Jullie weten het: ik heb een zwak voor muffins. Ze zijn gewoon zo ontzettend lekker en daarnaast ook nog eens erg makkelijk om te maken. Daarom ben ik helemaal blij met volkoren muffins, waar je er prima elke dag eentje van kunt eten. Deze volkoren amandel-blauwe bes muffins zijn mijn nieuwste creatie en ze zijn simpelweg heerlijk. Ik heb er gelukkig nog een aantal in de vriezer zitten, dus ik ga er aankomende week elke ochtend eentje laten ontdooien om van te smullen tijdens het werk.
VOLKOREN MUFFINS
Deze volkoren amandel-blauwe bes muffins zijn gelukkig niet de enige volkoren muffins op Laura’s Bakery. Ik ging al eens vaker aan de bak met volkoren varianten en daar kwamen onder andere onderstaande lekkere muffins uit voort. Wat is jouw favoriet? Voor mij een onmogelijke keuze kan ik je vertellen ;).
Ziet er heerlijk uit! Kan ik de honing ook weglaten, zodat er helemaal geen suiker in zit?
Dat zou kunnen, maar dat heeft wel invloed op de smaak van de muffins.
Hoi Laura, als je alleen blauwe bessen uit de vriezer hebt (doosje fruit 250 gr uit de supermarkt), kun je die dan ook gebruiken? Of moeten het verse bessen zijn? Kan me voorstellen dat (ontdooit) diepvriesfruit veel vochtiger is in het beslag dan vers. Ben benieuwd!
Het is inderdaad wel wat vochtiger, maar het kan wel.
Hallo Corrien. Als je de blauwe bessen ontdooit in een vergiet en dan nog even goed droog dept in keukenpapier is het meeste vocht verdwenen en kan je ze prima gebruiken in cakes etc. Zo doe ik het altijd en gaat heel goed!
Zeker een goede tip!
Dankjewel voor deze tip Marijke!
Ziet er echt top uit! Is het ook mogelijk oom maple syrup te gebruiken ipv honing? En wat voor amandelen gebruik je: blanke, bruin?
Dat lijkt me geen probleem. En ik zou blanke amandelen gebruiken
Ha! Kan ik boekweitmeel gebruiken in plaats van volkorenmeel?
Nee, dat heeft een hele sterke smaak en dat zal niet zo lekker zijn.