Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Muffins basisrecept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 april 2016
in Basisrecepten, Muffins, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

muffins basisrecept 1a

Ik heb in de laatste jaren al regelmatig muffins gemaakt. Van die echte Amerikaanse stevige, beetje broodachtige muffins. Hier in Nederland zijn we alleen een heel ander soort muffins gewend, lekker luchtig waardoor het iets meer weg heeft van een cake. Dat heb ik wel gemerkt aan de vragen bij mijn recepten voor muffins. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een goed basisrecept voor muffins dat meer bij de Nederlandse smaak past. En zie hier: het recept voor lekker luchtige muffins. En weet je wat zo fijn is aan basisrecepten? Juist, daar kun je weer prima mee variëren. Dat heb ik ook gedaan, mijn variaties zal ik in de komende weken online zetten.

muffins basisrecept 2a

Recept afdrukken

Muffins basisrecept

Met dit basisrecept voor muffins kun je perfect variëren. Het resultaat zijn heerlijke luchtige muffins die het zeker goed zullen doen!
Porties: 8 muffins

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Het maken van muffins is kinderlijk eenvoudig, je hebt er geen eens een mixer voor nodig. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Muffins bewaar je in een afgesloten trommel buiten de koelkast, lees hier meer over het bewaren van muffins.

muffins basisrecept 3a

Vorige post

Volgende post

Oreo pancakes
Behind the scenes: maart 2016

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 167

  1. linda says:
    5 jaar geleden

    Handig. Waarom gebruik je eigenlijk zowel bakpoeder en baking soda?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zodat ze muffins extra luchtig worden, door toevoeging van baking soda is de rijzende werking krachtiger.

      Beantwoorden
      • Linda says:
        5 jaar geleden

        Aha bedankt voor je antwoord.

        Beantwoorden
      • Sema says:
        1 jaar geleden

        Een vraag wat is tl?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Theelepel 🙂

          Beantwoorden
  2. Sel says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Kan ik baking soda ook weglaten, en wat meer bakpoeder toevoegen?
    Waar zijn de leuke muffin papiervormpjes van?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar ze zullen dan wel iets minder rijzen. Deze vormpjes zijn volgens mij van Makro, maar ik zie ze regelmatig liggen bij kookwinkels.

      Beantwoorden
    • Meera says:
      5 jaar geleden

      Ik heb toevallig muffin papiervormen gister bij de Wibra gekocht..25 stuks voor 1 euro.
      Gr Meera

      Beantwoorden
  3. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Lekker Laura! Altijd handig zo’n basisrecept.

    Beantwoorden
    • Dani says:
      9 maanden geleden

      Hoi Laura!
      Welke vanille extract gebruik jij? Ik wil hem graag uit de winkel en niet zelf maken 🙂

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Ik gebruik meestal die van Nielsen Massey!

        Beantwoorden
        • Dani says:
          9 maanden geleden

          Waar is die te koop onder andere?

          Beantwoorden
          • Ellen says:
            2 maanden geleden

            De AH verkoopt Nielsen Massey vanille extract. Staat bij de kruiden.
            Ook Dille en Kamille verkoopt het.

  4. Margretha says:
    5 jaar geleden

    Waar kan ik die muffin vormpjes kopen? 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Deze vind je meestal bij kookwinkels, als ik ze zie neem ik altijd gelijk wat mee 🙂

      Beantwoorden
  5. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat zien ze er heerlijk uit. Handig recept!

    Beantwoorden
  6. Dina says:
    5 jaar geleden

    Lekker, ik heb direct zin om wat te bakken.

    Beantwoorden
  7. Kelly says:
    5 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Mijn moeder maakt ook altijd de heerlijkste muffins, love it.

    Beantwoorden
  8. Vivian | stayaliveandcooking says:
    5 jaar geleden

    Zonnebloemolie! Ah! Die ga ik onthouden. Ik wilde eigenlijk morgen een vanille cake bakken, maar nu… Haha!
    Fijn weekend.

    Beantwoorden
  9. Vivian | stayaliveandcooking says:
    5 jaar geleden

    Sorry, dubbele reactie maar ik bedenk me nu iets: Ik heb altijd geleerd dat je baking soda alleen “activeert” door iets zuurs toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een eetlepel citroensap gebruikt zou het veel beter moeten reizen, en het zure wordt weer gebalanceerd door de soda zelf. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bakpoeder bestaat deels uit baking soda, daar zit het nodige zuurtje dus al in (wijnsteenzuur). Door meer baking soda toe te voegen rijst het nog meer. Maar als je geen bakpoeder gebruikt, dan heb je inderdaad een ander zuurtje nodig 🙂

      Beantwoorden
      • Linda says:
        5 jaar geleden

        Aha ook van dit antwoord iets geleerd!

        Beantwoorden
  10. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er zeker lekker luchtig uit, die ga ik een keer proberen!

    Beantwoorden
  11. Lidwien says:
    5 jaar geleden

    Waarom zo weinig suiker in verhouding tot de andere ingrediënten? En zijn ze zo wel zoet genoeg?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat hoort bij muffins. Hier lees je meer over het verschil tussen cupcakes en muffins: http://www.laurasbakery.nl/cupcakes-versus-muffins/

      Beantwoorden
  12. Lidwien says:
    5 jaar geleden

    Het lijkt me een vrij dun beslag. Zakken toevoegingen, bv bosbessen of stukjes chocola, hierdoor niet naar de bodem?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, meerdere variaties getest en gingen allemaal goed 🙂

      Beantwoorden
  13. Helen says:
    5 jaar geleden

    Bedankt! Ik duik de keuken in, alles is in huis inclusief vrolijke muffinpapiertjes.
    Benieuwd naar jou variaties! Ik ga er witte en melk bakchocolade in mikken 😉

    Beantwoorden
  14. Sumus says:
    5 jaar geleden

    Kan ik in plaats van vanille extract gwn vanille suiker gebruiken?:)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar dat is wel veel minder sterk qua smaak.

      Beantwoorden
  15. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit, ben benieuwd naar de variaties, die je hebt gemaakt.

    Beantwoorden
  16. hendriette says:
    5 jaar geleden

    helaas, deze waren geen succes hier

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat jammer! Waren ze niet goed gelukt, of gaat het om de smaak?

      Beantwoorden
  17. Floortje Menu says:
    5 jaar geleden

    Ik ga morgen naar de efteling met school en dacht dat het wel leuk zou zijn om muffins te maken. Ik hoefde er maar een paar dus ik heb het recept door drieën gedeeld. Ik heb wel gewoon een heel ei gebruikt. Ik was vergeten wat melk weg te laten dus het beslag werd erg dun. Ze zitten net in de oven ben benieuwd of ze lukken.

    Beantwoorden
  18. Iris says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen voor boter, voor een wat rijkere smaak? En moet je dat dan smelten zodat het ook vloeibaar wordt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je doen, maar ik vind zelf olie prettiger werken met een heel lekker resultaat. Met boter krijg je toch een andere -compactere- structuur. Als je boter gebruikt, dan wel smelten.

      Beantwoorden
  19. Anton says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze ook met gesmolten boter gemaakt en met zelfrijzend bakmeel. Ze zijn goed gelukt, maar bij mij krijgen ze niet de puntvorm, maar meer als een paddenstoel. Misschien moet ik ook maar de baking soda erbij doen. Ik las net op een site dat je dat kunt kopen bij de Etos? Waar kan je het nog meer halen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dr. Oetker heeft het tegenwoordig ook, gewoon in de supermarkt. Maar de vorm ligt waarschijnlijk eerder aan de temperatuur van de oven.

      Beantwoorden
  20. Lydia says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ze staan nu in de oven, met stukjes appel, butterscotchchips en caramelbits door het beslag. Het beslag was vrij dun en heb 17 vormpjes kunnen vullen.. Heb jij dan een grotere muffinvorm dan de standaard maat? Want het recept zegt 8-10!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb een normale cupcakevorm waar ik muffin bakjes in zet, vul je ze wel tot vlak onder de rand?

      Beantwoorden
  21. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura, hoe groot zijn de muffin bakjes/papiertjes die jij gebruikt? Met vriendelijke groet, Brenda.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb ze momenteel niet meer in huis, dus kan het niet meten, maar gewoon ter grootte van een normaal cupcakeblik.

      Beantwoorden
  22. Naoual says:
    4 jaar geleden

    Ben echt blij met jouw website Laura! Tot nu toe allemaal goed gelukte recepten bij mij thuis. Ik heb de muffins gemaakt met cacaoen stukjes smeltchocolade. Ze waren goed gelukt. Ik vroeg me wel af wat ik zou kunnen toevoegen om ze nog wat vochtiger van binnen te krijgen, dus minder droog? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien staan ze iets te lang in de oven, hier worden ze ook droog van namelijk. Bij mij komen ze er nooit droog uit.

      Beantwoorden
  23. Joop says:
    4 jaar geleden

    Kan je ook olijf olie gebruiken inplaats van zonnebloem olie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, maar let wel even op welke je gebruikt ivm bijsmaak.

      Beantwoorden
  24. Monique says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb ze gemaakt maar bij mij zijn ze niet echt heel luchtig maar heel vast en zwaar. Heb ik misschien iets verkeerd gedaan? De smaak was wel goed hoor.

    Groetjes Monique

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je te lang gemixt?

      Beantwoorden
  25. Isabeau says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik voor chocolade muffins een deel van het bloem vervangen door cacaopoeder? Of kan ik beter cacaopoeder als ‘extra’ toevoegen? Hoeveel cacaopoeder adviseer jij?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het nog niet geprobeerd bij dit recept, zou 2-3 eetlepels cacao gebruiken.

      Beantwoorden
  26. Annemarie says:
    4 jaar geleden

    Ik heb je basisrecept gemaakt en dat in tweeen verdeelt. Door de ene helft heb ik een appel geraspt en een flinke theelepel kaneel toegevoegd en door de andere heb ik een fijngehakte milka reep oreo geroerd. Ze waren zo lekker dat de visite er graag nog een paar mee naar huis nam. Groetjes Annemarie

    Beantwoorden
  27. Maarten says:
    4 jaar geleden

    Dit recept gebruikt voor cupcakes, spectaculair resultaat. 16 heerlijke cupcakes, de topping maakt het al zoet genoeg.

    Beantwoorden
  28. A Jager says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ipv melk kokosmelk toegevoegd en walnoten in stukjes en echte vanille, goed recept!

    Beantwoorden
  29. Iris says:
    4 jaar geleden

    Net gebakken in de variatie met frambozen/ citroen en Milka chocolade. En wat zijn ze mooi! En ze smaken heerlijk. ?

    Beantwoorden
  30. Diane says:
    4 jaar geleden

    Ik heb nog een bevroren bakje zomerfruit. Kan ik dat pureren en er doorheen doen of wordt het dan te dun?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou eerder losse stukjes toevoegen dan het gepureerd erdoor spatelen.

      Beantwoorden
  31. Ina says:
    4 jaar geleden

    Kan ik ook kokos olie gebruiken inplaats van zonnebloem olie? Ze lijken me heerlijk

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee, maar kun je proberen.

      Beantwoorden
  32. Miranda says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt. Ze smaken erg lekker.

    Beantwoorden
  33. Annuschka says:
    4 jaar geleden

    Hoi…zou ik er ook gewoon espresso aan kunnen toevoegen aan het droge gedeelte? En zou ik dan nog iets moeten veranderen? Ik wil graag mokka muffins maken bvd Annuschka

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als je de poeder variant bedoeld kan dat inderdaad, je hoeft dan verder niets aan te passen.

      Beantwoorden
  34. Sonja says:
    4 jaar geleden

    Ik heb er cacaopoeder bij gedaan, staan er nu in…ben reuze benieuwd of het lukt….best wel dun beslag ?

    Beantwoorden
  35. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik merk op dat je in sommige muffins-recepten olie gebruikt en in andere gesmolten boter.
    Waarom is dit? wanneer kan je best wat gebruiken?

    Groeten
    Bettina

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Beide is mogelijk, tegenwoordig gebruik ik eigenlijk alleen nog olie. Dat vind ik makkelijker omdat ik niet eerst nog boter moet smelten.

      Beantwoorden
  36. jeannet Hendriks says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    ABC muffins heb ik vroeger veel gemaakt toen de kinderen nog kleiner waren. A appel (1appel grof raspen) B banaan(3 rijpe bananen prakken) C (chocolade 1/2 cup pure hagelslag) Deze ingrediënten voeg je toe aan het natte beslag.
    Ze waren niet aan te slepen. het originele recept ben ik kwijt maar met jou basisrecept lukt dit ook wel denk ik. Volgens een oude Engelse tante zijn de muffins gelukt als er “tunneltjes” in de muffins zitten.
    Groeten Jeannet

    m

    Beantwoorden
  37. Ans says:
    4 jaar geleden

    Super handig recept. De helft van het beslag gevuld met appel en kaneel, de andere helft met rozijntjes. Bedankt ook namens mijn collega’s!

    Beantwoorden
  38. Angelique says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura, waarmee kan ik de eieren in het recept vervangen? Hartelijke groet, Angelique

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je zou dit artikel eens kunnen bekijken, maar houd er rekening mee dat eieren een rijzende werking hebben waardoor je een heel ander resultaat krijgt: http://www.handigebaktips.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden
  39. Ilse says:
    4 jaar geleden

    Hoi! Kan je ook in plaats van muffin vormpjes ook gewone cupcake vormpjes gebruiken? Groetjes.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  40. An says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt met cranberries en witte toblerone, jammmie.

    Beantwoorden
  41. Iris says:
    3 jaar geleden

    Laura hoi ! Ik heb in huis mini muffin papier vormpjes. Ik wil graag deze recept aanhouden maar hoe lang zou ik ze in de oven zetten en op hoeveel graden? ( zijn echt ini mini vormpjes)
    Groetjes Iris

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het standaard mini formaat heeft meestal rond de 12 minuten nodig, temperatuur blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
    • Sonja says:
      9 maanden geleden

      Ik heb niet genoeg bloem in huis en ook geen bakpoeder. Naar de winkel gaan is nu geen optie.
      Zou het ook lukken met volkoren speltmeel en alleen bakingsoda met wat citroensap?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Gebruik anders de hoeveelheid bloem die je hebt en vul dat aan met volkoren speltmeel. Baking soda met citroensap zou inderdaad ook moeten werken.

        Beantwoorden
  42. Ice says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Super recept! Ik krijg alleen de caake niet goed uit de papieren bakvorm.. de helft vd cake blijft eraan geplakt.. wat kan ik hier tegen doen?

    Groetjes,

    Ice

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou zomaar kunnen liggen aan de kwaliteit van de papiertjes.

      Beantwoorden
  43. Judith Reisig says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik ook amandelmeel gebruiken?
    Groetjes Judith

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar dan zal het nog wel iets meer aanpassingen nodig hebben.

      Beantwoorden
  44. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Dit recept vanavond geprobeerd met stukjes Tony en zonder vanille extract (had ik helaas niet in huis). Alleen ik moet zeggen dat ik ze zo echt niet lekker vind. Ze waren wel luchtig en mooi gerezen maar het smaakte naar apart brood. Zonde van de Tony reep. Mis het smeuige.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ze horen wel echt smeuïg te zijn met dit recept. Het zou kunnen dat je het beslag misschien te lang/hard geklopt hebt, daar worden ze namelijk taaier van. Verder kan het ook zo zijn dat ze te lang/heet gebakken zijn.

      Beantwoorden
  45. Anastasia says:
    3 jaar geleden

    Lekker recept! Door jou te volgen op insta krijg ik ook zin om te bakken 🙂
    Zou de suiker eventueel door kokosbloesemsuiker vervangen kunnen worden om het wat gezonder te maken? Of zou dit effect hebben op het rijzen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen. Resultaat zal vooral in smaak wat verschillen.

      Beantwoorden
    • MB says:
      2 maanden geleden

      Ik heb het recept precies gevolgd, niet te lang gemixt, juiste temperatuur en tijd en wij hebben een normale oven. Ze zijn veel te compact en smaken heel vies, beetje bitter naar baking soda of bakpoeder denk ik. Ik heb echt maar één theelepeltje van elk gedaan. Hoe kan dit nou vraag ik me af. Zo jammer en zonde van de ingrediënten!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Wat vervelend zeg! Heb je een officiële teaspoon set gebruikt?

        Beantwoorden
  46. Esther says:
    3 jaar geleden

    Kan zelfrijzend bakmeel ook? Heb ik dan geen bakpoeder eb baking soda nodig?

    Mvgr Esther

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je krijgt niet exact hetzelfde effect omdat de verhoudingen dan anders zijn: https://handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  47. Baukje says:
    3 jaar geleden

    200 graden, onder boven warmte? Of hetelucht?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      altijd onder- en bovenwarmte. Wanneer het anders is staat dit in een recept vermeld.

      Beantwoorden
  48. sira says:
    3 jaar geleden

    hoi Laura
    wat is nu precies het verschil tussen cup cake en muffins?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik toevallig ooit een artikel over geschreven: https://www.laurasbakery.nl/cupcakes-versus-muffins/

      Beantwoorden
  49. Jolein Lakeman says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik ben groot fan van je website!
    Zou ik het beslag ook een avond tevoren kunnen maken en de muffins de dag erna pas bakken?
    Groetjes Jolein

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee dat zou ik met muffins niet doen, de rijsmiddelen gaan deels al werken namelijk en zijn de volgende dag uitgewerkt.

      Beantwoorden
  50. Misja says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb zojuist m.b.v. jouw basisrecept voor de eerste keer muffins gemaakt. Ze zijn erg goed gelukt! Super luchtig en hoog gerezen. Niet te zoet en niet te droog. Ik heb als vulling banaan en chocolade toegevoegd, was echt smullen. Enige minpuntje was dat ze een beetje scheef zijn gerezen. Heb jij enig idee hoe dat komt?
    Dank weer!
    Groetjes,
    Misja

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is waarschijnlijk de oven, door lucht die circuleert rijzen ze wat scheef.

      Beantwoorden
      • X-M says:
        6 maanden geleden

        Hoi! Het is alweer twee jaar geleden dat je dit beantwoord hebt, maar ik ben sinds kort super fan van je website en heb al meerdere recepten gemaakt o.a. Je muffins: HEMELS! Alleen bij mij is er ook alleen 1 die perfect rijst en de andere rijzen scheef en niet mooi. Je gaf aan dat het door de oven/lucht kwam, maar hoe kan je dit veranderen dat ze allemaal perfect rijzen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 maanden geleden

          Bak je toevallig op hetelucht of heb je de circulatiestand aanstaan? Wellicht dat dit verschil maakt! Bij mij bakken ze perfect op onder/bovenwarmte

          Beantwoorden
  51. Noelle says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura, ik zou ze wel wat zoeter willen hebben. We hebben nu een half recept van je genomen 60 gr suiker. Zou extra vanille suiker toevoegen een optie zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is inderdaad een optie.

      Beantwoorden
  52. Clara says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura , kan ik ipv vanille extract 1 of 2 tl chinese 5 kruiden , met vriendelijke groet Clara

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Je kunt de smaakmakers altijd vervangen, zodat je muffins anders gaan smaken.

      Beantwoorden
  53. Merel says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Kan ik hier ook zelfrijzend bakmeel voor gebruiken? Wat zijn dan de verhoudingen?
    Groetjes Merel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  54. Mandy says:
    2 jaar geleden

    Kan ik ook de suikers in dit recept weglaten?
    Ik wil het graag zo puur en gezond mogelijk houden.
    Ik hoor het graag 😀

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zou ik een ander recept zoeken dat al zonder suiker is.

      Beantwoorden
  55. Natascha says:
    2 jaar geleden

    Ik vind ze niet zoet genoeg , kan je er ook meer suiker in doen, en dan de rest hetzelfde laten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima hoor. Muffins horen juist iets minder zoet te zijn, maar je kunt ze prima aanpassen naar smaak natuurlijk.

      Beantwoorden
  56. Lara says:
    2 jaar geleden

    Hoelang kun je ze bewaren?
    Buiten de koelkast neem ik aan?
    Invriezen mogelijk?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      buiten de koelkast max een week, maar lekkerder binnen 4-5 dagen. Invriezen tot 3 maanden.

      Beantwoorden
  57. Ingrid says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, ik zou ze graag nog iets hoger willen hebben. Hoe doe ik dat?

    Beantwoorden
  58. Tsarah says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk, juist perfect dat ze niet zo zoet zijn, zo horen muffins te zijn. Anders lijkt het algauw op een cupcake. Ik heb ze met rietsuiker en donkere basterdsuiker gemaakt en de helft van de bloem vervangen voor boekweitmeel. Rozijnen en wat gehakte hazelnoten toegevoegd op het eind. Ik had wel wat beslag over en deze in kleine mokjes in de magnetron gedaan voor de kids😃👍🏻

    Beantwoorden
  59. Arife says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, kan ik de hoeveelheid zonnebloemolie vervangen door roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      kan, ik zou het dan wel smelten.

      Beantwoorden
    • Arjan says:
      2 jaar geleden

      Is banking soda en bakpoeder niet hetzelfde. Wordt apart in het recept benoemd.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Dat is inderdaad niet hetzelfde en wordt daarom apart genoemd.

        Beantwoorden
  60. Kim says:
    2 jaar geleden

    Vandaag de cupcakes gemaakt, ze waren super lekker! Ik heb de suiker vervangen door agavesiroop ivm kids die geen suiker mogen, dit is goed gelukt. 🙂

    Beantwoorden
  61. Clementine Pineur says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura , welke baking soda hebt u gebruikt? Voor een opdracht voor school willen we onze muffins op jouw recept baseren.
    Groetjes Clementine, Emma & Lize

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      merk maakt niet uit hoor, als het maar baking soda is.

      Beantwoorden
  62. Marion says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,
    dank voor je recept. Ben wel benieuwd waarom je bakpoeder èn ‘baking soda’ gebruikt. Bovendien werkt ‘baking soda’ toch alleen als je er een zuur aan toevoegt?
    Alvast dank voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Daar lees je hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/alles-over-baking-soda/

      Beantwoorden
  63. Elise says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,

    Superleuk initiatief, zo’n receptje aangepast aan ‘onze’ smaak. Zelf ben ik echter ook grote fan van de échte Amerikaanse muffin (met broodachtige structuur dus), vooral de bosbessenvariant :). Heb je van deze versie (basisrecept of andere) ook een receptje? En lijkt het je wat om dit ook eens te delen?

    Alvast Bedankt!!

    Elise

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Geen basisrecept, maar wel wat andere varianten. Kijk maar eens tussen de muffins die voor dit basisrecept online kwamen)

      Beantwoorden
  64. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Even een vraagje kan je in deze beslag rozijnen in doen ?

    Gr Nathalie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima

      Beantwoorden
    • Nathalie says:
      2 jaar geleden

      Laura bedankt voor je snelle reactie

      Fijne dag 😊

      Beantwoorden
  65. N says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,
    Ik heb laatst het recept uitgeprobeerd en de muffins waren erg lekker maar wel heel droog… weet jij waar dit door komt, of hoor het?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan heb je ze te lang en/of heet gebakken.

      Beantwoorden
  66. Julia says:
    2 jaar geleden

    De eerste keer gaf dit recept me droge muffins, de tweede keer een rauwe cake. Klopt iets niet met die recepten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het zou ook zomaar aan jouw oven kunnen liggen 😉 Misschien heb je een combi magnetron?

      Beantwoorden
  67. Lia says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, super makkelijk recept en ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen. Echter vraag ik mij af welke vanille extract gebruik je? Welke heeft je voorkeur? Omdat er zoveel zijn weet ik niet zo goed welke het beste is voor lekker gebak(jes).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik tegenwoordig altijd zelfgemaakte: https://www.laurasbakery.nl/zelf-vanille-extract-maken/

      Beantwoorden
  68. Deborah says:
    2 jaar geleden

    Super goed recept al zou ik persoonlijk meer suiker gebruiken. Heb ze als traktatie gemaakt op de school van mijn dochter. Ik gebruik vaak je recepten met baksel zo ook de koekjes die hier echt favoriet zijn bij de kinderen. Super! Ik ga binnenkort ook 1 van je boeken bestellen.

    Beantwoorden
  69. Lis says:
    2 jaar geleden

    Ik ben op zoek naar een cake recept met een grotere kruim. Zou ik dit recept hiervoor kunnen gebruiken?
    Mijn blik en een 9 x 5 inch. Als dat kan, heb je dan voor mij een richtlijn wat betreft temperatuur en baktijd? Of heb je een beter recept voor mij wat geschikt is om als cake te bakken. Ik wil het combineren met citroen/ lemoncurd.
    Mvg
    Lis

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit is een muffinrecept, dat is wel echt anders dan cake. Wat bedoel je precies met kruim?

      Beantwoorden
  70. Lis says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor je reactie.
    Met kruim bedoel ik de structuur van de cake.
    Excuus hoor, er zal vast wel een naam voor zijn voor wat ik bedoel maar weet het niet anders te omschrijven. Ik dacht dat je muffinbeslag ook in cakevorm kon bakken. Vandaar mijn vraag aan jou.

    Beantwoorden
  71. Falafel says:
    1 jaar geleden

    Zeer goed recept maar bij mij barsten ze elke keer open . Heb er diepvries frambozen in gedaan . Kan dat hieraan liggen ?
    Dank .

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat zou kunnen, maar meestal ligt het openbarsten aan een te hoge oventemperatuur. Dan rijzen de muffins te snel en breekt te bovenkant open. Maar voor de smaakt maakt het niet veel uit 😉

      Beantwoorden
      • Falafel says:
        1 jaar geleden

        Zal eens op lagere temperatuur bakken . Dank .🙋‍♀️

        Beantwoorden
  72. Anoniem says:
    1 jaar geleden

    wat is eigenlijk het verschil tussen muffins en cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik toevallig in dit artikel uitgelegd: https://www.laurasbakery.nl/cupcakes-versus-muffins/

      Beantwoorden
  73. Ingrid says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb de muffins net gemaakt alleen ze staan allemaal een andere kant op. Niet mooi omhoog maar meer opzij. Hoe kan dit?

    Beantwoorden
  74. Pingback: Why Cosplay Is Liked – Eliezar Dating
  75. Cheyenne says:
    12 maanden geleden

    Liepen helaas helemaal over bij mij. Terwijl ik ze halve cm onder de rand gevuld had…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      He wat vervelend. Het kan een beetje verschillen per muffinvormpje, de volgende keer dan toch maar tot een hele cm onder de rand vullen.

      Beantwoorden
  76. Pingback: Oreo-Nutella muffins - Laura's Bakery
  77. Céline says:
    9 maanden geleden

    Hoi hoi!
    Ik heb de muffins gemaakt en zijn super lekker! Omdat er nergens bakpoeder te verkrijgen is hadden ze me in de winkel aangeraden om de ene helft gewone bloem en de andere helft zelfrijzende bloem te gebruiken. Het enige probleem dat ik heb is dat ze blijven plakken aan de papiertjes en dus niet mooi af komen (Bijna de halve muffin blijft plakken 😅)
    Kan dat liggen aan de bloem of is het toch iets anders?
    Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat gek! Daar zou het niet per se door moeten komen. Waren de muffins wel goed gaar of misschien te droog?

      Beantwoorden
      • Céline says:
        9 maanden geleden

        Droog zijn ze niet, zijn heel goed qua structuur en smaak. En voor zo ver dat ik weet waren ze genoeg gebakken (200° 20 minuten). Ik kan de volgende keer wel eens proberen nog wat langer in te zetten!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Nou wat gek zeg, vervelend! 🙁

          Beantwoorden
  78. Morena says:
    9 maanden geleden

    Ik heb je gewone muffins gemaakt waar na 3 kwartiers waren ze nog steeds niet gaar en chewy, hoe komt dit? Ik heb perfect alles gewogen, maar ze worden maar niet gaat

    Beantwoorden
  79. Laurence says:
    8 maanden geleden

    Ik heb enkel een heteluchtoven en geen onder-bovenwartme. Hoe warm zou ik mijn oven dan instellen? En hoe lang zou ik de muffins dan bakken?
    Hebben ze dan nog steeds zo een luchtige structuur?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Bij een heteluchtoven zet je de temperatuur 10-20% lager, verder blijft alles hetzelfde.

      Beantwoorden
  80. Anke says:
    7 maanden geleden

    Hey laura,

    Ik vraag me af of je de zonnebloemolie ook kan weglaten want dat hebben we niet in huis.

    Groetjes Anke.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Nee, dat kan helaas niet. Je hebt een soort neutrale olie nodig (of boter, maar dan krijg je een steviger resultaat)

      Beantwoorden
  81. Anke says:
    7 maanden geleden

    Bedankt om te antwoorden Laura,

    Want op een ander recept staat zonnebloemolie of boter dus had ik boter gepakt maar ik had inderdaad een stevig resultaat.

    Groetjes, anke.

    Beantwoorden
  82. Mindel Poot says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura!

    Kan je ook glutenvrije bloem gebruiken in plaats van gewone bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat zou in principe moeten kunnen. Meestal staat het op de verpakking van het glutenvrije bloem of je ‘gewoon bloem’ er 1:1 door kunt vervangen.

      Beantwoorden
  83. Marloes says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik ook in plaats van vanille extract wat vanille suiker toevoegen?

    Groet,

    Marloes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Ja hoor! https://www.laurasbakery.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/

      Beantwoorden
  84. Dineke says:
    4 maanden geleden

    Super recept! Voor de tweede keer gemaakt en dit keer op boven- en onderwarmte i.p.v. hetelucht, daar zijn ze nog knapper van geworden!

    Beantwoorden
  85. Evie says:
    3 maanden geleden

    Hoelang duurt dit om het te maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Max een half uur

      Beantwoorden
  86. Marieke says:
    3 maanden geleden

    Dag Laura,

    Kun je de melk ook vervangen door water of iets dergelijks? Hier wonen drie mensen met een lactoseprobleem, helaas.

    Graag hoor ik!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ik zou dan lactosevrije melk gebruiken.

      Beantwoorden
      • Marieke Apeldoorn says:
        3 maanden geleden

        Dank je! Dat was ook wel een voorspelbare optie natuurlijk.

        Beantwoorden
  87. Valérie Van Roosbroeck says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Super gemakkelijk recept voor muffins te maken. Ik heb er gisteren al heel wat gebakken. Als ik de muffins uit de papiertjes wil halen, blijven ze er heel hard aan plakken waardoor ik de muffin niet mooi uit zijn geheel uit het papiertje krijg. Aan wat ligt dit? Kan ik hier iets aan doen?

    Alvast heel hard bedankt,

    Groetjes,

    Valérie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Nee, dat kan echt aan het merk van de papiertjes liggen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Behind the scenes: maart 2016

Behind the scenes: maart 2016

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-2

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan