Citroen scones met lemon curd

57

LB citroen scones met lemon curd 1a

De klassieke scones kennen we allemaal, maar ik zie in die klassieker een basisrecept. Eentje waarmee ik weer volop kan experimenteren. Kijkend naar de inhoud van mijn koelkast besloot ik dat mijn eerste variatie zomers moest worden, ik had immers nog citroenen en lemon curd op voorraad. Frisse citroen scones met lemon curd werden het dus. Perfect voor bij een zomerse high tea of een brunch in de tuin.

LB citroen scones met lemon curd 2a

Citroen scones

Met het recept voor klassieke scones ben ik gaan experimenteren met deze verrukkelijke citroen scones als eindresultaat.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • rasp van een halve citroen
  • 110 ml melk
  • ei voor afstrijken

serveren met

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel en de boter in een kom, wrijf dit met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  • Voeg suiker, zout en citroenrasp toe en roer dit even kort door met een vork. Giet de melk erbij en roer met de vork tot een klonterig deeg. Kneed met de hand verder tot het een mooie bal wordt.
  • Druk het deeg uit tot een lap deeg van ongeveer 3 cm dik. Met een uitsteker van 5 cm doorsnede steek je de scones uit, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de scones met een geklopt eitje.
  • Bak de citroen scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Serveer de scones met clotted cream en lemon curd.
Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

LB citroen scones met lemon curd 3abc

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Oehhh dit recept ga ik bewaren! Klinkt super lekker ?

  2. Esther schreef:

    Ik heb ze vanmiddag meteen gemaakt…mmmmm ze zijn heerlijk.
    En ze ruiken fantastisch…

  3. annet schreef:

    Na vele jaren een recept met zonnebloemolie gebruikt te hebben, vond ik deze toch wel heel lekker! Voor mij geen ander recept meer!

  4. Karin schreef:

    Ik heb het deeg in 8 gelijke porties verdeeld en in een muffin vorm gebakken. Super makkelijk en ze smaakten echt fantastisch!

  5. Lieke schreef:

    Heel lekker, maar ik kreeg er maar 6 scones uit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan zullen het lekker grote scones zijn geweest gok ik 😉

  6. KarindW schreef:

    hoe lang kan je deze na het bakken bewaren

    1. Laura's Bakery schreef:

      De scones zijn 3-4 dagen buiten de koelkast houdbaar, of tot drie maanden in de vriezer.

  7. Kicky schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk. Maar met het kneden van het deeg bleef al het deeg aan mijn handen plakken, heb je daar een tip voor? Kon zo geen mooie gelijke hoopjes maken op de bakplaat.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je handen nat maken, of gewoon een beetje extra bloem erdoorheen!

      1. Kicky schreef:

        Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *