Kun je niet kiezen tussen stroopwafels en donuts? Waarom voeg je ze dan niet gewoon samen? Wij deden dat wel en maakten deze fantastische stroopwafel donuts. Een overheerlijke combinatie kan ik je vertellen. Hoewel donuts niet moeilijk zijn om te maken, vergt het wel wat geduld. Het deeg moet even rijzen en na het bakken wil je ze natuurlijk ook nog glazuren. Daarvoor moeten ze eigenlijk afkoelen, maar ik zou zeker vast een warme stroopwafel donut tussendoor proeven.
Wil je nog meer soorten donuts maken? Deze donut recepten hebben we al online staan:
- Kleine geboorte donuts met muisjes
- Speculaas donuts
- Donut balletjes met Dulce de leche
- Donut balletjes met suikerglazuur
BAKTIP: Wanneer je deze stroopwafeldonuts voor Koningsdag maakt, kun je ze nog koninklijker maken met bijvoorbeeld oranje musketzaad. Of maak je eigen (oranje) sprinkle mix, nog leuker!
Goedemiddag Laura, ik heb dit recept gemaakt. Ze zien er mooi uit. De bovenkant is ook wel hard, maar de onderkant is nog erg zacht. Hoe krijg ik ze de volgende keer onder en boven hard? Ik had ze op een rooster gelegd met bakpapier in het midden van de oven.
Lastig om van een afstand precies te zeggen. Maar ik zou wel aanraden een bakplaat te gebruiken, die wordt namelijk warmer dan een rooster en helpt bij het garen.
ik vind het super lekker maar, ik vind dat het lang moet rijzen