Citroen scones met lemon curd

Gepost: 16 juli 2016 Laatst bewerkt: 6 september 2023

LB citroen scones met lemon curd 1a

De klassieke scones kennen we allemaal, maar ik zie in die klassieker een basisrecept. Eentje waarmee ik weer volop kan experimenteren. Kijkend naar de inhoud van mijn koelkast besloot ik dat mijn eerste variatie zomers moest worden, ik had immers nog citroenen en lemon curd op voorraad. Frisse citroen scones met lemon curd werden het dus. Perfect voor bij een zomerse high tea of een brunch in de tuin.

LB citroen scones met lemon curd 2a

CITROEN SCONES MET LEMON CURD maken

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Citroen scones

Met het recept voor klassieke scones ben ik gaan experimenteren met deze verrukkelijke citroen scones als eindresultaat.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • rasp van een halve citroen
  • 110 ml melk
  • ei voor afstrijken

serveren met

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel en de boter in een kom, wrijf dit met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  • Voeg suiker, zout en citroenrasp toe en roer dit even kort door met een vork. Giet de melk erbij en roer met de vork tot een klonterig deeg. Kneed met de hand verder tot het een mooie bal wordt.
  • Druk het deeg uit tot een lap deeg van ongeveer 3 cm dik. Met een uitsteker van 5 cm doorsnede steek je de scones uit, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de scones met een geklopt eitje.
  • Bak de citroen scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Serveer de scones met clotted cream en lemon curd.
Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

LB citroen scones met lemon curd 3abc

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Oehhh dit recept ga ik bewaren! Klinkt super lekker ?

  2. Esther schreef:

    Ik heb ze vanmiddag meteen gemaakt…mmmmm ze zijn heerlijk.
    En ze ruiken fantastisch…

  3. annet schreef:

    Na vele jaren een recept met zonnebloemolie gebruikt te hebben, vond ik deze toch wel heel lekker! Voor mij geen ander recept meer!

  4. Karin schreef:

    Ik heb het deeg in 8 gelijke porties verdeeld en in een muffin vorm gebakken. Super makkelijk en ze smaakten echt fantastisch!

  5. Lieke schreef:

    Heel lekker, maar ik kreeg er maar 6 scones uit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan zullen het lekker grote scones zijn geweest gok ik 😉

  6. KarindW schreef:

    hoe lang kan je deze na het bakken bewaren

    1. Laura's Bakery schreef:

      De scones zijn 3-4 dagen buiten de koelkast houdbaar, of tot drie maanden in de vriezer.

  7. Kicky schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk. Maar met het kneden van het deeg bleef al het deeg aan mijn handen plakken, heb je daar een tip voor? Kon zo geen mooie gelijke hoopjes maken op de bakplaat.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je handen nat maken, of gewoon een beetje extra bloem erdoorheen!

      1. Kicky schreef:

        Bedankt voor de tip!

  8. Jellie schreef:

    Hoi kan ik dit deeg ook op woensdag maken en dan donderdag afbakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik niet per se aanraden. Het lekkerste is als je het meteen afbakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept