Herinneren jullie je de passievruchten curd nog? Ik liet toen al even vallen dat ik er een lekker dessert mee had gemaakt en hier is hij dan: chocolademousse met passievrucht en stroopwafel. Een fantastisch lekkere combinatie kan ik je vertellen. Passievruchten en chocolade gaan heel goed samen qua smaak.
Een combinatie die ik een een aantal maanden geleden niet snel had verzonnen, maar toen ik in Zweden een chocoladetaart proefde waar passievrucht door het beslag zat was ik overtuigd. Dit is echt een goede combi! De curd wilde ik graag in een dessert gebruiken en ik had zin om weer eens chocolademousse te maken, dus dat werd de basis van mijn recept. Om het af te maken besloot ik stroopwafels toe te voegen. Ik vermaalde ze tot fijne kruimels voor de bodem en als decoratie maakte ik een hartje van de mini stroopwafel. Perfect snel dessert voor Valentijn op deze manier!
BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Dille & Kamille verkoopt glazen potjes die hier geschikt voor zijn. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt voor je zelfgemaakte desserts.
Hoe vaak heb je het recept van de curd nodig? Ik moet voor 14 man een dessert bedenken en de curd van tevoren maken.
Voor vier glaasjes heb je 1x de hoeveelheid curd nodig, maar er blijft waarschijnlijk nog curd over voor zeker 4 glaasjes. Voor 14 heb je niet genoeg aan 1x het curd recept.
Een heerlijk toetje ga hem zeker vaker maken. Die passievruchtcurd is zo lekker. Maar wel met iets minder suiker de volgende keer.
Ja, je kunt ‘m helemaal aanpassen op jouw smaak!