Een heerlijke lekkernij voor bij de koffie: witte chocoladefudge met cranberry en pistache! Deze is perfect voor de kerstdagen.
Porties: 40tot 45 blokjes fudge
Ingrediënten
1blikje gecondenseerde melk (397 gram)
400gramwitte chocolade
1tlvanille extract
100gramgedroogde cranberry’s
100grampistachenootjes
extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie
Instructies
Deze fudge is razendsnel gemaakt, je hebt alleen wat geduld nodig bij het opstijven. Bekleed daarom eerst een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16 × 24 cm met bakpapier.
In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola smelten tot je een egale massa hebt.
Wanneer alle stukjes chocola gesmolten zijn, voeg je vanille-extract, de cranberry’s en pistachenootjes toe. Roer ze goed (en vlot) door het mengsel heen en stort dit dan in de met bakpapier beklede bakvorm.
Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel dan de extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie over de fudge.
Zet de schaal opzij zodat het kan opstijven, dit heeft wel een paar uur nodig. Zelf zet ik hem eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar ik wacht zelf liever tot de volgende dag.
Bewaren
In een afgesloten trommel in de koelkast blijft de fudge zeker 3 weken goed.