Ik moet je wat bekennen. Deze overheerlijke stroopwafel panna cotta maakte ik begin augustus. Zo’n twee en een halve maand later kunnen jullie ze nu ook gaan maken. Door alle omstandigheden achter de schermen, ik ging namelijk verhuizen, heb ik flink vooruit moeten werken. Dat maakt dit dessert er echter niet minder lekker op. Als je van stroopwafel en karamel houdt, dan is dit het toetje dat je wilt maken. Ontzettend snel gemaakt en zo lekker.
Stroopwafel panna cotta
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
- 2 tl vanille extract
- 50 gram fijne kristalsuiker
- karamelsaus (volgens recept)
- 1 zakje mini stroopwafels
Instructies
- Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg de suiker en het vanilleextract toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
- Verkruimel 2 mini stroopwafeltjes per glas over de bodem. Verdeel hierover het mengsel. Laat op het aanrecht staan tot het mengsel lauwwarm is, dek vervolgens af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur staan.
- Voor de topping maak je de karamelsaus volgens dit recept. Giet een laagje afgekoelde karamelsaus over elk glaasje en verkruimel hier overheen nog eens 1-2 mini stroopwafels.
Tips
- Bewaren: in de koelkast voor 3-4 dagen.
Zou dit ook lekker zijn met speculaasjes?
vast wel 🙂
Kan je de gelatine ook vervangen voor íets anders?
De slagroom moet gekookt worden, dus in die tijd zou je agar agar kunnen toevoegen (dat moet een paar minuten koken om te binden). En de volle andere smaken zullen de lichte smaak van de agar agar wel verhullen, vermoed ik.
Moet je de slagroom eerst kloppen en daarna koken? Of hoef je de slagroom niet te kloppen?
je hoeft hem niet te kloppen.
Het nagerecht was goed gelukt maar wel erg zoet en machtig zo alles samen.
Zag er in ieder geval wel heel leuk uit en ook bedankt voor het makkelijke recept voor de karamelsaus, die onthoud ik!
Groetjes Laura
Heel goed gelukt hier!
Hoe groot zijn de Glazen voor het recept van 4 personen of zou je uit dit recept eventueel ook 6 kunnen halen ?
Dit zijn wel ”grote”glazen, maar ze zitten niet vol. Je zou dan dus wel echt kleine glazen moeten gebruiken wil je er 6 uit halen.
Hoe groot zijn de Glazen voor het recept van 4 personen of zou je uit dit recept eventueel ook 6 kunnen halen ?
Zou je dit ook kunnen doen met Oreo koekjes op de bodem en chocoladesaus eroverheen?
En dan de stroopwafels en de karamelsaus weglaten bedoel je? Lijkt me prima moeten kunnen, je oreo koekjes zullen dan wel zacht worden.
Als ik het van tevoren maak, kan de karamelsaus en stroopwafeltopping er toch nog niet op? Want dan zakt het in toch?
Die zou ik inderdaad net voor het serveren eroverheen doen.
Als je panna cotta stijf genoeg is kun je de caramel topping er wel op doen en in de koelkast bewaren
Stroopwafels worden te taai als je ze er te vroeg op doet dus die zou ik wel bewaren tot moment van serveren
Ok, dankjewel!
Dankjewel voor je reactie.