Wie zegt dat kerstkransjes altijd zoet moeten zijn? Ik besloot er dit jaar verandering in te brengen door hartige kerstkransjes te maken. Het zijn in principe gewoon kaaskoekjes, maar dan in de vorm van kerstkransjes. Ik heb ze nog verder op smaak gebracht met rozemarijn en chilivlokken, ik kan het nu eenmaal nooit laten om te variëren met recepten. Deze variatie is een succes kan ik je vertellen! Benieuwd bij wie er allemaal hartige kerstkransjes op tafel staan dit jaar!
BAKTIP: Om kerstkransjes te maken heb je een grotere kartelvormige uitsteker van ongeveer 7 cm doorsnee nodig en een kleine ronde, gladde koekuitsteker. Voor die laatste gebruik ik altijd een kleine uitsteker uit deze set. Maar je zou ook de onderkant van een spuitmondje kunnen gebruiken.
Hallo Laura,
De hartige kerstkransjes gemaakt
Helaas zijn ze helemaal uitgelopen.
De smaak is wel heel lekker. Nu maar door als krokantje.
Wat jammer, dan is het deeg waarschijnlijk te warm geweest. Gelukkig smaken ze lekker!
Hoi hoi
Moet het deeg niet 1uur rusten in de koelkast om het uitlekken te voorkomen in de oven?, of is dat alleen voor bij zoete koeken nodig?.
Vr gr
Dat vond ik in dit geval niet nodig, maar kan uiteraard geen kwaad om het wel te doen voor de zekerheid.