Stroopwafel panna cotta

Gepost: 24 oktober 2018 Laatst bewerkt: 7 januari 2023

Ik moet je wat bekennen. Deze overheerlijke stroopwafel panna cotta maakte ik begin augustus. Zo’n twee en een halve maand later kunnen jullie ze nu ook gaan maken. Door alle omstandigheden achter de schermen, ik ging namelijk verhuizen, heb ik flink vooruit moeten werken. Dat maakt dit dessert er echter niet minder lekker op. Als je van stroopwafel en karamel houdt, dan is dit het toetje dat je wilt maken. Ontzettend snel gemaakt en zo lekker. 

Opslaan Recept afdrukken
4.82 van 11 stemmen

Stroopwafel panna cotta

Een heerlijk toetje met Italiaanse én Nederlandse invloeden: de stroopwafel panna cotta. Makkelijk en lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl vanille extract
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • karamelsaus (volgens recept)
  • 1 zakje mini stroopwafels

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg de suiker en het vanilleextract toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
  • Verkruimel 2 mini stroopwafeltjes per glas over de bodem. Verdeel hierover het mengsel. Laat op het aanrecht staan tot het mengsel lauwwarm is, dek vervolgens af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur staan.
  • Voor de topping maak je de karamelsaus volgens dit recept. Giet een laagje afgekoelde karamelsaus over elk glaasje en verkruimel hier overheen nog eens 1-2 mini stroopwafels.

Tips

  • Bewaren: in de koelkast voor 3-4 dagen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Ilone schreef:

    Zou dit ook lekker zijn met speculaasjes?

  2. Denise schreef:

    Kan je de gelatine ook vervangen voor íets anders?

    1. Marrit schreef:

      De slagroom moet gekookt worden, dus in die tijd zou je agar agar kunnen toevoegen (dat moet een paar minuten koken om te binden). En de volle andere smaken zullen de lichte smaak van de agar agar wel verhullen, vermoed ik.

  3. Sam schreef:

    Moet je de slagroom eerst kloppen en daarna koken? Of hoef je de slagroom niet te kloppen?

    1. Laura Kieft schreef:

      je hoeft hem niet te kloppen.

  4. Laura schreef:

    Het nagerecht was goed gelukt maar wel erg zoet en machtig zo alles samen.
    Zag er in ieder geval wel heel leuk uit en ook bedankt voor het makkelijke recept voor de karamelsaus, die onthoud ik!
    Groetjes Laura

  5. Amie schreef:

    Heel goed gelukt hier!

  6. Kim schreef:

    Hoe groot zijn de Glazen voor het recept van 4 personen of zou je uit dit recept eventueel ook 6 kunnen halen ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn wel ”grote”glazen, maar ze zitten niet vol. Je zou dan dus wel echt kleine glazen moeten gebruiken wil je er 6 uit halen.

  7. Kim schreef:

    Hoe groot zijn de Glazen voor het recept van 4 personen of zou je uit dit recept eventueel ook 6 kunnen halen ?

  8. Iris schreef:

    Zou je dit ook kunnen doen met Oreo koekjes op de bodem en chocoladesaus eroverheen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      En dan de stroopwafels en de karamelsaus weglaten bedoel je? Lijkt me prima moeten kunnen, je oreo koekjes zullen dan wel zacht worden.

  9. Annemarie Van Jole schreef:

    Als ik het van tevoren maak, kan de karamelsaus en stroopwafeltopping er toch nog niet op? Want dan zakt het in toch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die zou ik inderdaad net voor het serveren eroverheen doen.

  10. Amie schreef:

    Als je panna cotta stijf genoeg is kun je de caramel topping er wel op doen en in de koelkast bewaren

  11. aMIE schreef:

    Stroopwafels worden te taai als je ze er te vroeg op doet dus die zou ik wel bewaren tot moment van serveren

  12. Annemarie schreef:

    Ok, dankjewel!

  13. Annemarie schreef:

    Dankjewel voor je reactie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept