Hartige kerstkransjes

Gepost: 20 december 2021 Laatst bewerkt: 4 augustus 2024
Hartige kerstkransjes

Wie zegt dat kerstkransjes altijd zoet moeten zijn? Ik besloot er dit jaar verandering in te brengen door hartige kerstkransjes te maken. Het zijn in principe gewoon kaaskoekjes, maar dan in de vorm van kerstkransjes. Ik heb ze nog verder op smaak gebracht met rozemarijn en chilivlokken, ik kan het nu eenmaal nooit laten om te variëren met recepten. Deze variatie is een succes kan ik je vertellen! Benieuwd bij wie er allemaal hartige kerstkransjes op tafel staan dit jaar!

BAKTIP: Om kerstkransjes te maken heb je een grotere kartelvormige uitsteker van ongeveer 7 cm doorsnee nodig en een kleine ronde, gladde koekuitsteker. Voor die laatste gebruik ik altijd een kleine uitsteker uit deze set. Maar je zou ook de onderkant van een spuitmondje kunnen gebruiken.

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan kerstborrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Veel recepten zijn eenvoudig aan te passen, zodat ze helemaal bij de kerstdagen passen.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Kerstkransjes hartig

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Hartige kerstkransjes

Wie zegt dat kerstkransjes altijd zoet moeten zijn? Deze hartige kerstkransjes zijn ook heerlijk, met dit recept maak je de kaaskoekjes voor kerst zelf.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 100 gram bloem
  • 1 tl rozemarijn
  • ½ tl chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem, rozemarijn, chilivlokken, peper en zout toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met een kartelvormige uitsteker vormen uit het deeg totdat al het deeg op is. Uit het midden steek je nog een klein rondje. Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaaskoekjes in ongeveer 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.
Tips

De chilivlokken zorgen ervoor dat deze kaaskoekjes licht pittig zijn. Voeg er dus niet te veel van toe als je daar niet van houdt (of voeg juist meer toe als je daar wel dol op bent).
Bewaren

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Jacoba schreef:

    Hallo Laura,
    De hartige kerstkransjes gemaakt
    Helaas zijn ze helemaal uitgelopen.
    De smaak is wel heel lekker. Nu maar door als krokantje.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer, dan is het deeg waarschijnlijk te warm geweest. Gelukkig smaken ze lekker!

  2. Samantha schreef:

    Hoi hoi
    Moet het deeg niet 1uur rusten in de koelkast om het uitlekken te voorkomen in de oven?, of is dat alleen voor bij zoete koeken nodig?.

    Vr gr

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat vond ik in dit geval niet nodig, maar kan uiteraard geen kwaad om het wel te doen voor de zekerheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept