Ga terug
+ servings
Sinterklaas popcorn uitgelicht
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Sinterklaas popcorn

Popcorn is altijd favoriet tijdens een film- of serieavondje. Deze Sinterklaas popcorn is een hele lekkere zoete popcorn die vast en zeker goed in de smaak zal vallen.
Porties: 1 flinke schaal vol

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl speculaaskruiden of kaneel
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram maïskorrels geschikt voor popcorn
  • zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 100 gram kruidnoten

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje. Zet het pannetje opzij en neem een grote pan met (glazedeksel.
  • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de maïskorrels toe. Leg het deksel op de pan, eventueel met een klein kiertje als er geen gaatje in het deksel zelf zit. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
  • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2-3 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
  • Doe de popcorn in een schaal en giet de boter erbij. Voeg nu de speculaaskruiden, het suiker en het snufje zout toe. Leg een bord of deksel op de schaal om af te dekken. Houd stevig vast en schud goed door elkaar tot alles bedekt is met suiker en kruiden.
  • Hak de kruidnootjes fijn en voeg ook toe. Schud nog een keer zodat er een goede verdeling van popcorn en kruidnootjes ontstaat. De Sinterklaas popcorn is het lekkerste als je deze direct opeet.