Voor bij de kerstborrel is deze krans van knakworstjes in bladerdeeg een groot succes. Of wat dacht je van de kerstdiners op basisscholen? Ik durf te wedden dat de schaal zo leeg zal zijn. Een culinair hoogstandje is het niet en het heeft al helemaal geen typsiche kerstsmaken.
Maar de presentatie in de vorm van een krans zorgt ervoor dat dit lekkers perfect bij de kerstdagen past. In het midden zette ik een frisse yoghurt-dille dip, maar die kun je natuurlijk ook prima vervangen door een andere dip naar keuze. Ik krijg er alweer trek van als ik naar de foto’s kijk!
BAKTIP: Om de knakworstjes in bladerdeeg met ei te bestrijken gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast. Deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.
Wat een originele krans! Het ziet er zalig uit!
Xus,
Car
Zeker leuk! Idd misschien wel iets voor de kerstbrunch bij ons op school!
Tip:
(Voor als je geen vers bladerdeeg gebruikt maar anders ook) wij snijden bladerdeeg in 4en (vierkant) en vouwen dan 2 punten (diagonaal) om het worstje 🙂
Deze krans word veel gemaakt in America gedurende December, als je geen blader deeg hebt kun je croissant of pizza deeg uit de koeling gebruiken. Ik zet een glad in her midden van het bakblik en leg de worstjes daar omheen.
Leuk idee voor bij de nieuwjaarsborrel, ik ga er nog extra gemalen kaas over strooien.
het ziet er goed uit
Kun je deze ongebakken een dag van tevoren maken?
Dat kan! Wel in de koelkast bewaren.