Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bastogne cheesecake bites

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 mei 2019
in Brownies & Repen, Klein Gebak, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Cheesecakes zijn behoorlijk machtige taarten, na een puntje zit ik ook echt wel vol. Van deze Bastogne cheesecake bites kun je echter prima een tweede stukje nemen. Misschien krijg je zelfs nog wel een derde op. Naast dat de stukjes kleiner zijn, zit er ook niet zo’n hele dikke laag cheesecake op de bodem. Zo proef je de Bastogne bodem nóg beter. Goed om te weten, want bij iedere cheesecake komt deze vraag meerdere keren voorbij: de cheesecake moet een tijd afkoelen in de oven en daarna meerdere uren opstijven in de koelkast. Geen taart dus om ’s ochtends te maken als je wat lekkers bij de koffie wilt serveren. En ja, deze tijd om af te koelen en op te stijven heeft de taart ook echt nodig. Dat kun je niet zomaar overslaan. Tenzij je een hele zachte taart op bordjes wilt scheppen dan. Maakt het vast niet minder lekker, maar deze mooie stukjes met een chocoladetopping zien er natuurlijk wel veel mooier uit.

 

Recept afdrukken

Bastogne cheesecake bites

Het leuke aan zelf iets bakken is dat je ook zelf de bodem kan bepalen. En een Bastogne bodem past ontzettend goed bij een romige cheesecakevulling. Daarom zijn deze Bastogne cheesecake bites zó lekker!
Porties: 16 stukjes

Ingrediënten

  • 175 gram Bastogne koeken
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 60 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 gram bloem
  • 50 gram melkchocolade

Instructies

  • Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
  • Maal de Bastogne koeken fijn smelt de boter. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer tot een samenhangend geheel. Verdeel over de bodem en duw stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
  • Mix de roomkaas met de suiker tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor. Roer de zure room met de vanille-extract glad en voeg samen met het bloem toe aan het roomkaasmengsel. Mix nog een keer kort door tot een glad beslag.
  • Giet het cheesecakebeslag over de Bastogne bodem en bak voor 40 minuten op 150 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot (bijna) kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast voor minstens 4 uur of volledig opgesteven. Snijd de opgesteven cheesecake in 9 of 16 gelijke stukken.
  • Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie en voeg hierna de rest toe, blijf roeren tot alles is gesmolten. Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Doe in een spuitzakje of cornetje en trek chocolade slierten over de stukken cheesecake.

Tips

  • Tip: Voor een strak resultaat snijd je de randen van de cheesecake er eerst af en eet je deze restjes zelf (op een later moment) op.
  • Tip: De cheesecake is goed als de randen stevig zijn en de binnenkant nog wiebelig is. De gehele bovenkant moet wel gestold zijn en niet meer vloeibaar.
  • Bewaren: Bewaar afgedekt in de koelkast voor 3-4 dagen. Ingevroren blijven ze 2-3 maanden goed. Ontdooi ze in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: mei 2019
dadels met roomkaas en spek

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    Ha Laura,
    Lekker!
    En zien er ook weer prachtig uit!

    Beantwoorden
    • Yvonne says:
      2 jaar geleden

      ik kreeg ze alleen niet zo mooi strak gesneden. misschien mes elke keer schoon en ook
      nat maken?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Ik maak het mes inderdaad steeds schoon, en in heet water dopen helpt ook goed.

        Beantwoorden
  2. Mieke says:
    2 jaar geleden

    Wat je er bovenop hebt gekruimeld, zijn dat dezelfde bastogne kruimels met boter?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Klopt, dit waren de kruimels die met het snijden als restjes bleven liggen. Mooie manier om niets weg te gooien 😉

      Beantwoorden
  3. Kawtar says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kun je ipv zure room ook creme fraiche gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen. Het zal vast niet mislukken, maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd.

      Beantwoorden
  4. Anita says:
    2 jaar geleden

    Kan je i.p.v. zure room ook crème fraiche gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen. Het zal vast niet mislukken, maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd.

      Beantwoorden
  5. Tina says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Heb de Cheese. cake in de oven staan. Wat ik me afvroeg, wanneer haal je de cake uit z’n vorm. Nadat hij in de oven is afgekoeld en alvorens je hem in de koelkast zet of…..na het opstijven in de koelkast.
    Dank voor je aandacht,
    Groet,
    Tina

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Na het opstijven

      Beantwoorden
  6. J says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb de cheesecake bites afgelopen weekend gemaakt en ze waren heerlijk. Wat ik wel jammer vond, was dat de bodem een beetje zacht was. Achteraf vroeg ik me af of die niet even gebakken had moeten worden in plaats van in de koelkast op te stijven tijdens het maken van de cheesecake topping?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Cheesecakebodems zijn vrijwel nooit knapperig door vocht uit de cheesecakelaag, zelfs met bakken van tevoren krijg je niet dat resultaat.

      Beantwoorden
  7. Anita says:
    2 jaar geleden

    Kunnen deze bites ook twee dagen van te voren gemaakt worden

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, bewaaradvies staat onderaan het artikel

      Beantwoorden
  8. Marinke says:
    2 jaar geleden

    Wat zien ze er mooi uit! Ik ga ze voor een feestje dit weekend maken, ik denk met een halve aardbei bovenop. Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  9. Evelien says:
    1 jaar geleden

    Waar vind je een 20×20 vorm?
    Ik heb overal gezocht maar kan ze in geen enkele winkel vinden!
    Ga het nu maar in mijn ronde springvorm proberen xD

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      In (online) kookwinkels zie ik ze regelmatig, zelfs eens bij de action gezien. Brownievormen hebben ook vaak dit formaat.

      Beantwoorden
      • chiara says:
        2 maanden geleden

        Kan dit ook in een cake of taart vorm gemaakt worden?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Zeker! https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  10. Corina says:
    1 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil het graag proberen, ik heb een heteluchtoven dus geen boven en onderwarmte. Wat is je bakadvies hiervoor? Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Met een hetelucht oven de temperatuur 10-20% lager zetten.

      Beantwoorden
  11. Claudia says:
    1 jaar geleden

    Kan ik ook een vanillestokje gebruiken ipv vanille-extract?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden
  12. Ineke says:
    11 maanden geleden

    Mijn dochter van 9 heeft hem (met wat hulp) gemaakt. De taart was echt heerlijk! We hebben hem in een ronde springvorm gemaakt. De taart blijft inderdaad heel laag maar 1 normale punt is een prima hoeveelheid voor bij de koffie. We hebben hem gebakken in de oven met wat stoom (10 of 15%). Hierdoor (denk ik) geen scheuren in de taart maar een mooie gladde bovenkant. We gaan deze zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ah wat handig dat je een stoom oven hebt! Dat werkt inderdaad perfect voor cheesecakes.

      Beantwoorden
    • Karin says:
      6 maanden geleden

      Heel makkelijk te maken en het strak afsnijden was een makkie. Krijg zo visite dus ga ervan genieten. Dank voor het recept.

      Beantwoorden
  13. Pingback: Citroen cheesecake bites met paaseitjes - Laura's Bakery
  14. Josefien says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb deze al eens eerder gemaakt en zijn super lekker! Ik wil deze aankomende week ook maken voor de verjaardag van mijn vriend, maar ik vroeg mij af of ik deze cheesecake bites ook een hele nacht op kan laten stijven en of ze dan het beste open of afgedekt in de koelkast kunnen staan?

    Super bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat kan zeker! Altijd afgedekt bewaren!

      Beantwoorden
  15. Maris says:
    9 maanden geleden

    Hoi!!
    Ik maak geregeld recepten van je, en daarbij dus ook recepten met cheesecake. De cheesecake wordt niet altijd even glad. Er zitten dan nog bultjes in (iets verdikte monchou).
    Weet je hoe ik dit het beste kan voorkomen? Hoe hard ik ook mix, het gaat niet weg!

    Groetjes
    Mariska

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Waarschijnlijk was de roomkaas dan niet voldoende op kamertemperatuur. Ook helpt het om de roomkaas voordat je er andere ingrediënten doorheen mix eerst even los en zacht te mixen in een kom.

      Beantwoorden
      • Mariska says:
        9 maanden geleden

        Ahhh ja! Inderdaad had ik de roomkaas niet op kamer temp! Bedankt voor je tip!

        Beantwoorden
  16. Merle says:
    7 maanden geleden

    Hallo,

    Leuk recept! Maar welk merk roomkaas heb je gebruikt?

    Groet Merle

    Beantwoorden
  17. Anoek says:
    2 maanden geleden

    Ik heb deze gemaakt in de airfryer omdat ik geen oven heb en ooooohhhh wat zijn ze lekker!! Hoefde zelfs de temperatuur en baktijd niet aan te passen want de taart was perfect! (En al half op voor ik er kleinere stukjes van ging snijden 😛 )
    Ik ben echt fan!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
dadels met roomkaas en spek

dadels met roomkaas en spek

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan