Knakworstjes in bladerdeeg krans

Gepost: 8 december 2017 Laatst bewerkt: 7 juni 2024
Knakworstjes in bladerdeeg krans

Voor bij de kerstborrel is deze krans van knakworstjes in bladerdeeg een groot succes. Of wat dacht je van de kerstdiners op basisscholen? Ik durf te wedden dat de schaal zo leeg zal zijn. Een culinair hoogstandje is het niet en het heeft al helemaal geen typsiche kerstsmaken.

Maar de presentatie in de vorm van een krans zorgt ervoor dat dit lekkers perfect bij de kerstdagen past. In het midden zette ik een frisse yoghurt-dille dip, maar die kun je natuurlijk ook prima vervangen door een andere dip naar keuze. Ik krijg er alweer trek van als ik naar de foto’s kijk!

BAKTIP: Om de knakworstjes in bladerdeeg met ei te bestrijken gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast. Deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!

Leuke tip: veel borrelhapjes uit het boek zijn ook in zo’n feestelijke kransvorm te leggen en te combineren met een saus of dip in het midden!

Bestel hier!

Afbeelding
Knakworstjes in bladerdeeg krans 2a
Knakworstjes in bladerdeeg krans 3a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Knakworstjes in bladerdeeg krans

Voor de kerstborrel of voor bij het kerstdiner op school, deze knakworstjes in bladerdeeg krans zal bij iedereen in de smaak vallen.
Porties: 60 stuks

Ingrediënten

  • 2 blikken mini knakworstjes
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei, voor bestrijken
  • zout, peper, dille

Dip

  • yoghurt
  • citroensap
  • dille

Instructies

  • Laat de knakworstjes uitlekken. Snij de lap bladerdeeg horizontaal in de breedte door. Snij elke reep bladerdeeg vervolgens in 30 smalle strookjes. Bekleed een bakvorm van 25 cm met bakpapier. Het kan natuurlijk ook prima op een bakplaat, maar in een ronde bakvorm is het makkelijker om de cirkel te vormen.
  • Wikkel elk knakworstje in een strookje bladerdeeg en leg deze in de bakvorm. Ga door tot je alle worstjes hebt ingepakt met bladerdeeg. Puzzel een beetje om er een mooie krans van te maken en smeer ze dan in met een geklutst eitje. Strooi er zout, peper en dille overheen.
  • Bak de knakworstjes krans in 25-30 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • De dip is eenvoudig te maken. Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg hier naar smaak citroensap en dille aan toe. Even door elkaar roeren en klaar om in het midden te zetten van de bladerdeeg krans.
Bewaren

Je kunt de krans gelijk serveren, maar ook koud is het nog steeds lekker. Van tevoren maken en vlak voor serveren opwarmen kan natuurlijk ook. Daar lees je hier meer over.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Carla schreef:

    Wat een originele krans! Het ziet er zalig uit!
    Xus,
    Car

  2. Daniëlle schreef:

    Zeker leuk! Idd misschien wel iets voor de kerstbrunch bij ons op school!

  3. Dirkje schreef:

    Tip:
    (Voor als je geen vers bladerdeeg gebruikt maar anders ook) wij snijden bladerdeeg in 4en (vierkant) en vouwen dan 2 punten (diagonaal) om het worstje 🙂

  4. Alda Kop schreef:

    Deze krans word veel gemaakt in America gedurende December, als je geen blader deeg hebt kun je croissant of pizza deeg uit de koeling gebruiken. Ik zet een glad in her midden van het bakblik en leg de worstjes daar omheen.

  5. Arja schreef:

    Leuk idee voor bij de nieuwjaarsborrel, ik ga er nog extra gemalen kaas over strooien.

  6. angelique schreef:

    het ziet er goed uit

  7. Famke schreef:

    Kun je deze ongebakken een dag van tevoren maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Wel in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept