Gingerbread scones

Gepost: 23 december 2018 Laatst bewerkt: 1 december 2023
23

Scones zijn perfect voor een high tea, weekendontbijtjes en natuurlijk tijdens de feestdagen. Dan serveer je ze gewoon bij het ontbijt, de brunch of zelfs als lunch. Deze gingerbread scones zijn perfect voor het kerstontbijt. Je serveert ze met clotted cream en -perfect voor Kerst- zelfgemaakte cranberry compote. Geen liefhebber van cranberry compote? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een jam naar keuze gebruiken. De scones zijn snel te maken en kun je dus de ochtend zelf bakken, maar je kunt ze ook voorbereiden en vlak voor je ze nodig hebt nog even opwarmen. Aan jou de keus!

BAKTIP: Om de scones met melk te bestrijken gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast. Deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.

 

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gingerbread scones

Gingerbread scones zijn perfect voor de feestdagen, high tea en als ontbijt. Met clotted cream en cranberry compote zijn ze onweerstaanbaar!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 el gingerbread kruiden (volgens recept)
  • 110 ml melk
  • extra melk voor bestrijken

Serveren met

Instructies

  • Doe boter en zelfrijzend bakmeel in een kom, wrijf de blokjes boter tussen je vingers door het meel tot ze kruimelig zijn. Voeg dan suiker, zout en gingerbread kruiden toe, roer erdoor.
  • Voeg melk toe en gebruik een lepel of spatel om er een stevig deeg van te maken. Het laatst stukje kun je het best even met de hand kneden.
  • Maak een bal van het deeg en vorm tot een platte schijf van zo’n 3 cm dik. Gebruik een deegsteker of scherp mes om het deeg in 8 punten te snijden. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk (of ei als je wilt).
  • Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer ze warm of koud met de zelfgemaakte cranberry compote en clotted cream.

Tips

  • Bewaren: verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *