Voor bij de kerstborrel is deze krans van knakworstjes in bladerdeeg een groot succes. Of wat dacht je van de kerstdiners op basisscholen? Ik durf te wedden dat de schaal zo leeg zal zijn. Een culinair hoogstandje is het niet en het heeft al helemaal geen typsiche kerstsmaken. Maar de presentatie in de vorm van een krans zorgt ervoor dat dit lekkers perfect bij de kerstdagen past. In het midden zette ik een frisse yoghurt-dille dip, maar die kun je natuurlijk ook prima vervangen door een andere dip naar keuze. Ik krijg er alweer trek van als ik naar de foto’s kijk!
Knakworstjes in bladerdeeg krans
Ingrediënten
- 2 blikken mini knakworstjes
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei, voor bestrijken
- zout, peper, dille
Dip
- yoghurt
- citroensap
- dille
Instructies
-
Laat de knakworstjes uitlekken. Snij de lap bladerdeeg horizontaal in de breedte door. Snij elke reep bladerdeeg vervolgens in 30 smalle strookjes. Bekleed een bakvorm van 25 cm met bakpapier. Het kan natuurlijk ook prima op een bakplaat, maar in een ronde bakvorm is het makkelijker om de cirkel te vormen.
-
Wikkel elk knakworstje in een strookje bladerdeeg en leg deze in de bakvorm. Ga door tot je alle worstjes hebt ingepakt met bladerdeeg. Puzzel een beetje om er een mooie krans van te maken en smeer ze dan in met een geklutst eitje. Strooi er zout, peper en dille overheen.
-
Bak de knakworstjes krans in 25-30 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
-
De dip is eenvoudig te maken. Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg hier naar smaak citroensap en dille aan toe. Even door elkaar roeren en klaar om in het midden te zetten van de bladerdeeg krans.
Wat een originele krans! Het ziet er zalig uit!
Xus,
Car
Zeker leuk! Idd misschien wel iets voor de kerstbrunch bij ons op school!
Tip:
(Voor als je geen vers bladerdeeg gebruikt maar anders ook) wij snijden bladerdeeg in 4en (vierkant) en vouwen dan 2 punten (diagonaal) om het worstje 🙂
Deze krans word veel gemaakt in America gedurende December, als je geen blader deeg hebt kun je croissant of pizza deeg uit de koeling gebruiken. Ik zet een glad in her midden van het bakblik en leg de worstjes daar omheen.
Leuk idee voor bij de nieuwjaarsborrel, ik ga er nog extra gemalen kaas over strooien.
het ziet er goed uit
Kun je deze ongebakken een dag van tevoren maken?
Dat kan! Wel in de koelkast bewaren.