Stroopwafel donuts

Gepost: 27 juli 2021 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Stroopwafel donuts

Kun je niet kiezen tussen stroopwafels en donuts? Waarom voeg je ze dan niet gewoon samen? Wij deden dat wel en maakten deze fantastische stroopwafel donuts. Een overheerlijke combinatie kan ik je vertellen. Hoewel donuts niet moeilijk zijn om te maken, vergt het wel wat geduld. Het deeg moet even rijzen en na het bakken wil je ze natuurlijk ook nog glazuren. Daarvoor moeten ze eigenlijk afkoelen, maar ik zou zeker vast een warme stroopwafel donut tussendoor proeven.

Wil je nog meer soorten donuts maken? Deze donut recepten hebben we al online staan:

BAKTIP: Wanneer je deze stroopwafeldonuts voor Koningsdag maakt, kun je ze nog koninklijker maken met bijvoorbeeld oranje musketzaad. Of maak je eigen (oranje) sprinkle mix, nog leuker!

stroopwafel donuts-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.25 van 4 stemmen

Stroopwafel donuts

Donuts met stroopwafel, glazuur en nog mee stroopwafel. Ik geef je het recept voor deze veel te lekkere donuts!
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 10 gram gist (gedroogd)
  • 60 ml lauw water
  • 250 ml lauwe melk
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 575 gram bloem
  • 1 el kaneel
  • 3 eieren (M)
  • 225 gram stukjes stroopwafel

Extra nodig

  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 350 gram poedersuiker
  • 60 ml melk
  • stukjes stroopwafel

Instructies

  • Doe gist, water, melk en suiker in een kom. Roer door en laat 10 minuten staan, je zult zien dat de gist oplost en gaat bubbelen.
  • Doe het gistmengsel, boter, bloem, kaneel en ei in een kom en kneed tot een plakkerig deeg. Voeg dan de stukjes stroopwafel toe en mix nog even totdat deze gelijkmatig door het deeg zijn verdeeld.
  • Bestrooi je werkblad rijkelijk met bloem en stort het deeg erop, kneed nog even kort door en plaats het dan in een kom. Dek de kom af en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek tot het (ongeveer) in volume is verdubbeld.
  • Bestrooi het werkblad weer met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Neem een uitsteker met 8 cm doorsnede en een kleine van ongeveer 3,5 cm om er de bekende donutvorm van te maken. Steek net zo lang donuts uit tot het deeg op is. Leg de donuts deeg allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de plaat af en laat nog zo'n 30 minuten rusten. Verhit in de tussentijd een pan met olie tot 180 °C.
  • Bak de donuts in ongeveer 2 minuten (totaal) tot ze gaar en goudbruin zijn, draai ze halverwege om.
  • Als alle donuts zijn afgekoeld kun je het glazuur maken van de poedersuiker en melk. Een dik glazuur is belangrijk, dus voeg eventueel poedersuiker of melk toe om het dikker/dunner te maken.
  • Dip de donuts in het glazuur, leg op een vel bakpapier en strooi er de extra stukjes stroopwafel overheen.
Bewaren

3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Femmie schreef:

    4 sterren
    Goedemiddag Laura, ik heb dit recept gemaakt. Ze zien er mooi uit. De bovenkant is ook wel hard, maar de onderkant is nog erg zacht. Hoe krijg ik ze de volgende keer onder en boven hard? Ik had ze op een rooster gelegd met bakpapier in het midden van de oven.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om van een afstand precies te zeggen. Maar ik zou wel aanraden een bakplaat te gebruiken, die wordt namelijk warmer dan een rooster en helpt bij het garen.

  2. roos schreef:

    3 sterren
    ik vind het super lekker maar, ik vind dat het lang moet rijzen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept