Stroopwafel panna cotta

24 oktober 2018
76

Door Lian – Ik moet je wat bekennen. Deze overheerlijke stroopwafel panna cotta maakte ik begin augustus. Zo’n twee en een halve maand later kunnen jullie ze nu ook gaan maken. Door alle omstandigheden achter de schermen, Laura ging verhuizen en ik ging een maand lang op reis, hebben we flink vooruit moeten werken. Dat maakt dit dessert er echter niet minder lekker op. Als je van stroopwafel en karamel houdt, dan is dit het toetje dat je wilt maken. Ontzettend snel gemaakt en zo lekker. 

Stroopwafel panna cotta

Een heerlijk toetje met Italiaanse én Nederlandse invloeden: de stroopwafel panna cotta. Makkelijk en lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl vanille extract
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • karamelsaus (volgens recept)
  • 1 zakje mini stroopwafels

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg de suiker en het vanilleextract toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
  • Verkruimel 2 mini stroopwafeltjes per glas over de bodem. Verdeel hierover het mengsel. Laat op het aanrecht staan tot het mengsel lauwwarm is, dek vervolgens af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur staan.
  • Voor de topping maak je de karamelsaus volgens dit recept. Giet een laagje afgekoelde karamelsaus over elk glaasje en verkruimel hier overheen nog eens 1-2 mini stroopwafels.

Tips

  • Bewaren: in de koelkast voor 3-4 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

8 reacties

  1. Ilone schreef:

    Zou dit ook lekker zijn met speculaasjes?

  2. Denise schreef:

    Kan je de gelatine ook vervangen voor íets anders?

    1. Marrit schreef:

      De slagroom moet gekookt worden, dus in die tijd zou je agar agar kunnen toevoegen (dat moet een paar minuten koken om te binden). En de volle andere smaken zullen de lichte smaak van de agar agar wel verhullen, vermoed ik.

  3. Sam schreef:

    Moet je de slagroom eerst kloppen en daarna koken? Of hoef je de slagroom niet te kloppen?

    1. Laura Kieft schreef:

      je hoeft hem niet te kloppen.

  4. Laura schreef:

    Het nagerecht was goed gelukt maar wel erg zoet en machtig zo alles samen.
    Zag er in ieder geval wel heel leuk uit en ook bedankt voor het makkelijke recept voor de karamelsaus, die onthoud ik!
    Groetjes Laura

  5. Amie schreef:

    Heel goed gelukt hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *