Kerst granola
Yoghurt met een beetje granola en fruit is een heerlijk ontbijtje. Deze kerst granola is daar een hele lekkere variatie op en hij is zeker aan te raden.
Porties: 1 flinke pot vol
- 150 gram havervlokken
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 75 gram noten (mix van amandelen en pistachenoten)
- 2 tl kaneel
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 50 gram gedroogde cranberry’s
- 75 gram witte chocolade
Doe havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, noten, kaneel, honing en zonnebloemolie in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
Laat de granola afkoelen op de bakplaat. Eenmaal afgekoeld voeg je de cranberry’s en stukjes chocolade toe en hussel je alles door elkaar.
Doe je zelfgemaakte kerst granola in een pot en fleur er je ontbijtjes (en toetjes!) mee op.
In een goed afgesloten pot kun je de granola zeker wel 3-4 weken bewaren, maar hier is hij binnen een week leeg ?