witte chocoladefudge met cranberry's en pistache 1a

Deze heerlijke witte chocoladefudge met cranberry en pistache maakte ik vorig jaar voor Kerst. Ik zette een schaaltje op tafel en heb het meerdere keren aan kunnen vullen, iedereen smulde ervan! Het ziet er ook zo mooi uit door het contrast in kleuren. Fijne bijkomstigheid: de fudge heb je binnen een kwartier gemaakt, alleen voor het opstijven moet je voldoende tijd uittrekken. Een prima lekkernij om te maken tijdens alle drukte deze feestdagen dus. Kun je toch maar mooi zeggen dat je zelf aan de bak bent gegaan voor je gasten.

BAKTIP: In dit recept gebruik ik een bakvorm van 16 x 24 cm. Een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm is ook geschikt, maar als je eenzelfde formaat ovenschaal hebt staan, kan je deze ook gebruiken.

Het Feestdagen Bakboek

Op zoek naar nog meer bakinspiratie voor de kerst? Van kerstkransjes tot gingerbread koekjes en van sneeuwpop cupcakes tot rendier hazelnoot brownies. In Het Feestdagen Bakboek staat voldoende om de kerstdagen mee te vullen. Maar ook voor alle andere feestdagen staan er ruim voldoende recepten om het hele jaar door te kunnen bakken. Daarmee is het altijd feest!

Bestel hier!

Afbeelding

WITTE CHOCOLADEFUDGE MET CRANBERRY EN PISTACHE

WITTE CHOCOLADEFUDGE MET CRANBERRY EN PISTACHE

Recept afdrukken

4.50 van 6 stemmen

Witte chocoladefudge met cranberry en pistache

Een heerlijke lekkernij voor bij de koffie: witte chocoladefudge met cranberry en pistache! Deze is perfect voor de kerstdagen.
Porties: tot 45 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • 100 gram pistachenootjes
  • extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie

Instructies

  • Deze fudge is razendsnel gemaakt, je hebt alleen wat geduld nodig bij het opstijven. Bekleed daarom eerst een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16 × 24 cm met bakpapier.
  • In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola smelten tot je een egale massa hebt.
  • Wanneer alle stukjes chocola gesmolten zijn, voeg je vanille-extract, de cranberry’s en pistachenootjes toe. Roer ze goed (en vlot) door het mengsel heen en stort dit dan in de met bakpapier beklede bakvorm.
  • Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel dan de extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie over de fudge.
  • Zet de schaal opzij zodat het kan opstijven, dit heeft wel een paar uur nodig. Zelf zet ik hem eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar ik wacht zelf liever tot de volgende dag.

xWITTE CHOCOLADEFUDGE MET CRANBERRY EN PISTACHE

gingerbread crumble met appel en cranberry 1a

Crumbles, wie is er niet gek op? Het is natuurlijk een heel leuk en lekker toetje als afsluiter van het kerstdiner, maar in de aanloop naar Kerst kun je het ook prima maken. Ik lunchte zelf met deze gingerbread crumble met appel, cranberry en sinaasappel. Een lekkere frisse vulling met de warme kruidige smaken van het gingerbread bovenop. Wanneer je het als dessert serveert kun je er zelfs nog een lekker bolletje ijs bij serveren. Je kunt deze toetjes trouwens ook prima voorbereiden door het deeg al van tevoren maken. Zelfs de vulling kun je al eerder op de dag maken en in een afgesloten bak in de koelkast zetten.

BAKTIP: Deze crumble maakte ik in vier aparte souffléschaaltjes (ramekins). Ze zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

gingerbread crumble met appel en cranberry 2a

Er is natuurlijk nog veel meer dat je kunt maken met het deeg voor gingerbreadkoekjes, zoals de Rudolph koekjes en sneeuwvlokken koekjes.

 

gingerbread crumble met appel en cranberry

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Gingerbread crumble met appel en cranberry

Een heerlijke crumble maar dan in de sfeer van de feestdagen: gingerbread crumble met appel en cranberry. Erg lekker en niet moeilijk om te maken!
Porties: Kleine schaaltjes

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 200 gram gingerbread koekjesdeeg (Volgens recept)

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Meng deze in een kom samen met de cranberry’s en de sinaasappelrasp. Als je wilt kun je het geheel nog iets zoeter maken met een beetje suiker, maar ik vond dat zelf niet nodig.
  • Verdeel het mengsel over 4 kleine ovenvaste schaaltjes. ‘Verkruimel’ het gingerbread koekdeeg en verdeel dit over de schaaltjes.
  • Bak de crumble in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat kort even afkoelen voordat je ze serveert. Dat kan eventueel ook met een lekker bolletje ijs erbij!

Mijn boeken Het Basis Bakboek en Het Laura’s Bakery Bakboek, zoete kersthangers, Le Creuset spullen en een bakset van Rosti Mepal. Het zijn zomaar een paar dingen die in dit fantastische kerstpakket zitten die één van jullie kan winnen! Hoe leuk is dat? Met de feestdagen in aantocht leek het mij leuk om jullie eens in het zonnetje te zetten. Doordat jullie het gehele jaar trouw Laura’s Bakery bezoeken, mag ik dit werk dagelijks doen en dat vind ik fantastisch! Ik heb bij mijn favoriete (kerst)merken aangeklopt voor deze leuke actie en dankzij hen kon ik deze gave en grootse winactie organiseren. Dit kerstpakket is namelijk niet zomaar een kerstpakket. Dit pakket zit echt bomvol en heeft een waarde van meer dan 350 euro! Wauw, ik wou dat ik zelf kon winnen 😉 . Lees snel verder om te kijken hoe jij mee kunt doen!

Wat zit erin?

Ik ga het niet tot in detail uitwerken en laten zien, het moet natuurlijk nog wel een beetje een verrassing zijn. Maar om je een goed beeld te geven, zal ik je er wat over vertellen. Mijn twee bakboeken had je natuurlijk al gespot op de afbeelding, net als een leuk winters koekjesboek. En wat dacht je van de veel te gave Le Creuset fluitketel en taartvorm? Mijn favo merk voor kommen en spatels mag ook niet ontbreken, van Rosti Mepal mocht ik een mooie bakset toevoegen aan dit kerstpakket.

Er zit ook een bon in het pakket waarmee je online een gave kerstplanner gratis kunt downloaden. Smullen doe je met het lekkers van Van der Burgh Chocolaad terwijl je wacht tot je baksels klaar zijn, en die decoreer je dan weer met de kerstsprinkles van Dots and Peas. En om het af te maken: van het merk Kurt S. Adler mag ik maar liefst 25 zoete kersthangers toevoegen. Van gingerbreadfiguren tot snoepgoed. Niet eetbaar, maar wel ideaal voor een prachtige zoete boom.

Zo doe je mee

Wil je meedoen? Dat is simpel: vertel mij in een reactie wat jouw favoriete zoete kerstrecept is. Eentje die je misschien pas hebt ontdekt, of eentje die al jaren traditiegetrouw gebakken wordt? Ik ben heel erg benieuwd!

Meedoen kan tot 11 december, op 12 december maak ik de gelukkige winnaar bekend zodat het pakket nog voor de kerstdagen in huis is. Dat doe ik onderaan dit artikel en de winnaar krijgt natuurlijk ook een mailtje van mij. De winactie is gesloten, meedoen is niet meer mogelijk.

Dat is het, alleen een reactie achterlaten dus. Op Instagram (Stories) zal ik de komende dagen wat sneak peaks geven van de inhoud van dit gave kerstpakket. Nieuwsgierig? Volg mij dan om niets te missen!

De winnares is bekend en heeft van mij inmiddels een mail ontvangen. Marjolijn, gefeliciteerd! Marjolijn stuurde onderstaande reactie in:

Mijn favoriete zoete kerstgerecht (of eigenlijk altijd gerecht) is boterkoek naar het recept van oma. Dat doet mij echt denken aan de feestdagen. Oma bakte altijd met Sinterklaas een koek voor iedereen. De helft aten we dan op en de andere helft ging in de vriezer voor tijdens kerst. En oma maakte echt de lekkerste boterkoek (het recept heeft ze mij gelukkig geleerd). Het geheim? Geen ei, zo krijg je niet zo’n kleffe boterkoek. Echt, als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer de kleffe versie. Nu oma niet meer kan bakken, bak ik naar het recept met kerst.

belangrijk

Het kan soms gebeuren dat een reactie niet gelijk verschijnt, de site weet af en toe niet wat hij meemaakt met al die reacties tegelijk en gooit ze dan in een map met spam. Ik loop deze map dagelijks door om de reacties alsnog handmatig toe te laten. Staat je reactie er de volgende dag nog niet bij (er zijn meerdere pagina’s met reacties, onderaan kun je doorklikken), probeer het dan gewoon nog een keer ? . Oh, en abonneer je niet op de reacties wanneer je een reactie achterlaat op dit artikel, tenzij je overladen wilt worden met e-mails ? .

(wel geabonneerd op de reacties en krijg je nu heel veel mails? Onderaan zo’n mailtje dat je krijgt kun je via ‘abonnementen beheren’ de updates weer uitschakelen)

gluhwein1

Glühwijn vind ik zo ontzettend bij Kerstmis passen en ik vond het daarom een goed idee om een recept hiervoor op te nemen in het Laura’s Bakery advent van 2017. Er is niets beter dan ’s avonds in het donker met een beker glühwijn in je handen bij een haardvuur zitten, binnen of buiten het maakt mij niets uit. De kruidige geur van dit drankje is sterk en kan voor sommigen even wennen zijn, maar het warme gevoel dat je ervan krijgt vind ik zo fijn. Als ik het ruik hoor ik de belletjes rinkelen, zie ik de sneeuwvlokken vallen en de lichtjes al branden. Het ultieme kerstdrankje als je het mij vraagt.

BAKTIP: Omdat de alcohol uit de glühwijn verdampt en de kruiden bitter worden wanneer deze boven de 78 °C wordt verhit, kun je het beste met een thermometer werken.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
gluhwein2

Ik weet dat je ook kant en klare glühwijn kunt kopen, maar als je de ingrediënten toch al in huis hebt is dit net zo lekker en tig keer gezelliger. Probeer het eens uit en laat je met dit drankje vervoeren naar een winter wonderland.

 

Zelf gluhwein maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Glühwijn

Je houdt ervan of niet: Glühwijn. Het warme drankje voor koude winterse dagen zelf maken is natuurlijk vele malen lekkerder en helemaal niet moeilijk!
Porties: Personen

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 1 sinaasappel (biologisch)
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kruidnagel
  • 3 steranijs
  • 16 gram vanillesuiker
  • 1-2 el suiker

Instructies

  • Doe de wijn in een ruime pan en was de sinaasappel. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de schil bij de wijn. Halveer de sinaasappel en steek de kruidnagels in een van de helften. Doe de sinaasappel met alle overige ingrediënten in de pan.
  • Zet de pan op een klein vuur en verhit al roerende. Omdat de alcohol uit de glühwijn verdampt en de kruiden bitter worden wanneer deze boven de 78 °C wordt verhit, kun je het beste met een thermometer werken. Op het kleinste pitje en dan middelmatig vuur, duurde het bij mij 10 minuten om de glühwijn te verwarmen tot 78 °C.
  • Zet het vuur na die 10 minuten uit en doe een deksel op de pan. Laat de glühwijn een half uur trekken, verwijder de sinaasappels en de kruiden en haal eventueel door een zeef.
  • Verdeel over middelgrote mokken en geniet van dit warme drankje.
  • De glühwijn kun je ook laten afkoelen en weer opwarmen in de pan. Of warm het per mok op in de magnetron, nog makkelijker.
kerst granola 1a

Doordeweeks zijn mijn ontbijtjes bijna altijd hetzelfde: yoghurt met granola en fruit. Sommigen zouden dat saai vinden, maar ik geniet er oprecht van. Iedere keer weer. Ik varieer dan ook wel in fruit en neem soms een kwark of Griekse yoghurt in plaats van de magere yoghurt. En waar ik ook in varieer is de granola. Wanneer ik het in de winkel koop (jawel, ik maak het niet áltijd zelf) kies ik iedere keer weer een andere smaak uit.

Net als wanneer ik het zelf maak, dan voeg ik ook altijd weer andere ingrediënten toe. Voor de decembermaand mocht een Kerst granola natuurlijk niet ontbreken. Lekker met pistache, cranberry’s en witte chocolade. Smaken die voor mij echt bij de kerstdagen horen.

BAKTIP: Ik bewaar mijn granola in glazen voorraadpotten. Dille en Kamille heeft een groot aanbod voorraadpotten met veel verschillende formaten.

kerst granola 2a

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Kerst granola

Yoghurt met een beetje granola en fruit is een heerlijk ontbijtje. Deze kerst granola is daar een hele lekkere variatie op en hij is zeker aan te raden.
Porties: flinke pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 75 gram noten (mix van amandelen en pistachenoten)
  • 2 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 75 gram witte chocolade

Instructies

  • Doe havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, noten, kaneel, honing en zonnebloemolie in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
  • Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen op de bakplaat. Eenmaal afgekoeld voeg je de cranberry’s en stukjes chocolade toe en hussel je alles door elkaar.
  • Doe je zelfgemaakte kerst granola in een pot en fleur er je ontbijtjes (en toetjes!) mee op.
  • In een goed afgesloten pot kun je de granola zeker wel 3-4 weken bewaren, maar hier is hij binnen een week leeg ?
gingerbread sterren met witte chocolade 1a

Geen Kerst gaat hier voorbij zonder gingerbread koekjes gebakken te hebben. Niet heel gek dus dat die elk jaar weer voorbij komen op het blog. Vorig jaar liet ik de gingerbread sneeuwvlokken zien, nu ga ik voor de gingerbread sterren met witte chocolade.

En ik kan ook vast verklappen dat er een versie met karamel gaat komen later deze maand. Dat vind ik het leuke aan gingerbread. De koekjes zelf smaken al heerlijk, maar je kunt het ook perfect combineren met andere smaken. En decoraties uiteraard, daar lenen gingerbread koekjes zich ook perfect voor.

BAKTIP: Om sterren te maken, gebruik ik sterren uitstekers. Heb je die niet in huis? Je kan ook zelf sterren uit het koekjesdeeg uitsnijden.

gingerbread sterren met witte chocolade 3a
gingerbread sterren met witte chocolade 2a

 

Sterren koekjes

Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Gingerbread sterren met witte chocolade

Gingerbread koekjes horen gewoon echt bij de kerst. Deze gingerbread sterren met witte chocolade zijn erg makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker.

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram suikerstroop
  • 1 ei (M)
  • 1 eidooier
  • 500 gram bloem
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • snuf zout

Extra nodig

  • ster uitsteker (die van mij was zo’n 9 cm)
  • 350 gram witte chocolade
  • kerstsprinkles naar keuze

Instructies

  • Meng de boter, donkerbruine basterdsuiker en stroop tot een romig mengsel. Als stroop kun je gewoon pannenkoekenstroop gebruiken. Voeg de eieren toe en mix tot alles is opgenomen.
  • Meng de bloem, gember, kaneel, nootmuskaat en zout alvast door elkaar in een aparte kom. Dit voeg je in delen toe aan het andere mengsel.
  • Dit deeg blijft door de stroop redelijk plakkerig. Verdeel het deeg in 2 delen, maak hier plakken van en pak deze in met folie. Als plak koelt het deeg sneller af in de koelkast waardoor je eerder verder kunt gaan. Laat het deeg minimaal vier uur rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.
  • Rol na het rusten het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 mm dikte. Steek de sterren uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 16 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken laat je de koekjes even op de bakplaat liggen, verplaats ze daarna naar een rooster waar ze helemaal kunnen afkoelen.
  • Wanneer ze helemaal afgekoeld zijn kun je de witte chocolade au bain-marie smelten. Smelt eerst twee derde van de chocolade. Haal dan de kom van de pan af, voeg de rest van de chocolade toe en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Dip een gedeelte van de koekjes in de chocolade, ik hield ze er een beetje schuin in zodat de chocolade voornamelijk aan de bovenkant van de koekjes zit en niet aan de achterkant. Leg de koekjes op een vel bakpapier en strooi er gelijk wat sprinkles overheen.

Notities

  • Ook handig: ’s avonds het deeg maken zodat je de volgende ochtend gelijk kunt beginnen.
  • Decoreer de koekjes per twee of drie tegelijk om te voorkomen dat de chocolade al te veel is uitgehard.
bladerdeeg kerstboom pesto-roomkaas

Op zoek naar hartige kerstrecepten of bladerdeeg hapjes? Deze pesto-roomkaas bladerdeeg kerstboom is erg lekker en echt eenvoudig te maken!

Bladerdeeg kerstboom

Dit jaar kun je weer heerlijke nieuwe kerstrecepten verwachten in verschillende categorieën: ontbijt, borrelhapjes, koekjes, taarten, gebak, drankjes en meer.  In het artikel van vandaag ga ik je laten zien hoe je in een handomdraai een bladerdeeg kerstboom maakt. Deze vul je met pesto en roomkaas, een combinatie die jong en oud kan waarderen.

Lees snel verder zodat ik je alles kan vertellen over deze kerstboom van bladerdeeg. Ik deel ook nog wat lekkere kerstrecepten inspiratie voor een kerstdiner of kerstontbijt op school.

zo maak je een kerstboom van bladerdeeg

HET BORRELHAPJES BAKBOEK

Organiseer jij ook zo graag gezellige borrels met heerlijke hapjes rondom de feestdagen? Met deze ruim 150 recepten kun jij nog heel wat borrels vooruit. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

Afbeelding

Bladerdeeg kerstboom maken

Deze bladerdeeg kerstboom is heel erg simpel om te maken, maar ziet er ontzettend leuk uit. En niet te vergeten, hij is ook erg lekker. Ik serveerde hem bij een soort lopend buffet met allerlei heerlijke hapjes, daarbij kon iedereen een ’tak’ van de boom trekken om te smullen. Voordat ik het wist was hij helemaal op.

Een echte aanrader dus, als je nog op zoek bent naar een hartig bladerdeeg hapje voor kerst. Hier maak je iedereen blij mee.

BAKTIP: Om de bladerdeeg kerstboom met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

pesto-roomkaas bladerdeeg kerstboom 3a

Hartige hapjes kerstdiner school

Nadat ik dit recept met jullie gedeeld had, kreeg ik allerlei reacties dat de kerstboom van bladerdeeg gemaakt ging worden voor het kerstdiner op school en voor het kerstontbijt op school. Zo ontzettend leuk! Dus ik bedacht me dat jullie misschien wel meer inspiratie kunnen gebruiken op dit gebied.

Ik verzamelde een aantal heerlijke hartige hapjes voor jullie, die erg leuk zijn om samen met kinderen te maken en helemaal in kerstthema:

Wil je lekker zelf neuzen tussen al mijn kerstrecepten? Kijk dan even op deze pagina, want daar staan al mijn kerstrecepten verdeeld in handige categorieën: kerstontbijt, kerstkoekjes, kerstgebak, kerstcakes, kersttaarten, kerstborrel, kerstbijgerechten en kerstdesserts.

Zoete hapjes kerstontbijt school

Volgens mij gaat het op elke school weer net even anders. De één heeft een kerstdiner, de ander een brunch en nog weer anderen hebben een kerstontbijt op school. En bij een kerstontbijt zul je waarschijnlijk eerder denken aan lekkere zoete kerstrecepten om mee te nemen. Geen probleem wat mij betreft, want ook hier heb ik genoeg leuke inspiratie voor:

hartige kerstkransjes

knakworstjes in bladerdeeg krans

Kerstboom van bladerdeeg: tips

Welk bladerdeeg gebruik jij hiervoor?

Vers bladerdeeg uit het koelschap, dus niet uit de vriezer. Deze rollen vers bladerdeeg hebben een groter formaat, wat ze erg geschikt maakt om een bladerdeeg kerstboom van te maken. Het maakt niet uit of je een huismerk of een A-merk gebruikt. Ook qua afmeting komen ze allemaal op ongeveer hetzelfde neer (25 cm x 40 cm).

Kan ik de groene pesto ook vervangen?

Dat kan zeker. Vervang het bijvoorbeeld door rode pesto. De naturel roomkaas kan je ook vervangen voor een kruidenroomkaas. Vooral doen wat jij lekker vindt!

Kan ik de bladerdeeg kerstboom een dag van tevoren maken?

Absoluut! Bladerdeeg hapjes zijn zo geweldig omdat je ze prima van tevoren kunt bereiden. Het afgebakken bladerdeeg wordt wel wat zachter als je het bewaart, maar dat maak je gemakkelijk weer knapperig door het even op te warmen: ongeveer 5 minuten op 225 graden.

Alles over het bewaren en opwarmen van bladerdeeg hapjes lees je hier.

Kerstboom van bladerdeeg maken

 

pesto-roomkaas bladerdeeg kerstboom

Recept afdrukken

4.65 van 14 stemmen

Bladerdeeg kerstboom recept

Op zoek naar inspiratie voor kerstrecepten? Deze bladerdeeg kerstboom met pesto-roomkaas is in ieder geval een hele leuke en smaakt hartstikke lekker!

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 4 tl groene pesto
  • 1 ei (voor insmeren)
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Door een beetje slim gebruik te maken van de lap bladerdeeg, hoef je maar 1 rol te gebruiken en heb je weinig restjes over. Bepaal aan de smalle kant het midden voor de punt van de kerstboom. Vanuit hier snijd je in een schuine lijn de vorm van de kerstboom uit. De grote driehoeken die je er nu afsnijdt, gebruik je straks als bodem. Snijd ook een stam uit. Van de restjes maak je ook een stam.
  • Bekijk ook even de stap voor stap foto's in het blog artikel als je hier nog vraagtekens bij hebt.
  • Leg de twee grote driehoeken samen met de extra uitgesneden stam op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de verschillende delen iets overlappen en druk stevig aan.
  • Roer de roomkaas en pesto door elkaar en smeer de bladerdeeg kerstboom hier mee in. Leg vervolgens de hele uitgesneden kerstboom bovenop de vulling.
  • Snijd vanuit de zijkanten van de boom naar het midden toe, maar zorg dat je in het midden een strook heel laat. De stam als het ware, deze houdt de kerstboom van bladerdeeg bij elkaar. Er ontstaan zo losse strookjes.
  • Pak het uiteinde van zo’n strookje vast en draai deze een paar keer rond zodat er een mooie twist in komt. Doe dit bij alle strookjes.
  • Smeer de kerstboom in met een geklutst eitje en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. De restjes bladerdeeg die je nog hebt, kun je eventueel gelijk als kleine hapjes meebakken.
  • Bak de pesto-roomkaas bladerdeeg kerstboom in 20-25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
appel-speculaas amandelcake 1a

Elke periode van het jaar vind ik het heerlijk om te bakken. In de zomer lekker met vers fruit en frisse smaken, terwijl in het najaar de specerijen weer tevoorschijn komen. Stiekem heb ik toch wel een voorkeur voor de baksels die bij het najaar horen, en dan vooral de baksels rondom Sinterklaas. Ik ben gék op speculaas en geef vrijwel elk baksel een twist met speculaaskruiden, kruidnoten, stukjes speculaas en noem maar op. Deze appel-speculaas amandelcake past perfect bij deze periode. Appel gaat goed samen met speculaas, en door deels amandelmeel te gebruiken krijg je een structuur die wat smeuïger is. Wat ik ook anders deed in dit recept, is dat ik de roomboter verving door vloeibare margarine. Onder het recept kun je nog meer lezen over deze vervanger, want wanneer kun je dit nu wel of niet gebruiken?

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
appel-speculaas amandelcake 3a

Bakken met vloeibare boter

Onlangs vertelde ik je al hoe je zonnebloemolie in recepten kunt vervangen door vloeibare margarine (lees het hier). Vandaag geef ik je een recept waarvan het origineel met roomboter wordt gemaakt, maar nu met vloeibare margarine. Hier krijg ik namelijk ook regelmatig vragen over. Voordeel van de vloeibare margarine is dat je geen mixer nodig hebt, aan een spatel heb je voldoende. Je hoeft geen vast vet romig en zacht te kloppen, dat gaat immers lastig met alleen een spatel. Daarnaast is de vloeibare margarine die ik gebruike ook lactosevrij, dus voor intoleranties kan het ook een uitkomst zijn.

Het vervangen van roomboter of vaste margarine in een recept is eenvoudig. Je kunt het gewoon 1:1 vervangen in grammen. Ik heb het in verschillende verhoudingen geprobeerd, maar met de makkelijkste weg krijg je perfecte resultaten. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan nietwaar? 100 Gram boter vervang je dus voor 100 gram vloeibare margarine.

Kun je dan altijd vloeibare margarine gebruiken voor het bakken? Nee, dit werkt alleen bij het maken van een beslag. Bij koekjes en andere degen voor taarten en gebak werkt het niet omdat je met een vloeibaar ingrediënt geen stevig deeg krijgt.

Sinterklaas taart recepten

Zin om te bakken met de smaken van Sinterklaas? Denk aan speculaas, kruidnoten, mandarijntjes en warme kruiden – perfect voor feestelijke taarten. Hieronder vind je een heerlijke selectie Sinterklaas taart recepten om van te genieten:

appel-speculaas amandelcake 2a

APPEL-SPECULAAS AMANDELCAKE

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Appel-speculaas amandelcake

Perfect voor Sinterklaas: de appel-speculaas amandelcake. Het is een eenvoudig recept dat binnen 15 minuten in de oven staat.
Porties: personen (20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 100 gram vloeibare margarine
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 180 gram bloem
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 appel
  • 60 gram kruidnoten

Topping

  • handje geschaafde amandelen
  • handje kruidnoten

Instructies

  • Doe de vloeibare margarine en suiker in een kom, roer goed door elkaar. Voeg de eieren toe en roer ook deze door het mengsel tot ze zijn opgenomen. Dat is overigens handig van vloeibare margarine, je hebt genoeg aan een spatel en hebt geen mixer nodig.
  • De droge ingrediënten -speculaaskruiden, bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout- kun je tegelijk toevoegen, spatel door tot ze helemaal zijn opgenomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes, voeg samen met de kruidnoten toe aan het beslag en spatel erdoor. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verspreid gelijkmatig in de vorm. Strooi het amandelschaafsel en de kruidnoten over de cake.
  • Bak de cake in 45-50 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) tot hij gaar is.
  • Laat de cake na het bakken 10-15 minuten afkoelen in de vorm tot je hem naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.

Dit is een samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

sinterklaas-popcorn1

Lekker binnen zitten, filmavondjes houden, gezellige surprise feestjes vieren. Wat een gezelligheid zo in de aanloop naar Sinterklaas. Een lekker recept voor Sinterklaas popcorn kon dan ook niet uitblijven. Zet een bak popcorn neer op tafel en het is daarna altijd gissen hoe die zo snel leeg is. In principe vind ik popcorn wel een redelijk gezonde snack, mits je er niet te veel suiker aan toevoegt. Toch heb ik van deze Sinterklaas popcorn wel een zoete snack gemaakt en zoete popcorn is dan ook mijn favoriet. Het liefst zo’n gekarameliseerde popcorn, dus die staat nog op mijn lijstje om te maken. 

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

BESTEL NU!

Afbeelding
sinterklaas-popcorn2

 

Sinterklaas popcorn uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Sinterklaas popcorn

Popcorn is altijd favoriet tijdens een film- of serieavondje. Deze Sinterklaas popcorn is een hele lekkere zoete popcorn die vast en zeker goed in de smaak zal vallen.
Porties: flinke schaal vol

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl speculaaskruiden of kaneel
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram maïskorrels geschikt voor popcorn
  • zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 100 gram kruidnoten

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje. Zet het pannetje opzij en neem een grote pan met (glazedeksel.
  • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de maïskorrels toe. Leg het deksel op de pan, eventueel met een klein kiertje als er geen gaatje in het deksel zelf zit. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
  • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2-3 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
  • Doe de popcorn in een schaal en giet de boter erbij. Voeg nu de speculaaskruiden, het suiker en het snufje zout toe. Leg een bord of deksel op de schaal om af te dekken. Houd stevig vast en schud goed door elkaar tot alles bedekt is met suiker en kruiden.
  • Hak de kruidnootjes fijn en voeg ook toe. Schud nog een keer zodat er een goede verdeling van popcorn en kruidnootjes ontstaat. De Sinterklaas popcorn is het lekkerste als je deze direct opeet.

Waar ik thee altijd en overal kan drinken, drink ik koffie weer op hele andere momenten en in hele andere situaties. Daarnaast zijn koffie en koekjes voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gezellig met ergens een kopje cappuccino drinken met daarbij een koekje terwijl je opwarmt van het koude weer buiten. Of ik zit op de bank met een goed boek, lekkere koekjes en een kop koffie. Daar kan ik ook echt van genieten. Vooral van de kopjes cappuccino buiten de deur. Enige reden dat ik die thuis niet drink, is dat ik geen melkopschuimer in huis heb. Maar die is niet meer nodig, ik probeerde namelijk de verwenkoffie van Douwe Egberts zodat ik thuis ook van dat perfecte momentje kan genieten. Omdat bij een goede cappuccino voor mij ook een koekje hoort, bakte ik snel nog een paar kruidige shortbread koekjes. Die passen perfect bij het najaar en kun je nog dopen in je koffie ook, worden ze nog lekkerder van. En heel belangrijk: deze koekjes vallen niet gelijk uit elkaar zodra je ze in de cappuccino doopt.

Goed, even snel over de verwenkoffies. In totaal zijn er drie soorten: Latte Macchiato, Latte Caramel en mijn favoriet Cappuccino. Een melkopschuimer is dus niet nodig, eigenlijk heb je bijna niets nodig. Alleen een zakje verwenkoffie, wat heet water, een beker of glas en een lepel om te roeren. En een paar seconden van je tijd, het is namelijk snel gemaakt. Dit is wat ik aan informatie kreeg. Klinkt veelbelovend, alleen de grote vraag waar ik mee zat is die bekende schuimlaag. Lukt dat wel zonder echt melkschuim. Tijd om te testen dus. Maar eerst gaan we nog even door naar het koekjesrecept, want we kunnen natuurlijk niet aan de cappuccino beginnen zonder lekker koekje erbij.

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Kruidige shortbread koekjes

Deze kruidige shortbread koekjes zijn perfect voor bij een kop koffie en zelf om erin te dippen. Ze zijn stevig genoeg en vallen niet gelijk uit elkaar.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram bloem
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1 tl nootmuskaat

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg bloem en kruiden toe en mix tot een stevig koekjesdeeg. Verpak het deeg en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot 4 mm dikte en snijd er langwerpige koekjes uit van ongeveer 8 x 3 cm. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en prik wat gaatjes in het deeg. Dit heeft niet echt een functie in dit recept, maar ze zien er wel net even wat leuker uit ? .
  • Bak de koekjes in 14 minuten op 175 graden (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes een aantal minuten op de bakplaat rusten voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.

Cappuccino maken

De koekjes zijn klaar, aan dat deel kan het niet meer liggen. Nu gaat de cappuccino verwenkoffie in de test. Om het te maken doe je de inhoud van een zakje in een kop of glas. Voeg al roerend ongeveer 120 ml net niet kokend water toe en roer even goed door. That’s it. Als je na het roeren even wacht zie je de mooie schuimlaag verschijnen. Ik maakte zelf een dubbele cappuccino en strooide ook nog wat cacaopoeder op de schuimlaag.

Koekje erbij (niet vergeten te dippen) en genieten maar!

Wat vind ik ervan?

Ik vind dit echt een uitvinding. Ik ben dan misschien geen grote koffiedrinker, maar ik heb toch echt wel mijn momentjes dat ik serieus zin heb in een cappuccino (met koekje). Meestal op de momenten waarop ik even helemaal niets hoef, lekker met een boek op de bank zit of juist gezellig met een vriendin bijklets. En juist omdat ik geen hele grote koffiedrinker ben vind ik dit handig. Ik hoef niet allemaal extra apparaten en benodigdheden in huis (en mijn al volle kleine keuken) te halen terwijl ik die niet intensief zal gebruiken. Plek voor een doosje verwenkoffie heb ik gelukkig wel.

Dit is een samenwerking met Douwe Egberts, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

strooigoed

Sinterklaas is in het land en dat betekent dat er weer volop met lekkers wordt gestrooid. Toch vroeg ik ons me waar die traditie nou vandaan komt. Ik besloot daarom te duiken in het verhaal achter strooigoed. Om te achterhalen wat nou de mogelijke betekenissen zijn van het strooigoed dat wij gebruiken tijdens het Sinterklaasfeest ging ik terug naar de oorsprong van Sinterklaas en begint mijn verhaal met de legende van de bisschop van Myra. 

De legende van Myra

De legende gaat dat er een koopman was met drie dochters wiens vrouw was overleden. Omdat de koopman zo intens verdrietig was ging hij drinken en gokken waarmee hij al zijn geld verloor. In Myra was het de traditie om een grote bruidsschat mee te geven aan je dochter, maar de koopman had drie dochters en helemaal geen geld meer. Zijn plan was dan ook om zijn oudste dochter te verkopen en van dat geld zijn twee jongste dochters een grote bruidsschat te kunnen geven. De bisschop Nicolaas van Myra, die geloofde in de goedheid van de koopman, kreeg lucht van het plan en probeerde alles er aan te doen dit te voorkomen. Hij ging bij alle rijke lieden bedelen om gouden munten en zamelde zo een zak vol goud in. De bisschop wilde anoniem blijven en gooide de zak vol goud door het raam van het huis van de koopman en zo kon die zijn oudste dochter een bruidsschat meegeven. Hij had echter nog steeds geen geld voor zijn andere twee dochters en zo herhaalde Nicolaas zijn actie nog tweemaal.

Het ging om leven en dood vond Nicolaas.

Nou gaat het verhaal nog een stukje door, maar wat mij opviel was het deel van de gouden munten. Zoals wij allemaal weten bevat ons strooigoed gouden (euro) munten en het zou toch complete toeval zijn dat de oorsprong van Sinterklaas, namelijk de bisschop van Myra, ook geld inzamelde voor de armen. Ik denk dat we daarom wel kunnen stellen waar het chocolade geld vandaan komt en waarom we dit met Sinterklaas uitdelen. Het staat symbool voor gulheid en het helpen van de armen.

strooigoed2
Pepernoten strooien

Maar waarom zijn we nou eigenlijk gaan strooien met snoep en pepernoten? Oké, we kunnen al verklaren waarom we met Sinterklaas chocolade munten hebben. Toch blijf ik mij afvragen waarom we met kruidnoten zijn gaan strooien. In principe heb ik hier geen duidelijk antwoord op kunnen vinden behalve dat het een traditie is. Heel heel heel lang geleden zouden we het hele jaar door pepernoten en speculaas eten, maar dit werd steeds meer een traditie rondom Sinterklaas.

Voor de 19e eeuw werden pepernoten helemaal niet rond gestrooid. Dat komt omdat Sinterklaas toen nog niet op bezoek kwam bij mensen.

Oude prenten van Sinterklaas laten zien dat hij met pepernoten strooide. Met pepernoten bedoel ik dan de goudbruine vierkante blokjes die meer lijken op taaitaai. Het strooien zou afstammen van het strooien van zaden en dus voor vruchtbaarheid staan. Ook zou het strooien gebaseerd zijn op het gulle karakter van Sint Nicolaas. Daarnaast zou Sint Nicolaas de heilige zijn voor kinderen en strooit hij dus lekkers om de arme kindjes te helpen of verwennen.

Wie zoet is krijgt lekkers

Op een gegeven moment waren het de pieten die het snoepgoed, inmiddels bestaande uit kruidnoten en klein suikergoed, gingen strooien. Denk maar aan het liedje Zie ginds komt de stoomboot.

Waarom zijn de pepernoten zo hard? Zodat ze goed rondgestrooid konden worden.

Bij de intochten werd het strooigoed gegooid, maar dit werd om hygiënische redenen afgeschaft en tegenwoordig wordt het in de handjes van de kinderen gedrukt. Binnenshuis wordt nog vaak wel echt gegooid met het strooigoed. Alhoewel ik het als kind nooit fijn vond om die harde pepernoten op mijn hoofd te krijgen, haha.

Ik hoop dat ik jullie een beetje het verhaal achter strooigoed heb kunnen geven en ik ben benieuwd of je er zelf ooit over na had gedacht waarom we strooigoed hebben met Sinterklaas.

Bronnen: Sint in Amsterdam en Volksverhalen Almanak

Op een enkele afspraak na stonden de afgelopen twee weken vooral in het teken van vooruit werken. Omdat ik vrijwel alles al gebakken had voor het najaar, moet er nu dus veel uitgewerkt worden. Toch stonden er ook nog twee dagen in het teken van bakken, maar met 2 recepten op een dag is dat een stuk minder dan de drukke bakdagen van vorige maand. Ik was ook nog in Amsterdam om boeken te signeren en ging naar Den Haag voor een afspraak. Kijk je weer mee naar mijn verslag van de laatste twee weken?

Zaterdag ging ik weer eens naar Amsterdam en liep ik vanaf het station naar boekhandel Scheltema. Jeetje, ik was even vergeten hoe druk het daar altijd is op een zaterdag (en eigenlijk ook op iedere andere dag). De Foodmarket werd georganiseerd en ik was deze middag aanwezig om lekker te laten proeven uit mijn boek en deze te signeren. Het was heel erg leuk! De chocolate chip cookies en citroen-maanzaad yoghurtcake die ik maakte vielen ontzettend goed in de smaak en het was leuk om zoveel van jullie te spreken!

Zondag was de bank mijn beste vriend en keek ik bijna het hele seizoen van Zumbo’s Just Desserts op Netflix. Ook heerlijk zo’n dag. Ik deelde deze kijktip overigens ook op Instagram en kreeg zulke leuke reacties van mensen die ook gelijk gingen kijken, heel leuk! Nog niet gezien? Zeker doen, het is echt een leuke show en ik hoop op een tweede seizoen.

Maandag ging ik naar Den Haag voor voorlopig even de laatste afspraak buiten de deur. Ik had een meeting met mijn mediabureau waarin we van alles bespraken. Ik deelde onder andere wat plannen voor 2018, we spraken over mogelijke samenwerkingen en nog wat andere dingen. Wanneer ik naar mijn mediabureau loop kom ik trouwens altijd langs Paleis Noordeinde. De koning was dit keer aanwezig, want de vlag was gehesen.

Dinsdag werkte ik aan campagnes, leegde de mailbox en schreef artikelen. Ook ging ik even boodschappen doen. Ik appte Lian nog dat het gevaarlijk zou worden omdat ik trek had. Alle paden met snoep en anders lekkers ontweek ik, maar toen liep ik ineens tegen deze bakken vol chocoladeletters aan. Ik heb mij gelukkig in kunnen houden 😉 .

Woensdag had ik eigenlijk een paar recepten op de planning staan, maar het was zo ontzettend donker (en dat kan mijn telefooncamera niet echt aan helaas). Uiteindelijk maakte ik op een iets lichter momentje snel de koffie-notenmuffins die afgelopen week online kwamen. Meer was qua licht ook echt niet gelukt helaas. Ik ben toch zo blij dat -op twee na- alle recepten voor december en begin januari al gemaakt zijn. Hoef ik me niet druk te maken om de hoeveelheid licht. Ik heb al bedacht dat ik dit volgend jaar weer zo ga proberen te doen.

Donderdag begon de dag met een FaceTime meeting met Lian. We bespraken de laatste dingen voor de decembermaand en bekeken wat er nog gedaan moest worden. Daarna werkte ik verder aan een campagne, was bezig met een heel leuk decemberartikel (je kunt iets winnen, houd de site zeker in de gaten!) en schreef kerstrecepten uit! Yes, eindelijk 😀 .

Vrijdag ging ik daar vrolijk mee verder. Met een kerstmuziekje erbij schreef ik een hele serie kerstrecepten uit. En heel erg, stiekem dacht ik alweer na over recepten voor de advent van 2018. Ik weet niet wat dat is, maar de ideetjes ploppen gewoon zo in mijn hoofd. Dus dat schrijf ik gelijk op mijn al hele lange lijst met ideeën voor kerstrecepten. ’s Avonds ging ik eten bij mijn zusje en haar vriend en speelden we gezellig een spelletje.

Het weekend keek ik allerlei films en zocht naar interieur inspiratie voor de slaapkamer die ik in december wil veranderen/opleuken. Een rustig, maar heerlijk weekendje.

Maandag en dinsdag zagen er grotendeels hetzelfde uit. Mail bijwerken, artikelen schrijven en video’s editen. Op dinsdag kreeg ik ook nog het New York kerstmis bakboek binnen. Ik ben gek op Kerst, dus ik was dan ook erg benieuwd. Er staan heerlijke recepten in die stuk voor stuk prachtig gefotografeerd zijn. Er zijn al een paar die ik graag wil proberen. Ik vind alleen niet per se alle recepten goed bij Kerst passen (citroenkoekjes?) en snap de link met New York in de recepten ook niet zo goed, dat komt eigenlijk alleen terug in de sfeerfotografie en opmaak. Maar verder wel een erg leuk boek dus.

Woensdag was het best licht buiten en daar maakte ik gebruik van, ik stond weer eens in de keuken. Ik maakte een laatste kerstrecept en werkte aan een campagne die binnenkort online komt.

Donderdag zat ik de hele dag achter de computer, konijn Lotje komt dan altijd gezellig bij mn voeten liggen. Nu lag ze zo languit dat ik mijn voeten amper durfde te verplaatsen haha. Ik kon mijn focus niet helemaal vinden vandaag, maar heb uiteindelijk toch nog best wat artikelen kunnen schrijven.

Vrijdag begon ik met het online kijken van leuke aanbiedingen, het was immers black friday. Uiteindelijk kocht ik vrijwel niks, want ik had het eigenlijk helemaal niet nodig. Enige dat ik wel bestelde was een nieuw bijzettafeltje waar ik al langere tijd naar op zoek was, eindelijk vond ik een leuke. Na een flinke regenbui afgewacht te hebben deed ik wat boodschappen en weer thuis schreef ik artikelen en zocht foto’s uit voor de decembermaand onder het genot van een schaaltje kruidnootjes. ’s Avonds kwamen mijn ouders, zusje en haar vriend eten en hielden we gelijk een spelletjesavond, altijd gezellig!

En dan zit ook november er alweer bijna op. Op naar de laatste maand van het jaar! Ik heb heel erg veel zin in december, de laatste tijd heb ik namelijk flink vooruit gewerkt om in december lekker rustig aan te doen. De komende week werk ik nog de hele week, maar in december zelf zal ik maar half werken. Halve dagen, of om de dag. Ik heb nog geen idee, wat mij op dat moment uitkomt. Ik weet nog niet of er halverwege december een behind the scenes online komt, of dat deze begin januari volgt van de hele maand december. Dat hangt een beetje af van wat ik allemaal meemaak. Je kunt mij sowieso op Instagram volgen om niets te missen 😉 .

Wat kun je verder verwachten van december? Nou, de advent natuurlijk! Die start op 1 december en hij zit weer vol met 24 leuke kerstartikelen, daarna volgt gelijk de inspiratie voor Oud en Nieuw. De komende tijd komt er dus -net als de laatste weken- elke dag een nieuw artikel online. Soms zelfs een extra artikel!