Kruidige shortbread koekjes
Deze kruidige shortbread koekjes zijn perfect voor bij een kop koffie en zelf om erin te dippen. Ze zijn stevig genoeg en vallen niet gelijk uit elkaar.
Porties: 50 stuks
- 250 gram ongezouten roomboter
- 100 gram poedersuiker
- 300 gram bloem
- 2 tl kaneel
- 1 tl gember
- 1 tl nootmuskaat
Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg bloem en kruiden toe en mix tot een stevig koekjesdeeg. Verpak het deeg en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot 4 mm dikte en snijd er langwerpige koekjes uit van ongeveer 8 x 3 cm. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en prik wat gaatjes in het deeg. Dit heeft niet echt een functie in dit recept, maar ze zien er wel net even wat leuker uit ? .
Bak de koekjes in 14 minuten op 175 graden (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Laat de koekjes een aantal minuten op de bakplaat rusten voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.