Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

71

Herinneren jullie je de passievruchten curd nog? Ik liet toen al even vallen dat ik er een lekker dessert mee had gemaakt en hier is hij dan: chocolademousse met passievrucht en stroopwafel. Een fantastisch lekkere combinatie kan ik je vertellen. Passievruchten en chocolade gaan heel goed samen qua smaak. Een combinatie die ik een een aantal maanden geleden niet snel had verzonnen, maar toen ik in Zweden een chocoladetaart proefde waar passievrucht door het beslag zat was ik overtuigd. Dit is echt een goede combi! De curd wilde ik graag in een dessert gebruiken en ik had zin om weer eens chocolademousse te maken, dus dat werd de basis van mijn recept. Om het af te maken besloot ik stroopwafels toe te voegen. Ik vermaalde ze tot fijne kruimels voor de bodem en als decoratie maakte ik een hartje van de mini stroopwafel. Perfect snel dessert voor Valentijn op deze manier!

Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel. Heel veel lekkerder kan het haast niet! De combi van chocolade en passievrucht is verrassend lekker.
Porties: 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 10-12 mini stroopwafels
  • 250 ml slagroom
  • 1-2 el fijne kristalsuiker
  • 90 gram pure chocolade (melk kan ook)
  • passievruchten curd (met dit recept)
  • extra mini stroopwafels ter decoratie

Instructies

  • Doe de mini stroopwafels in een foodprocessor of blender en maal ze tot fijne kruimels. Verdeel over de bodem van de glaasjes. Je hoeft de kruimels niet aan te drukken (of te mengen met gesmolten boter).
  • Voor de chocolademousse klop de slagroom stijf met de suiker. Je kunt eventueel de suiker achterwege laten, maar ik vind het de mousse lekkerder maken. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Eenmaal gesmolten, voeg je de chocolade toe aan de slagroom, spatel met beleid tot er een egale massa ontstaat. Verdeel de mousse gelijk over de schaaltjes, met een lepeltje maak je het oppervlak glad.
  • Zet de schaaltjes in de koelkast en laat ze hier minimaal een half uur staan. Daarna kun je de laag passievruchten curd aanbrengen. Ik gebruikte ongeveer een eetlepel per stuk, maar je kunt zoveel gebruiken als je zelf wilt.
  • Om het af te maken maak je hartjes van de mini stroopwafels, ik gebruikte hiervoor een kleine hartvormige uitsteker. Als je deze niet in huis hebt kun je ook met een mesje de stroopwafel in vorm snijden. Breng de stroopwafel ter decoratie pas aan vlak voordat je de desserts serveert.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Ik raad het niet aan dit dessert in te vriezen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Annelies schreef:

    Hoe vaak heb je het recept van de curd nodig? Ik moet voor 14 man een dessert bedenken en de curd van tevoren maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor vier glaasjes heb je 1x de hoeveelheid curd nodig, maar er blijft waarschijnlijk nog curd over voor zeker 4 glaasjes. Voor 14 heb je niet genoeg aan 1x het curd recept.

  2. Marjo schreef:

    Een heerlijk toetje ga hem zeker vaker maken. Die passievruchtcurd is zo lekker. Maar wel met iets minder suiker de volgende keer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, je kunt ‘m helemaal aanpassen op jouw smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *