Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Gepost: 6 februari 2019 Laatst bewerkt: 22 februari 2024
Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Herinneren jullie je de passievruchten curd nog? Ik liet toen al even vallen dat ik er een lekker dessert mee had gemaakt en hier is hij dan: chocolademousse met passievrucht en stroopwafel. Een fantastisch lekkere combinatie kan ik je vertellen. Passievruchten en chocolade gaan heel goed samen qua smaak.

Een combinatie die ik een een aantal maanden geleden niet snel had verzonnen, maar toen ik in Zweden een chocoladetaart proefde waar passievrucht door het beslag zat was ik overtuigd. Dit is echt een goede combi! De curd wilde ik graag in een dessert gebruiken en ik had zin om weer eens chocolademousse te maken, dus dat werd de basis van mijn recept. Om het af te maken besloot ik stroopwafels toe te voegen. Ik vermaalde ze tot fijne kruimels voor de bodem en als decoratie maakte ik een hartje van de mini stroopwafel. Perfect snel dessert voor Valentijn op deze manier!

BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Dille & Kamille verkoopt glazen potjes die hier geschikt voor zijn. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt voor je zelfgemaakte desserts.

chocolademousse met passievrucht en stroopwafel 3a

Meer chocolademousse recepten

Chocolademousse is altijd een goed idee als toetje. Naast deze heerlijke variant met passievrucht en stroopwafel, heb ik nog veel meer heerlijke chocolademousse recepten voor je verzameld.

chocolademousse met passievrucht en stroopwafel 2a

 

CHOCOLADEMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN STROOPWAFEL maken 2

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel. Heel veel lekkerder kan het haast niet! De combi van chocolade en passievrucht is verrassend lekker.
Porties: 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 10-12 mini stroopwafels
  • 250 ml slagroom
  • 1-2 el fijne kristalsuiker
  • 90 gram pure chocolade (melk kan ook)
  • passievruchten curd (met dit recept)
  • extra mini stroopwafels ter decoratie

Instructies

  • Doe de mini stroopwafels in een foodprocessor of blender en maal ze tot fijne kruimels. Verdeel over de bodem van de glaasjes. Je hoeft de kruimels niet aan te drukken (of te mengen met gesmolten boter).
  • Voor de chocolademousse klop de slagroom stijf met de suiker. Je kunt eventueel de suiker achterwege laten, maar ik vind het de mousse lekkerder maken. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Eenmaal gesmolten, voeg je de chocolade toe aan de slagroom, spatel met beleid tot er een egale massa ontstaat. Verdeel de mousse gelijk over de schaaltjes, met een lepeltje maak je het oppervlak glad.
  • Zet de schaaltjes in de koelkast en laat ze hier minimaal een half uur staan. Daarna kun je de laag passievruchten curd aanbrengen. Ik gebruikte ongeveer een eetlepel per stuk, maar je kunt zoveel gebruiken als je zelf wilt.
  • Om het af te maken maak je hartjes van de mini stroopwafels, ik gebruikte hiervoor een kleine hartvormige uitsteker. Als je deze niet in huis hebt kun je ook met een mesje de stroopwafel in vorm snijden. Breng de stroopwafel ter decoratie pas aan vlak voordat je de desserts serveert.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Ik raad het niet aan dit dessert in te vriezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Annelies schreef:

    Hoe vaak heb je het recept van de curd nodig? Ik moet voor 14 man een dessert bedenken en de curd van tevoren maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor vier glaasjes heb je 1x de hoeveelheid curd nodig, maar er blijft waarschijnlijk nog curd over voor zeker 4 glaasjes. Voor 14 heb je niet genoeg aan 1x het curd recept.

  2. Marjo schreef:

    Een heerlijk toetje ga hem zeker vaker maken. Die passievruchtcurd is zo lekker. Maar wel met iets minder suiker de volgende keer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, je kunt ‘m helemaal aanpassen op jouw smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept