Volkoren amandel-blauwe bes muffins

Gepost: 21 januari 2022 Laatst bewerkt: 10 januari 2024
Volkoren amandel-blauwe bes muffins

Jullie weten het: ik heb een zwak voor muffins. Ze zijn gewoon zo ontzettend lekker en daarnaast ook nog eens erg makkelijk om te maken. Daarom ben ik helemaal blij met volkoren muffins, waar je er prima elke dag eentje van kunt eten. Deze volkoren amandel-blauwe bes muffins zijn mijn nieuwste creatie en ze zijn simpelweg heerlijk. Ik heb er gelukkig nog een aantal in de vriezer zitten, dus ik ga er aankomende week elke ochtend eentje laten ontdooien om van te smullen tijdens het werk.

VOLKOREN MUFFINS

Deze volkoren amandel-blauwe bes muffins zijn gelukkig niet de enige volkoren muffins op Laura’s Bakery. Ik ging al eens vaker aan de bak met volkoren varianten en daar kwamen onder andere onderstaande lekkere muffins uit voort. Wat is jouw favoriet? Voor mij een onmogelijke keuze kan ik je vertellen ;).

Volkoren amandel-blauwe bes muffins-2a

 

Volkoren amandel-blauwe bes muffins

Opslaan
Recept afdrukken

4.15 van 14 stemmen

Volkoren amandel-blauwe bes muffins

Deze volkoren amandel-blauwe bes muffins mogen gewoon elke dag bij de koffie of thee. En lekker dat ze zijn!
Porties: 10 muffins

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 90 gram gehakte amandelen
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el honing
  • 90 gram blauwe bessen
  • Extra: amandelschaafsel

Instructies

  • In een kom meng je volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, zout en de gehakte amandelen.
  • In een tweede kom klop je het ei, melk, zonnebloemolie, vanille-extract en honing met een garde.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng met een spatel tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Voeg tot slot de blauwe bessen toe en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen.
  • Bak de muffins in 15-18 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
Tips

Vervang het fruit door chocolate chips als de muffins ook best wat ongezonder mogen zijn voor een speciale gelegenheid.
Bewaren

buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Lise schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik de honing ook weglaten, zodat er helemaal geen suiker in zit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou kunnen, maar dat heeft wel invloed op de smaak van de muffins.

  2. Corrien schreef:

    Hoi Laura, als je alleen blauwe bessen uit de vriezer hebt (doosje fruit 250 gr uit de supermarkt), kun je die dan ook gebruiken? Of moeten het verse bessen zijn? Kan me voorstellen dat (ontdooit) diepvriesfruit veel vochtiger is in het beslag dan vers. Ben benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is inderdaad wel wat vochtiger, maar het kan wel.

  3. Marijke schreef:

    Hallo Corrien. Als je de blauwe bessen ontdooit in een vergiet en dan nog even goed droog dept in keukenpapier is het meeste vocht verdwenen en kan je ze prima gebruiken in cakes etc. Zo doe ik het altijd en gaat heel goed!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker een goede tip!

  4. Corrien schreef:

    Dankjewel voor deze tip Marijke!

  5. Janine schreef:

    Ziet er echt top uit! Is het ook mogelijk oom maple syrup te gebruiken ipv honing? En wat voor amandelen gebruik je: blanke, bruin?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me geen probleem. En ik zou blanke amandelen gebruiken

  6. Marieke schreef:

    Ha! Kan ik boekweitmeel gebruiken in plaats van volkorenmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat heeft een hele sterke smaak en dat zal niet zo lekker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept