Mini kerstboom pizza’s

22

mini-kerstboom-pizzas-1a

Kleine pizza hapjes doen het op elke borrel goed, want wie lust er nu geen pizza? Met de kerstborrels die er bij jullie ook geheid aan gaan komen bedacht ik een speciale versie voor deze gelegenheid. Zo zijn pizza’s ineens ook heel geschikt voor Kerst. Het werden mini kerstboom pizza’s. Ik besloot lekker makkelijk voor een kant-en-klare rol pizzadeeg te kiezen waar ik met een uitsteker zoveel mogelijk mini pizza’s uithaalde. Nu alleen nog met het beleg een beetje decoreren en je eetbare kerstbomen zijn klaar!

mini-kerstboom-pizzas-2a

Kerstboom pizza’s

Deze leuke kerstboom pizza’s heb je razendsnel gemaakt en ze zien er hartstikke leuk uit. Deze hapjes zullen het vast en zeker goed doen op een feestje.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg (of maak het deeg volgens recept)
  • tomatensaus (ongeveer 1 tl per pizza)
  • geraspte kaas
  • groene paprika (in dunne reepjes)
  • dun salami worstje

Instructies

  • Rol het pizzadeeg uit op een vel bakpapier. Neem een kerstboom uitsteker en haal er zoveel mogelijk kerstbomen uit. Heb je geen uitsteker? Je kunt dan natuurlijk ook met een mes driehoeken uit het deeg snijden.
  • Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat er een paar centimeter tussen de bomen zit. Schep er wat tomatensaus op en smeer dit gelijkmatig uit. Strooi er wat geraspte kaas over om de basis voor de boompjes compleet te maken.
  • De bomen versier je met reepjes paprika en/of dunne plakjes salami. Omdat mijn boompjes vrij klein waren gebruikte ik niet beide tegelijk op één pizza, maar dit kun je uiteraard wel doen. Je kunt zelfs hele andere ingrediënten gebruiken om je bomen te versieren.
  • Bak de pizza kerstbomen in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Wil je zoveel mogelijk voorbereiden voor de kerstborrel? Ook deze kleine pizza’s kun je prima van tevoren maken. Verpak ze in aluminiumfolie tot je ze nodig hebt, zo kun je ze prima al een dag eerder maken. Serveer ze koud, of warm ze nog even zo’n 5 minuten op in een oven van 200 °C.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. clara schreef:

    Superleuk! Ik hou ze in gedachten.
    Ik zou ook wel broodjes in een kerstboomvorm willen maken, maar met een uitsteker werkt dat niet.. het brood rijst dan gewoon als een bolvorm. Heb jij ideeën hoe ik dat aan kan pakken?
    Groeten, Clara

    1. Laura schreef:

      Ik heb dit brood een keer gemaakt, gewoon van allemaal bolletjes een kerstboom maken: http://www.laurasbakery.nl/kerstboom-breekbrood/

      1. Clara schreef:

        Klopt, die heb ik al eens gemaakt! Is zeker ook leuk, maar ik bedoelde meer één broodje in een bepaalde vorm. Met pasen zie ik wel eens van die broodjes in paashaasvorm liggen.
        Ik kom er gewoon maar niet achter hoe ik dat zelf kan doen. Lijkt me zo leuk 😉
        groeten!

        1. Laura schreef:

          meestal worden de broodjes dan al in een vormpje gebakken, zeker als het om kleine broodjes gaat.

          1. Clara schreef:

            Ah, oké, ik vermoedde al zoiets.
            Dank nog voor je reactie!
            Groeten, Clara

  2. Diana schreef:

    Hoi Laura, heb je misschien een afbeelding van de verpakking van de tomatensaus die je gebruikt?

    1. Laura schreef:

      Ik heb de saus gebruikt die bij het de verpakking met deeg werd geleverd, maar iedere saus volstaat. Je kunt ook gewoon pastasaus gebruiken, dat is namelijk tomatensaus.

  3. Rilana schreef:

    Ziet er lekker uit! Denk dat ik dit binnenkort ook maar eens ga maken, lijkt me heerlijk en wat leuk dat ze op kerstboompjes lijken! 🙂

  4. Karin schreef:

    Hmmm, zojuist gemaakt, maar ze zijn een beetje donker gebakken. Maar de smaak is heerlijk! Ik heb bij de AH zo’n kant en klare pizzadeegbodem gekocht (ligt bij de groenten in de koeling). Er zat een potje pastasaus bij en ik had er reepjes salami op gedaan. Ik moet alleen nog even oefenen met de temperatuur. Ik heb nu de boven/onderwarmtestand gebruikt. Ik las hier van de week dat als er in een recept over oventemperatuur gesproken wordt, dat dan om de boven/onderwarmte stand gaat. Nooit geweten: bak al jaren op de heteluchtstand. Volgende keer ga ik ze een sop de heteluchtstand proberen. Worden ze misschien wat minder donker hahaha!

  5. Manuela schreef:

    Hoi

    Wat een leuk recept!
    Ik wil dit graag maken voor het kerstdiner van mijn dochter op school.
    Maar waar kan ik kerstboom uitsteker kopen?

    Groetjes, Manuela

    1. Karin schreef:

      Google eens op Wilton Method uitstekers. Liep er toevallig tegenaan in een winkel in Hoogvliet, want de meesten vormpjes die ik had gezien (bij de warenhuizen) waren vrij klein (vond ik).

    2. Laura schreef:

      Die vind je bij taartdecoratie- en kookwinkels 🙂

  6. Karin schreef:

    Van de week nog een keer gemaakt, maar nu met een ander kant-en-klaar deeg en de heteluchtstand. Ze waren goed van kleur, maar de smaak van de eerste was echt lekkerder :-). Dus toch maar weer een keer het eerste deeg gebruiken en de heteluchtstand. Als het dan nog niet goed is, dan ga ik maar iets anders proberen denk ik ….

    1. Laura schreef:

      Driemaal is scheepsrecht, moet gaan lukken 😉

  7. Jade schreef:

    Waar haal je die lekkere mini salamie (peperoni achtige) vandaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb een klein/dun worstje gekocht en deze in plakjes gesneden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *