie hebt ofzo..) dan kan je het meel gewoon helemaal vervangen.

  8. Manon schreef:

    Ha Laura,
    Vanmiddag moest ik toch nog met mam naar de winkel dus meteen de appels en wat ijs gekocht.
    Vanavond direct gemaakt en wauw, dat was echt heerlijk! We hebben de schaal met z’n drieën leegegeten terwijl die voor 4-6 personen was. Oepsie 🙂
    Fijn recept en dit ga ik zeker nog vaker maken. Hartstikke lekker en helemaal niet moeilijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      haha, ik kan het je niet kwalijk nemen dat je het met zijn drietjes hebt opgegeten 😛

      1. yvonne schreef:

        Zelf ook gemaakt ook lekker met walnoten door de kruimels

  9. Emma schreef:

    Crumble is een altime favourite van mij, hij ziet er prachtig uit!

  10. Lieke Smit schreef:

    Hoi Laura!

    Lekker en makkelijk recept. Ik zag een bakmix hier voor liggen bij de lidl, maar vond dat ik hem eerst gewoon zelf moest maken! Dus morgen aan de slag.
    Liefs Lieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zult zien dat het echt niet moeilijker is dan met een bakmix! Veel plezier met maken!

  11. Lotte schreef:

    Dit weekend wordt het wafels van overgebleven oliebollen mix met apple crumble en een bolletje ijs. Kan niet wachten !

  12. marije schreef:

    We hebben ervan gesmuld, warm met een bolletje ijs. zeker voor herhaling vatbaar.

  13. Willemijn schreef:

    Ik heb speculaasjes gebroken en door de kruimels gedaan.
    Lijkt op sinterklaas in maart 😉

  14. carolien schreef:

    ziet er heerlijk uit

  15. Kim schreef:

    ook erg lekker met Rabarber in plaats van appels!

    1. Niels schreef:

      RabarberBarbera

  16. Adriana schreef:

    MMMM, nog nooit gemaakt… Lijkt me heerlijk!

  17. Moniek vd windt schreef:

    Dat is idd niet moeilijk…..erg leuk recept !!

  18. samantha schreef:

    simpel om te maken hij staat klaar om straks de oven in te gaan ben benieuwd.!

  19. Marianne schreef:

    Klinkt heel erg lekker!
    Kun je dit ook een dag van tevoren maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Je kunt het koud eten, maar ook nog even opwarmen in de oven.

      1. Heleen schreef:

        Dan eerst gewoon afbakken 30 minuten op 200 graden en dan de volgende dag…?

        1. Laura Kieft schreef:

          Gewoon maken volgens recept en de dag erna op lage temperatuur in de oven opwarmen 🙂

  20. Janneke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik baalde al zo dat de Apple crumble mix niet meer te koop was in onze plaatselijke supermarkt,maar heb hem net zelf gemaakt volgens jou recept: smullen!!! En echt net zo gemakkelijk als met de bakmix! Ik ga dit zeker vaker maken als ik mensen te eten krijg 🙂

  21. Sandy schreef:

    Pas je geweldige site ontdekt, super. Vraag over dit recept: moet je de oven voorverwarmen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, de oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets gaat bakken.

    2. Julide schreef:

      Nu met Ramadan heb ik trek in alles, maar deze blijft altijd mijn favoriet. İk rooster er altijd amandel stukjes bij die strooi ik als laatst bovenop. Ga er nu mee beginnen?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Hahaha geniet ervan!

  22. Bernadeth schreef:

    Beste Laura,

    Ik volg je elke dag en maak vaak jou recepten met een vleugje mezelf erin.
    Vanavond staat de appelrumble in de oven, ruikt verrukkelijk!

    Liefs Bernadeth

  23. Iris schreef:

    Nou ik wil die ook al heel lang maken dus deze gaan we dan maar maken 🙂

  24. Martine schreef:

    Ziet er heel lekker en makkelijk uit! Kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kun je doen, maar dan rijst het deeg, en dat is niet nodig in dit geval.

      1. Hanneke schreef:

        Laura kun je wel glutenvrij meel gebruiken of krijg je dan hetzelfde effect?

        1. Laura Kieft schreef:

          Als het niet zelfrijzend is kan het gewoon (anders ook hoor), je krijgt wel een iets ander effect.

  25. Janneke schreef:

    Ik vond dit recept via google en vandaag gemaakt! Was erg lekker!

  26. Marion schreef:

    al vroeg op door de storm hier, maar binnen lekker warm en het ruikt al heeeeeerlijk naar appel en kaneel in huis…..denk niet dat ik kan wachten tot na het eten vanavond 😉

  27. Susan schreef:

    Ik ga voor het eerst iets bakken en dat gaat dus dit zijn! Misschien een rare vraag, maar gaat het hier om witte suiker of basterdsuiker? Er staat namelijk twee keer suiker, maar gaat het dan om dezelfde suiker? Ik hoor het graag!

    1. Laura schreef:

      met alleen suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoelt. Het staat er twee keer in omdat het door de appels en het deeg gaat.

      1. Christine schreef:

        Kan ook prima met bastardsuiker door de appels, weet ik uit ervaring.

        Wel een andere vraag over die suiker: hoeveel gebruik je in totaal? 100 of 150 gram. Want in de ingrediëntenlijst staat 100, dan doe je 50 gram door de appels en 100 gram door het deeg? Dat is niet logisch, toch?

        1. Laura Kieft schreef:

          zoals in het recept staat: 50 gram door de appels en 100 gram door het deeg. Er staat dan ook 2x suiker bij de ingrediënten.

  28. Carola schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb gisteren deze gemaakt in 2 kleine ovenschaaltjes! 1/3e van het recept gebruikt en een eetlepel gewelde rozijnen toegevoegd. 20 minuten in de oven (dat had ik bij een ander recept gezien voor kleine ovenschaaltjes. Heerlijk!! 🙂
    Groetjes Carola

  29. Marije schreef:

    Hmmm de ingrediënten ook maar even in huis gehaald en dit wordt het toetje vanavond. Alleen doe ik het zonder ijs maar met vanille vla! Ook super lekker?

  30. Fabiola schreef:

    Vandaag gemaakt met zoon van 5. We waren op zoek naar een lekker toetje voor kerst ?
    Absoluut zalig, zeer geslaagd. Wij maken deze crumble voor kerst!

  31. Iris schreef:

    Ik wil hem eigenlijk voor mezelf maken aangezien mijn vriend er niet van houd.
    Stel ik deel de portie door 2 of door 4.

    Hoe zit het dan met de baktijden?

    1. Laura schreef:

      Voor kleine eenpersoons bakjes houd ik 20 minuten aan

  32. marloes schreef:

    Als je geen suiker wilt gebruiken, heb je een tip wat ik in plaats daarvan kan gebruiken?

  33. Natalie schreef:

    Heb je ook een recept voor een lekkere vanillesaus hierbij? Alvast bedankt

    1. Laura schreef:

      Nee, daar heb ik geen recept voor.

  34. dimara schreef:

    oeps!!!
    ik heb het nu pas ontdekt terwijl ik al jaren deze site gebruik
    maar hij is verrukkelijk en vooral met een bolletje slagroomijs heerlijk!

  35. ruth wisse schreef:

    Als je het op wilt warmen, hoe lang is dat dan nodig en op welke temperatuur?

    1. Laura Kieft schreef:

      Temperatuur blijft hetzelfde, qua baktijd zou ik beginnen met de helft van het origineel.

  36. hans m. schreef:

    hoi laura luek recept Gisteren met kruimige aardappelen geprobeerd , maar is niet goed gelukt

    volgende keer doe ik vastkokende!.

    groet, hans

  37. Rita schreef:

    Goedemorgen..
    Welke boter moet ik hiervoor gebruiken?
    Roomboter zonder of met zout?
    Of beter iets anders?
    Bedankt….Groetjes Rita

    1. Laura Kieft schreef:

      voor bakken gebruik je altijd ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld.

  38. Daniëlle schreef:

    Hmm dat ziet er lekker uit!
    Ik ga deze van het weekend maken.
    Is het ook mogelijk de crumble en het appelmengsel van te voren te maken en avonds bij elkaar voegen en dan in de oven?
    Groetjes Daniëlle

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan. Ik zou bij het appelmengsel dan wel wat citroensap toevoegen en het goed luchtdicht verpakken. Zo voorkom je (grotendeels) dat het helemaal bruin wordt.

  39. Anna schreef:

    Vroeger zo van genoten toen ik in Engeland woonde en nu zelf gemaakt. Dank je Laura voor dit makkelijke recept.
    Echt een heerlijk recept. Heb hem een paar weken geleden ook gemaakt en nu voor mijn moeders verjaardag ☺️

  40. Marieke schreef:

    Heerlijk recept, ik heb door het appelmengsel nog een beetje gember, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en chillipoeper toegevoegd. Geeft een heerlijke extra kick. Perfect toetje voor morgen!

  41. Csroline schreef:

    Ik heb hem net gemaakt als voorproefje voor de Kerst. Heerlijk en zo makkekijk.
    We vonden alleen de crumble te zoet. Kan ik ook minder suiker gebruiken? Wat worden dan de verhoudingen?

    Je hebt een fijne site met veel toegankelijke recepten. Ben door veel van jou recepten geïnspireerd.

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt gewoon wat suiker weglaten als je het minder zoet wilt.

  42. Susan schreef:

    Hoi Laura! Moet ik de ovenschaal vantevoren invetten met boter of gaat het er zo in? Mvg!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het er zo in doen.

  43. Dianne schreef:

    Oh die ga ik maken! Lekker bij mijn eigen gemaakte vanille roomijs. Zou ik appel ook zo kunnen vervangen door doosje bevroren rood fruit? Heb dan twee lekkere varieties.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, lekker juist 🙂

  44. Adriana schreef:

    Ik blijf het lastig vinden een goed kruimeldeeg te maken met echte grote en/of kleine kruimels. Ik gebruik koude boter en kneed niet lang want dan wordt de boter warm. Maar als ik het kort doe dan heb ik stukken boter met wat bloem eraan en nog veel los bloem ernaast.

    Hoe kneed jij het deeg, heb je daar nog tips voor? Of wanneer ik het in de keukenmachine zou doen, kan ik dan het beste de deeghaak, de platte menghaak of de ballongarde gebruiken? Of beter in de hakmolen van de staafmixer, en dan met de 2 mesjes? Alvast heel veel dank voor je advies.

    1. Adriana schreef:

      Ik heb het antwoord zelf even uitgeprobeerd. De perfecte manier waarbij het bij mij nu wel goed gaat:

      Alles voor het kruimeldeeg in hakmolentje met 2 sneldraaiende mesjes. Even een paar keer flink ronddraaien. De boter snijdt hierdoor in hele kleine stukjes en vermengd zich met bloem, suiker en zout. Dan alles in een kom. Met de hand lichtjes kneden en je hebt het perfecte kruimeldeeg. Hoe langer je kneedt hoe groter de kruimels.

      1. monique schreef:

        Met een vork daarna nog even met de vingers

    2. Laura Kieft schreef:

      Ik kneed een kruimeldeeg altijd met de hand.

  45. Adriana schreef:

    Maar het lukt mij niet om er dan kruimeldeeg van te maken..Ik gebruik koude boter en kneed niet lang want dan wordt de boter warm en wordt het een deegbal. Maar als ik het kort doe dan heb ik stukken/stukjes boter met wat bloem eraan en nog veel los bloem ernaast.

    Hoe kneed jij het deeg, heb je daar nog tips voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik doe dit zelf meestal met de hand, goed wrijven en dan krijg je kruimels. Maar ook als ik het in de mixer maak heb ik mooie kruimels. Beste is wel om boter op kamertemperatuur te gebruiken.

  46. Karen schreef:

    Deze appel-kaneel-crumble nu voor de 3e keer gemaakt… hij is zó lekker!!! Bedankt voor het heerlijke recept:) Ik heb nog wel een vraagje: zou je deze ook kunnen invriezen na het afkoelen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zo leuk! Dat kan zeker. Zou ik ‘m wel weer even opwarmen in de oven (maakt het ook weer een beetje knapperig na het ontdooien).

    2. Julide schreef:

      Nu met Ramadan heb ik trek in alles, maar deze blijft altijd mijn favoriet. İk rooster er altijd amandel stukjes bij die strooi ik als laatst bovenop. Ga er nu mee beginnen?

  47. Anna schreef:

    Gister als toetje deze appel crumble gegeten, wat heerlijk en zó simpel pm te maken. Heb er net weer van genoten, het kleine beetje wat over was heb ik samen met wat kwark gegeten als ontbijt. Dit ga ik zeker vaker maken, bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen! Graag gedaan.

  48. alexa schreef:

    HI Laura- lekker recept. Alleen hoeveel gram suiker moet er in? Eerst zeg je 50, daarna 100. Moet ik dan 150 doen of is het enkel een van de twee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Inderdaad 150. Het eerste is voor de appels, het tweede voor het deeg/crumble.

  49. Bernice schreef:

    Er staan weer twee schalen met dit recept in de oven op het moment. Echt een favoriet recept, supersimpel en zo lekker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn, dat wordt genieten dit weekend in isolatie! 😉

  50. Annemieke schreef:

    Vandaag gemaakt met witte basterd suiker ipv gewone suiker omdat ik het niet in huis had. Wauw, wat was dat lekker!! Ik kreeg een dikke 10 van mijn man en kinderen voor dit toetje. Dankjewel voor je heerlijke recepten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat superleuk om te lezen dit 😀

  51. Henkie schreef:

    Lekker zeg

  52. Marjan schreef:

    Hoi Laura,
    Als ik m een dag van tevoren maak (afgebakken en wel), hoe bewaar ik dan deze crumble? Afgedekt. In koelkast of buiten koelkast?

  53. annabel schreef:

    Echt heel erg lekker!!
    met vanille en slagroom, heerlijk!

  54. annabel schreef:

    Echt heel erg lekker!!

  55. Maria Ruiz schreef:

    Hallo Laura, ik heb deze appel crumble net in de oven gezet, maar ik kreeg geen kruimel deeg. Misschien de boter te zacht, kan het dat zijn.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan het zeker zijn. Wat kreeg je wel, werd het een vaste deegbol?

      1. Maria schreef:

        Ja, het werd een bal. Wat kan ik doen om dat te voorkomen.

  56. Maria schreef:

    Ja, het werd een bal. Misschien de boter koud met bloem vermengen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou niet moeten hoeven! Op kamertemperatuur zouden het eerst kruimels moeten worden en als je te lang mixt of mengt wordt het inderdaad een bal.

  57. Maria schreef:

    De boter was te zacht.

  58. Karen schreef:

    Beste Laura!

    Wat een lekker recept.
    Wij hadden 75gram suiker gedaan ipv 100 en eerlijk gezegd vonden we ‘m nog steeds veels te zoet. In de toekomst gaan we dit recept zeker nog vaker maken, maar dan dus met veel minder suiker!

  59. Liesbeth Staal schreef:

    Heerlijk warm met vanille ijs! Dit is in de winter voor ons vaste prik op zondagochtend bij de koffie 🙂

  60. Emma schreef:

    Kan het ook met zelfrijzend bakmeel

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest.

  61. Annemiek schreef:

    Ik ga deze vandaag uitproberen in de BASTERD (zwarte green egg ;-)).. Ik doe geen suiker door de appels, maar wel wat geschaafd amandelspijs en rozijnen geweld in Amaretto; voor ieder zijn eigen schaaltje. Bolletje vanille roomijs erbij; nu al zin in! Lekker buiten, petroleumkacheltje aan…Fijn weekend!

  62. sas schreef:

    wat een lekker recept weer maar kan je appels ook voor rode fruit uit diepvries vervangen of vernderd de baktijd dan

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb ook een recept voor een rode fruit crumble: https://www.laurasbakery.nl/rood-fruit-crumble/

  63. sas schreef:

    wat een lekker recept weer maar kan je appels ook voor rode fruit uit diepvries vervangen of juist appel en fruit samen doen

  64. Joyce Bos schreef:

    Heel bijzonder lekker!!!

  65. Hanneke schreef:

    Al vaak gemaakt je recept en altijd lekker! Vandaag met amandelmeel gemaakt, ben benieuwd.

    Ik vroeg me wel af, als je hem van te voren maakt in de ochtend terwijl je hem ’s avonds pas wilt eten, want dat vind ik dan wel weer het lekkerste, net afgebakken.. moet je hem dan van te voren bewaren in of buiten de koelkast?

    Jammer dat we geen foto’s kunnen plaatsen in de reactie.. Anders had ik een leuk fotootje geplaatst van de crumble…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Buiten de koelkast bewaren.

  66. Hanneke schreef:

    Oke, dankjewel!

    Met amandelmeel was ie ook errug lekker..

  67. Roos schreef:

    Het is lekkker ik ging logeren en heb het gemaakt met een vriendin

  68. Colette schreef:

    Welke appels heb je gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het verschilt een beetje welke ik voor handen heb: https://www.laurasbakery.nl/met-welk-soort-appels-kun-je-het-best-bakken/

  69. Karine Dierickx schreef:

    Het was superlekker, dank je wel voor het recept!
    Ik heb een appel-peer-passievrucht combinatie gemaakt.

  70. Jeldou schreef:

    Helaas voor mij echt veel te zoet.
    De volgende keer doe ik geen suiker door de appels.
    Verder wel heel makkelijk te maken.

  71. Mathilda schreef:

    Ha Laura,

    Staat het basisrecept van jouw crumble ook in één van je bakboeken?
    Ik heb deel één, maar zag ook dit boek:
    Het Laura’s bakery bakboek
    70 eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes

    Groeten,
    Mathilda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het basisrecept staat hier niet in, maar er staat wel een lekker crumble recept in dat bakboek inderdaad.

  72. casper schreef:

    ook lekker met kweepeer

  73. Lin schreef:

    Hoi Laura.

    Ik wil graag met kerst de appel crumble gaan maken. Maar wil het liefst wel alles al op voorhand maken.
    Doe ik dat beter in de ochtend alles apart maken en apart bewaren. Of kan ik evt rond 13 uur de hele schaal al klaarmaken en dan tegen 19 uur in de oven zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het prima voorbereiden en later afbakken. Of al afbakken en nog eens opwarmen. Net wat je fijn vindt.

  74. Tamara schreef:

    Vraag kan in de toekomst de recepten niet boven aan gezet worden ipv eerst een hoop info. Soms moet Je zo lang scrollen voor je bij het recept ben, dat ik vaak al ben afgehaakt om het recept te maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er staat een knop bovenaan ieder recept: direct naar recept gaan.

  75. Marie schreef:

    Hi Laura,
    Groot succes jouw apple crumble!!! Al een aantal keer gemaakt met normale “bloem”. Ik wil het nu alleen glutenvrij maken. Wat voor “bloem” kan ik dan het beste nemen als alternatief? Ik zag in het commentaar al amandelmeel voorbij komen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed te horen! Ik heb deze zelf niet glutenvrij gemaakt. Hier geef ik wat meer uitleg: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *