De lekkerste stroopwafel cheesecake
Dat ik gek ben op stroopwafel en cheesecake, dat was je wellicht al opgevallen. Een zeer populair recept op het blog is dan ook de no bake stroopwafel cheesecake. Deze mini cheesecakes zijn geen kleine variant daarvan, deze gaan namelijk wel de oven in. De smaak en textuur zijn dus niet hetzelfde, uiteraard wel vergelijkbaar en minstens zo lekker.
Meer lekkere recepten met stroopwafel
Naast deze heerlijke stroopwafel cheesecakes zijn er nog véél meer lekkere recepten met stroopwafel te vinden hier. Van stroopwafel taart tot aan stroopwafel cake en meer, stuk voor stuk heerlijke traktaties:
Ook voor een lekker en makkelijk dessert met stroopwafel kun je hier terecht. Wat dacht je van chocolademousse met passievrucht en stroopwafel, stroopwafel panna cotta of stroopwafel truffels? Mmm, zo goed!
Een heerlijke topping
Qua topping heb ik voor deze mini cheesecakes gekozen voor mijn alom bekende mascarponeroom. Die is niet te zwaar en de luchtigheid van de room combineert heerlijk met de zachte cheesecake. Uiteraard kun je ook voor slagroom gaan of een andere topping naar keuze. Dat is geheel aan jou! Maar ik weet zeker dat de mascarponeroom je erg zal smaken.
Zelf vind ik het wel altijd het lekkerste om een topping pas aan te brengen vlak voor het serveren. Dan blijft deze het meest vers en ook de cheesecake zelf zal daardoor het lekkerste smaken, er kan namelijk altijd wel wat vocht vanuit de topping in de cheesecake komen. Geen must, maar wel een tip.
Als je van dit recept kleine ‘bites’ wil maken, moet de vierkante bakvorm dan ook maar 20minuten in de oven?
Dan verwacht ik dat ze langer moeten, in mijn andere cheesecake bites recepten houd ik 40 minuten aan op 150 graden.
Had jouw recepten al gelezen en het erop gewaagd: gelukt!! 😉 Superlekker!
Wanneer je de eieren ect. toevoegd aan de romig geklopte roomkaas, oet dit dan nog met de garde, of is het al tijd om dit met de spatel te doen. (Om de luchtigheid er in te houden)
Je mag dit gewoon allemaal mixen. Je wil cheesecake beslag niet te luchtig hebben, want dat stort weer in na het bakken.
Hallo Laura,
Kan je dit recept ook maken in een mini cupcake maker? Ik heb deze gewonnen met een bingo en zou hem graag willen testen.
Dat heb ik zelf niet getest, maar zou je zeker kunnen proberen!
Dankje, nu snap ik het !
Als ik de mini cheesecakes vandaag bak om morgen te serveren, moet ik ze dan met silliconen vormpje in de koelkast bewaren of ook al ontvormen? Ze moeten mee op verplaatsing waar ik de mascarponeroom erop zal spuiten…
Kan allebei, net wat je fijn vindt.
Met welk beslag zou je de bodem kunnen maken als je geen gebruik wilt maken van koekjes? Een harde Wener bodem?
Shortbread koekdeeg zou inderdaad een uitstekende bodem kunnen vormen.
Hoi Laura,
Je leest wel eens dat je cheesecake bakt in water. Moet dat bij deze cupcakes ook?
Klopt, dat is tegen het scheuren van de cheesecake. Bij kleintjes gebeurt dat minder snel vind ik. En je hebt sowieso de topping ook nog waardoor het minder ‘erg’ zou zijn. Maar je kunt uiteraard een waterbad erbij in de oven plaatsen.
Hee Laura, kan je het afkoelen van de koelkast versneller door ze in de vriezer te doen? Zoja hoelang zou dat dan nodig zijn?
Dat kun je proberen, ik heb het zelf niet getest dus durf niet te zeggen hoe lang precies.
Hee Laura, helaas is de cheesecakebodem niet echt krokant. Jammer! Verder zijn ze best lekker!
Helaas werd de cheesecake nat in de koelkast…
De bodem is ook niet heel krokant bedoeld. Dat is lastig met een gebakken cheesecake. Nat als in vocht van de koelkast? Wellicht helpt het dan om het af te dekken.
Kun je dit ook in een siliconenvirm voor 12 cupcakes bakken, en moet je er dan losse papierenvormpjes indoen?
Alvast bedankt voor de reactie
Ja hoor, dat lijkt me zeker mogelijk. Dan hoef je er geen papiertjes in te doen.
Bedankt voor de reactie, ze zijn goed gelukt!