No bake mueslirepen met noten en chocolade

No bake mueslirepen met noten en chocolade
91

Al een hele tijd geleden maakte ik no bake pindakaas mueslirepen. Zalig kan ik je vertellen. Ik heb ze al een paar keer gemaakt, maar was toe aan een variatie. Dit keer ging ik voor no bake mueslirepen met noten en chocolade, ook weer overheerlijk. Daarnaast word ik ook gewoon altijd heel erg blij van een mueslireep waar stukjes chocolade in zitten. In mijn zelfgemaakte mueslirepen heb ik dan ook net een beetje meer chocolade toegevoegd. Omdat je ze niet bakt worden ze niet superstevig, ik bewaar ze daarom in de koelkast. Met honing en dadels als ‘plakmiddel’ zorgt dat ervoor dat ze stevig genoeg zijn zonder dat ze uit elkaar vallen. Als je wilt kun je ze natuurlijk even op kamertemperatuur laten komen voordat je ze eet, maar zelf vind ik ze zo een beetje fris vanuit de koelkast juist erg lekker.

No bake mueslirepen met noten en chocolade

Deze mueslirepen zijn snel gemaakt en hoeven niet de oven in. De noten en chocolade zorgen voor een lekkere bite.
Porties: 12 stuks
Voor een 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 150 gram dadels
  • 50 gram honing
  • flinke snuf zout
  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram gemengde noten
  • 100 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Doe de dadels in een foodprocessor en mix tot een gladde massa. Voeg de dadels samen met honing en zout in een pan. Zet de pan op een laag vuur en roer tot je een glad mengsel hebt.
  • Ondertussen doe je de noten ook gelijk in de foodprocessor, hak tot ze wat fijner zijn (niet té fijn)
  • Doe de havervlokken, noten en chocolate chips in een kom. Roer door elkaar en voeg het dadelmengsel toe, roer goed door elkaar.
  • Stort het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en druk met een spatel stevig en gelijkmatig aan.
  • Je hoeft ze niet te bakken, laten opstijven is voldoende. Eventueel kun je dit proces versnellen door de bakvorm in de koelkast te zetten. Het is daarna ook makkelijke om ze aan te snijden.
  • Snijd na het opstijven met een scherp mes in stukken.
Bewaren

In een afgesloten trommel blijven ze (in de koelkast) zo'n 2 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Jenny schreef:

    Ik heb hier een aantal gezinsleden die niet van pure chocolade houden. Zou je dat ook kunnen vervangen voor melkchocolade ?

  2. Liv schreef:

    Hoi kan je ook zonder dadels baken
    Mijn familie houdt er niet van.

      1. Liv schreef:

        Ok bedankt maar ik heb het toch gemaakt en ze vonden het lekker

  3. Annemarie schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb tijdelijk geen oven en kan nu toch iets lekkers maken, dank je wel weer.
    Liefs, Annemarie

  4. Britta schreef:

    Wat een lekkere muesli reep!!

    Heb je een tip voor mij? Mijn muesli repen vallen alleen helemaal uit elkaar. Doe ik iets verkeerd?

    Zo jammer eet iets moeilijker en lastiger om mee te nemen :p

    Hoor het graag van je.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ohnee wat vervelend! Misschien waren je dadels te droog, dan houden ze de boel niet bij elkaar qua plakkracht. Even weken in heet water kan helpen, of de volgende keer medjouldadels gebruiken.

      1. Britta schreef:

        Oke bedankt volgende keer ga ik dat proberen! Bedankt voor de snelle reactie 🙂

    2. Loes schreef:

      Hoi,

      Ik heb precies hetzelfde!
      alles gedaan volgens het recept, ik gebruik de medjouldadels.
      Maar alles valt uit elkaar, het wordt niet hard.

      Jammer wat het is wel heel erg lekker.

      Liefs, Loes

  5. Feline schreef:

    Kan je ook de dadels en de chocola er uit weg houden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan zou ik voor een ander mueslirepen recept kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *