Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolade muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 februari 2017
in Inspiratie, Muffins, Video, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Inmiddels zijn er meer dan genoeg muffins op Laura’s Bakery te vinden, het enige dat nog ontbrak was een goed basisrecept voor chocolade muffins. Ik gebruikte namelijk gewoon altijd een vanille muffins als basis voor al mijn recepten. Na wat experimenteren in de keuken heb ik ook een lekkere en eenvoudige chocolade muffin weten te creëren waarvaan ik het recept uiteraard met jullie deel. Zie dit recept vooral als basis om weer lekker verder mee te variëren, bijna alles is mogelijk!

Kun je de video niet zien, bekijk hem dan hier. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe video’s die ik plaats? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Hier komen ook video’s online die niet op Laura’s Bakery geplaatst worden.

Recept afdrukken

Chocolade muffins

Een eenvoudig recept, met een heerlijk eindresultaat: chocolade muffins. Hier kun je natuurlijk ook weer lekker mee variëren.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 gram melk chocolate chips + extra ter decoratie

Instructies

  • Voeg in een eerste kom alle droge ingrediënten samen: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Meng de ingrediënten door elkaar.
  • In een andere kom doe je de eieren, melk en zonnebloemolie. Mix met een garde door elkaar en voeg toe aan de kom met droge ingrediënten. Met een spatel meng je tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Het is niet erg als het beslag nog wat klonten bevat.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag.
  • Met een ijsschep verdeel je het beslag over de muffinvormpjes. Strooi eventueel ook wat extra stukjes chocolade over de muffins.
  • Bak de chocolade muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Hoe je deze muffins bewaart lees je hier.

Vorige post

Volgende post

pizza pannenkoeken hapjes
Botercrème een smaakje geven

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft
12 april 2021
0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura's Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan!...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Marielouise says:
    4 jaar geleden

    Kan de zonnebloemolie vervangen worden door kokosolie? Of heb ik dan andere hoeveelheden nodig?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je proberen, maar heb ik geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  2. SterkInDeKeuken.nl says:
    4 jaar geleden

    Daar krijg je meteen trek van! Ziet er heerlijk uit! 🙂

    Beantwoorden
  3. lya Brem says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt maar ze waren erg droog

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan heb je ze waarschijnlijk te lang of te heet gebakken. Temperatuur is voor boven- en onderwarmte, bij hetelucht moet de temperatuur lager.

      Beantwoorden
    • Toos says:
      11 maanden geleden

      Recept exact gedaan. Wij vinden er geen chocolade smaak aan. Al je recepten zijn top. De structuur is verder prima.

      Beantwoorden
  4. Jonna@burgertrutjesNL says:
    4 jaar geleden

    Lekker recept! Chcolade muffins gaan er hier altijd wel in

    Beantwoorden
  5. Conja says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn perfect! Heerlijk smeuïg en niet té zoet. In plaats van zonnebloem- heb ik olijfolie gebruikt. Omdat het maar relatief weinig is in verhouding, proef je het totaal niet terug. Ik heb de muffins 18 minuten op 200 graden gebakken en toen nog 4 min. op 175, mijn combi-oven doet er altijd net wat langer over.

    Beantwoorden
  6. Ilse says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de muffins gemaakt, maar ze zijn niet zo smeuïg als ok had verwacht, eigenlijk zijn ze aan de droge kant. Hoe komt dit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dan zijn ze te heet en/of te lang gebakken. Volgende keer dus proberen de temperatuur wat lager te zetten en iets korter. Als je een heteluchtoven hebt moet de temperatuur sowieso al 10-20% lager.

      Beantwoorden
  7. Yvonne says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Lijken mij heel erg lekker.

    Waar koop jij deze goede vormpjes.
    Ben er al heel lang naar op zoek.

    Groetjes,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      bij kook- en taartdecoratie winkels zijn deze te koop.

      Beantwoorden
  8. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    kun je ook lichtbruine basterdsuiker of fijne kristalsuiker gebruiken? Zo ja, hoeveel gram?

    Alvast bedankt!

    Brenda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het in dit recept zelf niet doen omdat je smaak heel anders wordt, maar het kan wel. Hoeveelheid blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
  9. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben nogal fan van kokos, en dan vooral in combinatie met chocolade :). Ik weet dat jij geen fan bent van kokos, maar als ik naast de chocolate chips kokosrasp toe zou willen voegen aan dit recept, wat zou dan een geschikte hoeveelheid zijn om een mooie combinatie van kokos en chocolade te krijgen?

    Groetjes,
    Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou de rasp gewoon naar smaak toevoegen. Omdat ik het nooit gebruik durf ik niet te zeggen hoeveel gram dat zou moeten zijn helaas 😉

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        4 jaar geleden

        Hoi ik ga muffins bakken voor Moederdag kan ik er ook gesmolten chocolade in doen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Heb ik nog niet geprobeerd, maar je kunt het testen natuurlijk. Kans bestaat wel dat je beslag te zwaar wordt en daarmee niet luchtig.

          Beantwoorden
  10. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Er staat 100 gram melk wat bedoel je daar mee

    Beantwoorden
  11. Marieke says:
    4 jaar geleden

    O er staat melk CHOCOLADE ooeps???

    Beantwoorden
  12. Fairytale Flavors says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    deze muffins zien er echt superlekker uit! Het water komt me in de mond 🙂 ! Dankje voor het leuke receptje!

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

    Beantwoorden
  13. Rba says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb dit recept vandaag met mijn dochter gemaakt. Het was binnen een mum van tijd klaar, zonder gedoe met mixer enz. En… ze zijn superlekker! Dit is vanaf nu ons vaste recept. Dank je wel! Groetjes

    Beantwoorden
  14. CATHARINA says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt. Heerlijke muffins. Voor een nog intensere chocolade smaak heb ik er 100 gr gesmolten (au bain Marie) pure chocolade 85% aan toegevoegd. Wel eerst iets laten afkoelen voordat je het toevoegt aan de rest…

    Beantwoorden
  15. clair1991 says:
    3 jaar geleden

    Ik heb er ook een theelepel chilipoeder doorgemixt. Ik vind dat erg lekker bij chocolade gebak ed. Dankjewel voor dit gemakkelijke recept.

    Beantwoorden
  16. Fé says:
    3 jaar geleden

    ik heb ze gemaakt, en ze zien er heerlijk uit. de smaak valt alleen een beetje tegen. ze zijn echt niet zoet en ze smaken ook niet echt naar chocolade. jammer! ik denk dat ik er nog een topping voor ga maken, om ze nog een beetje meer smaak te geven

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat zoetheid betreft: smaken verschillen, je kunt wat meer suiker toevoegen. Maar muffins horen ook niet heel erg zoet te zijn, die zijn altijd wat neutraler dan cupcakes bijvoorbeeld. Chocoladesmaak vond ik juist erg goed, zou kunnen liggen aan je gebruikte ingrediënten.

      Beantwoorden
  17. Karen says:
    2 jaar geleden

    Hallo

    Om de chocoladechips toe te voegen aan het beslag, bedoel je dat die droog worden toegevoegd of eerst laten smelten?

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die voeg je gewoon zo als stukjes toe. Als ze gesmolten moeten worden zou dit in het recept staan.

      Beantwoorden
  18. Heidi says:
    2 jaar geleden

    Hallo,

    Welke cacaopoeder gebruik je?
    Ik heb er om ook chocolademelk mee te maken maar dan is de muffin lichter van kleur. Dus ik denk dat jij andere gebruikt…
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik droste, dat is echt cacaopoeder. Ik gok dat jij een speciale chocolademelk mix hebt, dat is geen cacaopoeder (maar al een mix van verschillende dingen).

      Beantwoorden
  19. Emilie says:
    2 jaar geleden

    Meestal laat ik suiker weg bij het bakken, heb ik nu niet gedaan. Bij deze muffins heb ik het gevoel dat er juist meer zoet bij zou moeten. Mijn dochter van 5 vindt ze helaas niet zo lekker. Zien er wel mooi uit.

    Beantwoorden
  20. Keukenmama says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze muffins gemaakt. Heerlijk smeuig maar niet zo’n duidelijke chocoladesmaak..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat meer cacao naar jouw smaak toevoegen dan een volgende keer 🙂

      Beantwoorden
  21. fedra says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura , kan je het recept ook makkelijk delen door 2 ?
    Voor 6 cakejes.

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor geen probleem.

      Beantwoorden
  22. Pien says:
    1 jaar geleden

    Ik vind jouw recepten normaal gesproken erg goed, maar deze was niet zo. Ik heb ze niet te heet en ook niet te lang gebakken, maar toch waren ze niet echt smeuïg, en echt helemaal niet zoet. Ik hou niet van te zoet, maar dit was echt te weinig suiker. Jammer..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat jammer om te lezen! Door de cacaopoeder worden de muffins wat ‘bitterder’ en vinden sommigen dat er meer suiker nodig is. Ik vind dat persoonlijk niet nodig.

      Beantwoorden
  23. Ilona says:
    6 maanden geleden

    Toch even iets tegen de reacties hier inbrengen, deze muffins samen met mijn peuterzoontje gebakken en er juist erg blij mee. Niet overdreven zoet en wat complexer door de donkerbruine suiker, prettig compact, goeie cacaosmaak en ik heb in plaats van de chips gehakte goeie kwaliteit melkchocolade gebruikt en dat viel ook niet tegen. Makkelijk recept ook, leuk voor samen met een nog niet al te behendige koter. Heb er overigens ene stel ingevroren, maar Laura: wat is naar jouw idee de beste manier om deze muffins weer te ontdooien? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Thanks voor je reactie! Ik vind het handig om ze per stuk in te vriezen, dan kun je er makkelijk eentje uithalen en ontdooien. Ik doe er verder niets spannends mee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Botercrème een smaakje geven

Botercrème een smaakje geven

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan