Sneeuwpop taartjes

Sneeuwpop taartjes
32

Heerlijk vind ik het om in de keuken te ‘knutselen’ en baksels in thema’s te maken. Het zal je niet verbazen dat ik dit vooral met Kerst graag doe. Het is alweer even geleden, maar jaren achter elkaar versierde ik kerstkoekjes in de meest gedetailleerde patronen. Heerlijk vind ik het om uren zo aan tafel te zitten en heel precies bezig te zijn met de koekjes. Ik weet ook heel goed dat lang niet iedereen dat leuk vindt of er het geduld niet voor heeft. Daarom heb ik ook projecten die je vlot en gemakkelijk kunt maken, alleen of juist met hulp van de kids. Kijk maar eens naar deze sneeuwpop taartjes. Dit is het laatste baksel in mijn serie kerstrecepten voor Dr. Oetker dit jaar. Ik maakte gebruik van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart om zo een dunne laag biscuit te bakken. Daarna was het een kwestie van cirkels uitsteken, insmeren met jam en de lagen op elkaar stapelen. Nog even afsmeren met een witte room en omtoveren tot kleine sneeuwpopjes, ik maakte in totaal 7 van deze leukerds. Met dat laatste kun je het simpel houden, of helemaal los gaan. Waar jij zin in hebt, alles kan! Ik laat je zien hoe ik ze heb gemaakt en ben nu al benieuwd naar jullie sneeuwpopjes!

Sneeuwpop taartjes

Met een basis van biscuit en een vulling van jam heb je de perfecte basis voor deze heerlijke sneeuwpop taartjes.
Porties: 7 taartjes
Gebruik een bakplaat van (minimaal) 30 x 40 cm.

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • 5 eieren
  • 50 ml water
  • 7 el jam smaak naar keuze
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker

Decoratie

  • Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Zure matten
  • Oranje M&M®'s
  • Dr. Oetker Chocolate Chips

Instructies

  • Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Spreid het uit op een bakplaat van 30 x 40 cm en bak in ongeveer 15 minuten op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  • Maak ondertussen de mascarponeroom door mascarpone, slagroom (ongeklopt) en suiker in een kom stijf te kloppen. Zet in de koelkast tot je het straks nodig hebt.
  • Neem twee verschillende maten ronde uitstekers, ik gebruikte een kleine van 4 cm en een grotere van 7 cm. Per sneeuwpop heb je 4 rondjes biscuit nodig, 2 van elke maat die je op elkaar stapelt.
  • Smeer een laagje jam tussen de twee rondjes biscuit, zorg dat je dit niet helemaal tot aan de rand smeert. Smeer de zijkanten van de stapeltjes af met een laagje mascarponeroom en plaats tegen elkaar op een bordje. Smeer als laatst de bovenkant van de taartjes in met de room.
  • Decoreer de sneeuwpopjes met de zure matten als sjaal (knip de uiteinden in voor een leuk effect), de suikeroogjes, oranje M&M als neus en chocolate chips als knoopjes op de buik. Je zou zelfs de chocolate chips nog wat fijner kunnen hakken en hier een mond van maken.

Tips

  • De sneeuwpopjes zijn het mooist als je ze vlak voor serveren pas decoreert. Afsmeren kun je wel al op voorhand doen
  • Je houdt natuurlijk biscuit over omdat je cirkels uit een rechthoekig stuk steekt. Met de overblijfselen zou je truffels kunnen maken! Verkruimel het biscuit, voeg er een klein beetje mascarponeroom aan toe en maak er balletjes van (en stapel ze op elkaar voor 3D sneeuwpoppen 😉 )
Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voor nog meer Kerst op de taart inspiratie kun je een kijkje nemen op Bakken.nl.

Dit is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *