Dat ik dol ben op kruimeldeeg was je wellicht al opgevallen. Inmiddels heb ik meerdere kruimeldeeg recepten hier op het blog verzameld. Vandaag deel ik mijn favoriet: kruimeldeeg met havermout.
Kruimeldeeg recept met havermout
Dit kruimeldeeg met havermout is een variatie op mijn kruimeldeeg basisrecept. Dat is natuurlijk ook het leuke aan een basisrecept, je kunt er eindeloos mee variëren en ontdekken wat jouw favoriet is.
Het kan verschillen per baksel welke crumble je er het beste bij vindt passen. Bij het basisrecept geef ik nog meer tips voor variaties.
Appel crumble havermout
Zo vind ik bij een appel crumble deze variant met havermout heel goed passen. De havermout geeft het net een andere smaak en bite. Dat combineert echt fantastisch met appel.
Ik heb in dit kruimeldeeg nog wat noten verwerkt. Ik ging voor hazelnoten, maar je kunt bijvoorbeeld ook pecannoten of amandelen gebruiken.
Gebruik je fijne Havermout of een andere?
Ik gebruik gewone havermout. Het kan zijn dat dit soms fijne havermout genoemd wordt (grove havermout zijn dan wellicht havervlokken).