Chocolate chip cookie dough – eetbaar koekdeeg

250

cookie dough 1a

Ik hou van lijstjes. Zo heb ik ook een lijst waar allemaal dingen op staan die ik graag nog eens wil bakken/decoreren. Een lijst die nooit eens korter wordt. Ik bedenk namelijk altijd wel weer iets nieuws wat ik dan gelijk wil maken (en dat doe ik dan ook), terwijl mijn lijst al vol staat met andere dingen waar ik dan weer niet aan toe kom. Chocolate chip cookie dough is daar een voorbeeld van. Dit cookie dough is trouwens niet zomaar een koekjesdeeg, hier zit namelijk geen ei in waardoor je het veilig zonder gevaar voor salmonella kunt eten (denk maar eens aan de Ben & Jerry’s cookie dough ijsjes!).

Ik denk dat dit eetbare koekdeeg al zeker 2 jaar op mijn lijst staat. Schandalig, ik weet het! Zeker nu ik weet hoe lekker het is. Zo lekker dat ik het nu al twee weekenden achter elkaar heb gemaakt. Misschien was het dus wel veiliger geweest als ik het nog wat langer had uitgesteld. Maar aan de andere kant; nu kunnen jullie ook genieten van dit heerlijke chocolate chip cookie dough. Ik heb het ook al verwerkt in een aantal verschillende recepten, dus daar zie je binnenkort ook meer over!

cookie dough 2a

cookie dough 3a

Chocolate chip cookie dough

Dit chocolate chip cookie dough is hartstikke veilig om lekker van te snoepen. Het eetbare koekdeeg bevat namelijk geen ei. Klik snel door naar het recept!
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram kristalsuiker
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram chocolate chips (lees hier waar je ze koopt en wat de alternatieven zijn)

Instructies

  • Klop boter en suiker (beide soorten) romig. Voeg de melk en vanille extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot een een kruimelig deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng er goed doorheen. Kneed met de hand het deeg tot een bal.
  • Dit deeg kun je overigens niet bakken. Tenminste, het kan wel. Maar dan krijg je niet zulke lekkere koekjes als je gewend ben van chocolate chip cookies. Wel koekjes bakken? Daarvoor staat dit lekkere recept online!
Tips

Om helemaal geen enkel risico te lopen kun je ook de bloem verhitten om eventuele bacteriën daarin te doden. Schuif hiervoor een met bakpapier beklede bakplaat met bloem in de oven voor 5 minuten op 180 °C.

Bewaren

Koekdeeg kun je ook prima bewaren, daar lees je hier alles over.

cookie dough 4a

Zou je nu niet het liefst een lepel van het scherm af pakken om van het koekjesdeeg te smullen? (en daarna stiekem verder gaan met de tweede lepel..)

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

205 reacties

  1. kim schreef:

    ow heerlijk! Cookie dough is echt iets waar ik altijd een klein hapje van moet proeven haha 🙂 Ik ben trouwens wel benieuwd naar je baklijst, staan vast alleen maar heerlijke dingen op jouw kennende.

  2. Hmmm, dit ziet er zoooo lekker uit! Ik heb ook een keer zo iets gemaakt en toen heb ik het door ijs gedaan haha!

  3. Anoeska schreef:

    Oh dit is echt gevaarlijk! Ik ben gek op Ben&Jerry’s Cookie Dough dus dit recept is meer dan welkom. 😀

  4. Jacqueline schreef:

    ooooh dit lijkt mij zo erg lekker!!! ik denk dat ik het vanmiddag gelijk ga maken ik kan niet meer wachten !!!
    Ik had nog wel een vraagje je had laatst een foto geplaatst van oreo truffels met gekleurde confettie ik zit te wachten op dat recept hahaha wanneer ga je die plaatsen ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, wat leuk dat je zo nieuwsgierig bent naar de Oreo truffels. Ik denk dat ze volgende week en anders de week erna online komen! 😀 ze zijn echt heerlijk!

  5. Sonja schreef:

    Hoe lang is het houdbaar? Zit me te bedenken alsof dat ooit langer dan een twee dagen in huis is….vrees van niet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het prima een paar dagen in de koelkast bewaren (in een afgesloten bakje). Maar ik denk inderdaad niet dat je dat redt 😉

  6. Kayleigh schreef:

    Hmmm ik ben al gek op cookie dough van ben en jerry dus alleen maar cookie dough lijkt me al helemaal lekker!

  7. Lian schreef:

    Dit staat ook al zo lang op mijn lijstje! Maar nu durf ik niet meer, of toch wel. Kun je volgens mij heerlijke cookiedough bonbons mee maken 😉

  8. Sonja schreef:

    Bij gebrek aan chocolade drops heb ik een tablet chocolade grof gehakt. Erg lekkere deeg. Ik ga proberen om er cookdough ijs mee te maken. Vanillepudding staat af te koelen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker! Ik had hier laatst ook kleine balletjes gedraaid en die geserveerd met vanille ijs en een beetje karamelsaus, heerlijk!

      1. Sonja schreef:

        Klinkt ook erg lekker. De ijsjes waren super gelukt, dankzij jou tip over die zoku ijsmachine.

        1. Carlijn schreef:

          Sonja heb je dit koekjesdeeg zo in de zoku ijsmachine gedaan?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Hoi Carlijn, volgens mij had Sonja het hier over andere ijsjes.
            Dit koekdeeg zou ik in ieder geval niet direct in de zoku doen, dat werkt niet. Ik heb wel dit weekend een speciaal recept geplaatst voor cookie dough waterijsjes: http://www.laurasbakery.nl/cookie-dough-ijsjes/

      2. Silke schreef:

        Hoi Laura,

        Het is ook erg lekker om het koekjesdeeg in kleine bolletjes te rollen en een paar uur in de vriezer te zetten. Dan krijg je heerlijke cookie dough ice cream bites! Ik ben nu helemaal verslaafd aan bevroren koekjesdeeg en vind het zelfs lekkerder dan het gewone deeg!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat heb ik ook wel eens gedaan en het is inderdaad heerlijk!

      3. Mariska schreef:

        Vraagje… Maakt het niks uit dat de bloem niet eerst verwarmt is? Ooit eens gehoord dat dat moet vanwege bepaalde bacteriën.
        Kan ook zijn dat ik dit mis heb hoor😅

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het klopt inderdaad dat er een klein risico is, je kunt de bloem dus ook eerst afbakken in de oven!

  9. Carolien schreef:

    Beste Laura,

    Ik zag pas geleden op internet een brownie cupcake met cookie dough er bovenop. is de cookie dough uit jouw recept daar geschikt voor?

    Alvast bedankt voor je reactie en wat zijn je recepten geweldig zeg! Ik heb er al veel gemaakt en voorbij zien komen op internet.

    Groetjes, Carolien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja daar is dit recept zeker geschikt voor!

  10. Chantal schreef:

    Klinkt onwijs lekker natuurlijk…
    Maar rauw meel is toch ook hartstikke slecht voor je om te eten? Er kan een bacterie inzitten die je ziek maakt, en van het meel kun je flinke buikpijn krijgen..
    Natuurlijk snoep ik ook van koekjesdeeg, maar echt grote stukken zal ik niet eten en zeker niet uitdelen, hoe lekker het ook is 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je dit helemaal in je eentje opeet 😉 Als je echt geen rauw bloem wilt eten kunt je ook havervlokken malen tot poeder en dit gebruiken.

      1. Chantal schreef:

        oke, dat is ook wel een goede oplossing. stuk gezonder en beter voor mijn maag denk ik! 🙂 mjammie!

    2. Renske schreef:

      Je kan ook amandel deeg gebruiken

    3. Angela schreef:

      Inderdaad. E coli bacterie kun je heeeeeeel ziek van worden. Ik vind dus ook een raar recept terwijl ik veel recepten van laura wel maak. Je kunt je bloem eerst afbakken in de oven. Dan maak je het veilig.

      Liefs…

      1. Laura's Bakery schreef:

        Het afbakken van het meel is inderdaad een goede en veilige tip! Even kort in de oven en oppassen dat het niet verbrand.

        1. Renske schreef:

          Hoe zou je het dan precies moeten afbakken?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Bloem uitspreiden op een bakplaat en kort bakken zonder dat het verbrand (want dat gebeurt nogal gauw).

  11. Celine schreef:

    Klinkt heerlijk! Waar kopen jullie die chocolat chips? Kan ze hier niet vinden bij de albert heijn en jamin.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb ze bij deleukstetaartenshop.nl gekocht. Maar je kunt ook prima een pure chocoladereep in stukjes hakken.

      1. Jenske schreef:

        Hoi Laura,
        Op deleukstetaartenshop.nl staan “Callebaut Chocolade Callets”, “FunCakes Chocolade Melts”, “FunCakes Chocolade Drops” en “FunCakes Chocolade Chunks”. Zou u me alstublieft kunnen vertellen wat het verschil daartussen is, is het enkel de vorm of is er ook een verschil in dat de ene smelt en de andere niet bij het bakken? Als dit laatste het geval is, welke dien ik dan te nemen?
        Alvast heel erg bedankt voor uw reactie.

        1. Laura schreef:

          de callets en melts smelten (en volgens mij gebruikt Funcakes ook die van Callebaut in hun eigen verpakking), drops zijn veel kleiner en meer geschikt om door een beslag of deeg te spatelen/kneden, net als chunks maar die zijn bakvast. Welke je nodig hebt is afhankelijk van wat je er mee wilt doen.

          1. Jenske schreef:

            Hartelijk bedankt voor uw snelle reactie! Dan weet ik nu wat ik kan gebruiken bij uw vele leuke recepten 🙂

  12. ina schreef:

    Hoi laura,
    Ik vind je recepten geweldig!
    En als mensen dit “te slecht” vinden waarom zoek je dan ook naar deze recepten, maar goed das mijn menig.
    Groet ina

    1. Chantal schreef:

      Hoi Ina,
      Dit gaat vast over mijn stukje.
      En ik zoek er niet naar, krijg het gewoon in mijn mail.
      Ja, ik vraag me af of het wel gezond is om zo te eten, kan toch? Wil niet dat mijn 3 kinderen ziek worden van iets lekkers wat ik heb gemaakt.
      Voor de rest ben ik helemaal niet negatief of zo en ben ik ook blij met de recepten. Die ik dus vaak in mijn mailbox krijg… Jammer dat je je mening zo wilt neerzetten na een serieuse vraag van mij. Maar goed, das mijn meniNg 😉
      Veel bakplezier gewenst verder!

  13. houda schreef:

    Voor wat heb je de basterd suiker nodig

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die moet je tegelijk romig kloppen met de kristalsuiker en boter.

  14. Irma schreef:

    Ohjeetje, ik heb dit met behulp van jouw recept gemaakt en dit is fijnnnn! Super lekker om van te snoepen. Staat hier niet veilig op het aanrecht, haha!

  15. Minkie schreef:

    Hoezo is het geen lekker deeg om echt koekjes van te bakken? Ik kan nooit vab cookie dough afblijven, ook als ik vol zit!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt er zeker wel koekjes van bakken hoor. Maar omdat er geen ei in zit krijg je een heel ander effect dan wanneer je een recept voor chocolate chip cookies maakt. Dit is bedoeld om rauw te eten, niet om te bakken.

  16. marloes schreef:

    Wauw net dit recept gemaakt. HEERLIJK!
    Ik ben van plan de bonbons ervan te maken, maar ik heb echt veeel te veeel deeg, voor 40 bonbons en we zijn met zn 2en..
    Is het mogelijk om het deeg in te vrieze n? Zodat ik volgende week weer wat lekkers ervan kan maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan heel goed! Goed luchtdicht verpakken en volgende week nog een keer smikkelen 😉

  17. Anita schreef:

    kan je dit ook als de onderkant van een monchou taart gebruiken?
    of kan je dan beter verkruimelde chocolate chip cookies gebruiken ?
    alvast bedankt !
    groetjes Anita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan kun je beter verkruimelde koekjes gebruiken, maar dat zal ook heel lekker zijn!

  18. Karlijn :D schreef:

    Heeyy! Dit recept lijkt mij zoooooo lekker! Maar ik heb een vraagje. Kan je in plaats van het vanille-extract ook vanille-suiker gebruiken? Ik heb namelijk geen extract maar wel suiker in huis haha 😀

    xxx

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan ook. Is wel minder sterk van smaak maar een prima vervanger.

  19. Bente schreef:

    Lekker! Ik wil jeéén tip geven., het is helemaal niet erg om rauw ei te eten. Salmonella is een ziekt die heel weinig voorkomt, als er een kip besmet is met salmonella, dat zit dat aan de buitenkant van het ei, je moet doen bijv echt een stukje schil in je mond krijgen of dergelijk. Rauw ei eten e is juist heel gezond en er zijn ook veel deskundige die dit aanraden!

  20. Sabrina schreef:

    Hi,

    Kan ik dit recept ook gebruiken als bodem voor brownies? En dan mee bakken, of is het echt beter om het achteraf aan de brownie toe te voegen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit koekdeeg is niet echt gemaakt om te bakken. Dan kun je beter een ‘gewoon’ koekjesdeeg gebruiken.

  21. Iris schreef:

    Beste Laura,
    wat een leuke recepten staan op jouw site!
    Ik heb een vraagje, er staat namelijk bij heel veel recepten vanille extract.
    Helaas heb ik dit niet zo vaak in huis. Zou ik ook gewone vanille suiker kunnen gebruiken?
    Groetjes Iris

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou ook vanillesuiker kunnen gebruiken, dit geeft echter niet zoveel smaak af als suiker. Extra suiker kan ook de structuur van je deeg/beslag veranderen in sommige gevallen. Het is dus mogelijk, maar ik zou aanraden een flesje extract aan te schaffen 😉

  22. Evelien schreef:

    Hoihoi,

    Zoals zoveel van jouw recepten heb ik ook deze uitgeprobeerd. Elk recept lukt altijd, maar mijn koekdeeg wordt heel kruimelig. Hoort dit zo of doe ik iets verkeerd..??

    Groetjes,

    Evelien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit deeg hoort niet heel kruimelig te zijn, gewoon zoals normaal koekdeeg ook aan zou moeten voelen. Of heb je het gebakken? Want dit deeg is niet om te bakken namelijk 😉

  23. Evelien schreef:

    Nee, ik heb het niet gebakken.
    Mijn deeg bestond meer uit losse stukjes.. Losse deegkruimels en stukjes chocolade.. Ik heb het meteen na het maken in de koelkast gezet.. Zou dat het probleem kunnen zijn i.v.m. stollen van boter ofzo? Ik weet het ook niet en ondanks de ietwat vreemde structuur was het wel lekker.. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik kneed het na het mixen altijd nog even met de hand door, dan krijg je een mooi samenhangend deeg. De mixer mengt de chocoladestukjes er wel doorheen, maar het komt niet echt goed ‘vast’ te zitten.

  24. Kim schreef:

    Ik heb dit recept nu al een aantal keren gebruikt en ben nog steeds enthousiast! Super lekker 🙂 Bedankt!

  25. Carlijn schreef:

    heey! Waar kan je vanille-extract kopen…? Ik woon dicht bij de boni en c1000 maar daar hebben ze t niet xxxxxxxx

    1. Laura's Bakery schreef:

      De toko, kookwinkel, de tuinen en Dille en Kamille zijn wat adresjes waar je vanille extract kunt vinden

  26. Jennifer schreef:

    Mmmm klinkt super lekker! Zou je dit ook als cake pop kunnen maken of is het daar niet stevig genoeg voor? Mijn brein draait gelijk overuren haha, kan ik het met cake pops gebruiken, zou het lekker zijn als taartvulling, hoe zou ik het in een cupcake kunnen gebruiken. Super bedankt voor het recept iig 😀

  27. Leticia schreef:

    Hallo !
    Lijkt me super lekker, maar op welke manier kan je het allemaal serveren? heb al gelezen om er balletjes van te maken als dessert met ijs ed. Maar zijn er nog mogelijkheden? Kan het bv als taartvulling?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het inderdaad ook als taartvulling kunnen gebruiken. Ik heb tussen brownies gedaan, dippen in chocola voor bonbons. Je kunt er echt heel veel mee.

  28. Tja schreef:

    Hoe krijg je het zo mooi glanzend? Bij mij raakt het erg snel uitgedroogd, jouw deeg ziet er zachter uit 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het recept precies gevolgd? Bij mij ziet het er eigenlijk altijd hetzelfde uit. Als het bij jou heel droog is misschien volgende keer iets meer vocht toevoegen.

    2. Charlotte schreef:

      heb je ipv melk water gebruikt?
      ik had geen melk in huis en het werkte even goed,

      ben er echt verslaafd aan geworden,
      om te maken, en om weg te geven 😀
      recept al een aantal keer uitgeprint , en er een cadeautje van gemaakt.
      GE-WEL-DIG!

  29. Salina schreef:

    Ik heb het recept uitgeprobeerd maar heb in plaats van tarwebloem havermout in de blender gestopt en dat gebruikt. HET WAS ECHT SUPERLEKKER! Morgen ga ik je ijsjes maken, ik ben fan!

  30. Daniek schreef:

    Rauwe bloem kan de E.coli bacterie, en hier zitten hele nare gevolgen aanvast.
    Dit is dus zeker niet altijd veilig om te eten.

  31. luna schreef:

    voor hoeveel gram is dit ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb het niet gewogen, durf ik je dus niet te zeggen.

  32. PJ schreef:

    Hm ja vooral doen als je een toxicoinfectie en/of vergiftiging wil oplopen. Bacillus cereus is niet zeldzaam in rauwe graanproducten. Sporen ontkiemen tot vegetatieve cellen onder de juiste omstandigheden (vocht dat je hebt toegevoegd) en produceren toxinen vanaf 4 graden. Dus ook in de meeste koelkasten.
    De bacterie alleen kan een (mildere) infectie veroorzaken in de darmen.
    Ik raad niet aan om dit aan kinderen te geven aangezien zij onder de risicogroep vallen met een verlaagde weerstand.
    Vr groeten

  33. Eefke schreef:

    Hoi Laura,

    Vanmiddag heb ik dit recept gemaakt maar in plaats van chocalatchips M&M’s gebruikt. Lekker met nootjes erin. Lijkt wel op een flurry van de goudgele M ?. Nu nog even een potje vullen dan kan het zo mee als cadeautje naar mn vriendinnetje ?

    Bedankt voor weer een leuk vlot recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Maakt het lekker vrolijk die M&M’s! Leuk idee! 😀

  34. Eric schreef:

    Hi Laura,
    Wat voor advies heb jij om dit recept te combineren met ijs? Ik heb dit weekend 10 man over de vloer en gekozen voor Amerikaans als thema. Baked Beans, Honey-Marinated Ham, en Peanutbutter Icecream en ChocolateChip CookieDough Icecream. Heb een KitchenAid met ijsmaker.
    Graag je advies.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh klinkt heerlijk allemaal! Ik vind het lekker met vanille ijs, maar eigenlijk kunnen heel veel smaken. Zou kleine balletjes draaien van de cookie dough en deze los invriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze aan het ijs toevoegen.

  35. Shivani schreef:

    Hi Laura

    Ik heb de cookie dough een paar keer gemaakt alleen als ik het eet dan voel ik alle suiker korrels in mijn mond heb jij daar tips voor ? Het suiker lost niet op je voelt het ook als je er doorheen kneedt

    1. Laura schreef:

      Goed romig kloppen met de boter, dan lost het vanzelf op. Zelf vind ik fijne kristalsuiker het prettigst werken.

  36. Sarah Roos schreef:

    LEKKER??
    kan je ook alle ingrediënten door 2 delen als je niet zo veel cookie dough wilt?

    1. Laura schreef:

      Natuurlijk kan dat.

  37. suzan schreef:

    Ik wil graag even een aanvulling/tip geven. Vanille extract kun je ook zelf maken. Je kunt wodka in een schoon flesje doen en hier vanillepeulen bij in doen. (Of zoals ik, een zakflacon wodka en daar de vanillepeulen in). Laat dit een paar weken donker staan en je hebt een top extractje.

  38. Alicia schreef:

    Moet de boter hard of zacht zijn?

    1. Laura schreef:

      boter moet altijd op kamertemperatuur zijn.

  39. Margaux schreef:

    Je weet toch dat rauwe bloem (dus niet gebakken) ongezond is, je zou beter je bloem vooraf bakken. Handige tip om geen buikpijn te hebben. Wie eet er nu ook rauw deeg

  40. Lola schreef:

    Hoi Laura, heb dit koekjesdeeg gemaakt en als kleine bolletjes in de vriezer gelegd….wat een heerlijkheid mjammie. Ik koop de ingredienten zoals vanille extract en chocolate chips ook altijd bij de “leukste taartenshop” Bedankt voor dit recept Top!!! 🙂

  41. Angelina schreef:

    Hoi, kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv normale bloem? xxx

    1. Laura schreef:

      Nee, dat is niet mogelijk in dit recept

      1. Marittt schreef:

        Ik heb het gedaan met zelfrijzend bakmeel, het werkt ook prima alleen je moet er iets meer melk bij toevoegen ;3 x

        1. Laura schreef:

          Zelfrijzend bakmeel is in dit geval niet slim om te gebruiken aangezien je het rauw opeet (en het rijsmiddel zijn werk dan nog niet gedaan heeft).

  42. Madeleine schreef:

    Oh wauw, je recept dook heel makkelijk op toen ik er eentje zocht – en ik zocht er eentje zonder ei. Niet alleen vanwege de salmonella maar ook omdat ik de ziekte van Crohn heb, en daarmee wat ‘food issues’. Toevallig heb ik kokosolie staan, momenteel heel zacht door de zomerse temperaturen, dat heb ik ipv boter gebruikt. Ik mijd suiker gewoonlijk, maar nu maak ik een uitzondering. Het is heel erg genieten, bedankt!

  43. Laticha schreef:

    Is het niet gevaarlijk als je het zonder het niet in de oven of magnetron in zet op eet want dan blijft het plakken in je darmen

    1. Laura schreef:

      Nee hoor, is niet gevaarlijk. Je eet het recept natuurlijk niet in je eentje in één keer op.

  44. britt kloosterman schreef:

    is dit recept ook goed om cakepops mee te kunnen maken?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan ook prima

  45. Chantal schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk recept! Ik wil het voor mn surprise gaan gebruiken maar heb het afgelopen woensdag gemaakt en niet in de koelkast bewaard. Kan ik het morgen (zaterdagavond) nog steeds gebruiken? Of kan ik beter nieuwe maken?

    Groet,
    Chantal

    1. Laura schreef:

      Als het nog gegeten gaat worden zou ik het zeker opnieuw maken.

      1. Chantal schreef:

        Dank je voor je reactie. Echter zit er toch enkel boter in en dat kan wel enkele dagen uit de koelkast nietwaar?

        1. Laura schreef:

          Ik zou het zelf niet doen en adviseren, maar het staat je natuurlijk vrij om dit wel te doen.

  46. Anouk schreef:

    Heee Heee,

    Ik heb vandaag met volle enthousiasme dit recept nagemaakt! Helaas hadden ze in de supermarkt geen chocolade druppels. Daarvoor heb ik een reep pure chocolade gebruikt en daar kleine blokjes van gehakt. Nu vond ik wel dat het vrijwel naar bloem smaakt.. wellicht iets verkeerds gedaan? (wel volledig het recept aangehouden) Ik ga het vanavond proberen om er chocolade nog om heen te smelten, wellicht dat dit het ook lekkerder maakt.

    Super recept veder, ben fan!
    Vanavond ga ik je tortilla recept maken met kip, cremefreche, tomaat, kaas, lenteui. Wij zijn benieuwd.

    Liefs

    1. Laura schreef:

      Heb je alles wel goed afgewogen, het zou niet naar bloem moeten smaken namelijk.

  47. Judith schreef:

    Hoi laura,

    Ik wil deze koekjes graag gaan maken, lijken me super lekker. Hoeft het deeg niet gekoeld te worden. Dat zie ik bij heel veel koekjesrecepten staan. Als ik het deeg wel koel, zou het beslag dan minder uitlopen, want ik hou van lekker dikke koekjes.

    Groetjes van Judith

    1. Laura schreef:

      Dit recept is niet om koekjes mee te bakken, dit is eetbaar koekdeeg 😉

  48. Mariska schreef:

    Jaaa! Wat een briljant idee! Ik ga deze zeker maken. 🙂
    Dank je voor het recept! X Mariska

  49. Patricia schreef:

    Hoi Laura
    Ik zou het willen verwerken als taartvulling . Is het iets om te combineren met bijv slagroom voor in mijn biscuit ?
    Of door enchated cream .
    Ik denk dat het te machtig is om alleen als vulling te gebruiken ?
    Bedankt alvast .
    groetjes Patricia

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is machtig ja, maar dat is op te lossen door kleine stukjes te snijden. Je kunt het zeker combineren, maar ik vraag me af of slagroom de juiste combi is.

  50. Karin schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb een soortgelijk recept met kristalsuiker en bruine suiker, de korrels suiker uit het deeg krijgen zodat je geen korrels suiker meer proeft is dat een kwestie van lang genoeg mixen? Krijg je dan altijd een glad beslag? ik doe er in mijn versie ook nog pindakaas doorheen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Door boter en suiker lang te kloppen zouden de korrel inderdaad zo goed als opgelost moeten zijn.

  51. Eva schreef:

    Als ik minder deeg wil moet ik dan de ingredienten door de helft doen? (Gram)

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het inderdaad halveren als je minder wilt maken.

  52. Britt schreef:

    Zou je het ook zonder kristalsuiker doen?
    En smaakt het dan net zo lekker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou ik niet doen.

  53. Gretchen schreef:

    Ladies & Gentlemen, we hebben officieel een “zwangere vrouw friendly” koekiedeegrecept! Ik ben (nog) niet zwanger, maar dit is een heldenrecept, deeg zonder rauwe ei! Bedankt Laura!

    1. Sophie schreef:

      Hoi! Onderzoekers hebben gevonden dat je ook erg ziek kan worden van rauw meel door een bacterie die er in kan zitten. Ik zal adviseren om het meel eerst te verhitten in de magnetron.

  54. Claire schreef:

    Ik heb in een ander recept gelezen dat je de bloem moet verhitten in de magnetron maar bij dit recept lees ik dat niet ? Heeft dit meerwaarde of niet

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb nog nooit van die bereiding gehoord, durf niet te zeggen waarom dit wordt gedaan en of dit een meerwaarde heeft.

      1. Laura schreef:

        Bloem wordt in de oven meestal gebakken om bacteriën en soortgelijken te doden. 🙂

      2. Jasmijn schreef:

        In rauwe bloem kan ren bacterie zitten waar je ontzettend ziek van kan worden. Altijd eerst verhitten dus

    2. Eva schreef:

      Dit wordt gedaan om te bacterien te doden wat er in de bloem zit.
      Zoiets hoorde ik.

  55. Sophie schreef:

    Hoi Laura,

    Is het mogelijk om gepasteuriseerd ei te gebruiken waardoor het wel een goed koekje wordt om te bakken? (en heb je toevallig ook een idee hoeveel gram ik dan moet gebruiken) Zo kan je het deeg rauw eten en later bijv. invriezen en afbakken

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou ik persoonlijk niet doen, dan kun je gewoon beter 2 soorten deeg maken in kleinere porties.

  56. Kelly schreef:

    Hoi Laura, ik heb dit geprobeerd maar het is echt niet te eten.. jammer

    1. Laura Kieft schreef:

      Jammer dat je het niet lekker vond, ik en vele andere vinden het heerlijk. Smaken verschillen 🙂

  57. Daae schreef:

    Als ik cookie dough deeg als kern in een cupcake wil verwerken (niet uithollen, maar dus mee de oven in) raad je dan dit recept aan of het deeg waar je normaal gesproken koekjes van bakt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou ik gewoon normaal koekdeeg gebruiken.

  58. Joy schreef:

    Hi! Moet het per se licht bruine bastard suiker zijn? Want ik heb alleen gele basterd suiker of witte basterd suiker.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat de gele basterdsuiker hetzelfde is (of lijkt op) de lichtbruine basterdsuiker?

  59. Sanne schreef:

    Hoi Laura, kan het ook met donkere basterdsuiker?

    Groetjes,
    Sanne

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar qua smaak is de lichtbruine het lekkerst.

  60. Rianne schreef:

    Heerlijk Laura. Kan de negatieve reactie absoluut niet begrijpen. Gr. Rianne

  61. Lola schreef:

    Ik vond het niet lekker

  62. Heidy schreef:

    Tip: gebruik smarties! Vinden kinderen heerlijk!

  63. Megan schreef:

    Hoi Laura, kan je dit recept ook in de oven doen? Moet er dan nog iets door het recept of kan dit helemaal niet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zoals in het artikel staat is dit niet aan te raden. Dan kun je gewoon beter een ander recept gebruiken.

  64. Eva schreef:

    Kun je het ook zonder melk doen want ik mag geen lactose

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou sojamelk of water kunnen gebruiken.

  65. Carlijn schreef:

    Voor hoeveel koekjesdeeg is dit recept?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het destijds niet gewogen, maar je haalt er een flinke portie uit.

    2. Cher schreef:

      Wij hadden er 501 gram uitgehaald. (Voor 3 personen was dit al te veel.)

  66. Ezperanza schreef:

    Kan het ook met tarwe Bloem

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  67. Marieke schreef:

    Dit recept heb ik gisteren gemaakt en het is echt heerlijk! Smaakt net als ‘gewoon’ koekjesdeeg ?

  68. D schreef:

    Love itt!

  69. Eva schreef:

    Ik heb het met de keukenmachine gemaakt maar hij is te luchtig moet ik dan meer bloem toevoegen om het weer goed te krijgen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat bedoel je precies met te luchtig? Want naar mijn weten kan koekdeeg niet te luchtig worden, oplossen met bloem zal in ieder geval niet helpen. Daar krijg je alleen een droger deeg van.

  70. Anne schreef:

    Voor hoeveel personen, of hoeveel porties is het recept?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hangt er helemaal vanaf wat je ermee wilt doen, het is voor een goede kom vol.

  71. Maxime schreef:

    Kan je de boter ook eerst smelten, zodat je het makkelijker kan kloppen met de suiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat kan niet, naast dat je het niet romig kunt kloppen werkt gesmolten boter niet voor koekdeeg.

  72. Yara schreef:

    Hoe lang is het deeg houdbaar?

    1. Laura Kieft schreef:

      ongeveer een week

  73. Ingrid schreef:

    Ik heb het recept ook vorige week gebruikt en heb er truffels van gemaakt. Echt super lekker 🙂

  74. Daphne VC schreef:

    Hi Laura,

    Kan niet wachten om aan het recept te beginnen, ik ga er deze namiddag mee aan de slag!

    Nog een vraagje, is zelfrijzende bloem oké om te gebruiken?

    Bedankt hoor!

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, hiervoor moet je gewoon bloem gebruiken. Als er zelfrijzend bakmeel nodig is staat dit áltijd in het recept.

  75. Gina schreef:

    Ik ga dit recept gebruiken voor een school opdracht, maar ik zoek iets voor variatie want ik ga meerdere porties maken… weet iemand toevalig wat? ( iets anders dan chocolade )

    1. Hanna schreef:

      Hmm?
      Mischien zijn oreos of smarties wel lekker erin?

  76. Iris schreef:

    Beste Laura, Kan dit recept ook met zelfrijzend bakmeel ipv bloem ? ( Bij gebrek aan beter en het niet-open zijn van de supermarkt.. )
    Groetjes, Iris

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, dat is niet mogelijk.

  77. Johan schreef:

    Ongebakken meel eten is af te raden ivm de e coli bacterie (Google maar eens). Het is niet alleen ei waarvan je ziek kunt worden bij ongebakken koekjesdeeg.

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je geen risico wilt lopen kun je de bloem verhitten in de magnetron.

  78. Suzan schreef:

    Hoi Laura,

    Waar kan ik de andere recepten met dit deeg vinden?

  79. Manuela schreef:

    Gebruik je hiervoor roomboter of gewone boter van bv blueband? 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor bakken gebruik je altijd ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld.

  80. heidi walraven schreef:

    hai kan dit recept ook zonder vanille exstract maken?

  81. Han schreef:

    Hi, vraagje klopt het dat je de suiker qua structuur nog goed voelt bij het eten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, maar als je boter en suiker goed romig klopt dan lost de suiker ook deels op.

  82. Pingback: Bisc8
  83. Letitia schreef:

    Heb je ook alternatieven zoals brownie cookie dough of salted caramel cookie dough en dergelijke ? Zou graag eens iets ‘specialer’ maken 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Helaas, die zijn er (nog) niet.

  84. Sharona schreef:

    Ik vind t niet meer lekker ik wil er nu koekjes van maken moet ik een ei of iets toevoegen?

    1. Sharona schreef:

      En hoe hoog moet de oven en hoe lang moet ik ze erin laten

    2. Laura Kieft schreef:

      Zoals je kunt lezen is dit recept niet echt geschikt om koekjes van te bakken.

  85. Laura schreef:

    Jeetje wat een hoop vragen.. ik vind het knap dat je nog iedere keer reageert ook nog!
    Verder wilde ik zeggen dat het een lekker deegje was, wilde het eigenlijk stiekem zo al opsnoepen maar heb het toch kunnen bewaren voor de cookie dough rice crispy treats.
    Bedankt voor je duidelijke en lekkere receptjes.
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha, het is wel steeds lastiger om bij te kunnen houden hoor 😉 Fijn dat het zo in de smaak viel!

  86. Naomi schreef:

    Hi kun je in plaats van bloem ook zelfrijzendbakmeel gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat is in dit recept niet mogelijk.

  87. Amy schreef:

    Ik had geen ei in huis en geen zin om naar de winkel te gaan maar zon zin in vers gebakken koekjes toen heb ik dir recept gemaakt en gebakken! Ze waren gebakken ook heel erg lekker!

  88. Eveline schreef:

    Belachelijk dat je dit online zet. Rauw bloem eten is erg gevaarlijk, voor bacteriën en salmonella. Ik heb dit gemaakt en nu erge buikpijn heb net gelezen dat het ontzettend gevaarlijk is!! Misschien volgende keer beter onderzoek doen naar de ingrediënten, want dit kan voor vele zieken zorgen…

    1. Laura Kieft schreef:

      Wanneer je dit met mate eet is er niets aan de hand, heb ik zelf al vele malen gedaan. En als je graag alle mogelijke (kleine) risico’s wilt uitsluiten kun je het bloem even in de magnetron verhitten. Dan zijn mogelijke bacteriën weg.

  89. Miranda schreef:

    Hallo,
    Ik heb dit al een paar keer gemaakt, erg lekker 😋. Helaas zonder chocolade, want daar krijg ik migraine van. Iemand een idee voor een andere vulling?
    Groetjes, Miranda

  90. Cyrille schreef:

    Heyy Laura,
    Kan het ook met witte chocolade?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, zeker kan dat.

  91. Hinse Kottmann schreef:

    Kan je de bloem ook vervangen met zelfrijzend bakmeel?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gezien je het niet afbakt zou dat in principe moeten kunnen!

  92. Anoniem schreef:

    Is het gevaarlijk om zo rauwe bloem te eten? En de boter? Ik heb hier niet veel kennis van maar ik ben een overthinker. Ik heb gelezen dat het gevaarlijk is om rauwe bloem te eten, van rauwe ei wist ik het al maar bloem nog niet?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zie mijn reactie op je meest recente reactie.

  93. Anoniem schreef:

    En nog een vraagje, ik heb het gemaakt met zelfrijzende bloem, en ik heb er niet veel van gegeten maar wel een beetje, is dit schadelijk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het bestaat inderdaad (een hele kleine) mogelijkheid schadelijke bacterie in rauw bloem of meel zit. Als je hier angstig voor bent kun je het bloem of meel voordat je het snoept het beste even kort bakken in de oven.

  94. Nikky schreef:

    Hoi Laura,

    Zit er nog verschil in wat voor zout je gebruikt?

    Liefs!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt fijn of grof zout gebruiken. Het eerste is subtiel van smaak en het tweede zul je soms wat ‘explosiever’ proeven als je begrijpt wat ik bedoel.

  95. Astrid schreef:

    Hallo Laura,
    Ik wil dit binnenkort gaan proberen. Nu zie ik dat ze in Amerika voor eetbaar koekjeddeeg de bloem eerst toasten in de oven om zo de eventuele bacteriën diein de bloem aanwezig te zijn te doden.. is dit hier niet nodig?.
    Groeten Astrid.

    1. Renske schreef:

      Hoii, de bloem toasten is alleen voor de veiligheid. Als je zeker wil weten dat je geen bacterieen er hebt moet je de bloem wel toasten.

      1. Astrid schreef:

        Hartstikke bedankt voor je reactie 😍

  96. anna schreef:

    de ‘klik hier’ voor alternatieve opties voor de cholate chips werkt niet.
    wat zouden alternatieven zijn?

  97. Bettie schreef:

    Ik vond het echt heel erg lekker

  98. Armina Millaku schreef:

    Ik heb een vraagje kan ik in plaats van basterd suiker ook rietsuiker gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dan eerder fijne kristalsuiker gebruiken.

  99. Petra De Wachter schreef:

    kan je het ook doen met bakboter ?

  100. anoniem schreef:

    kan je het ook doen met bakboter ?

  101. Ozlem schreef:

    Hallo Laura,

    Vorige week heb ik een ander recept geprobeerd, maar ik proefde nog heel duidelijk de suikerkorrels tijdens het eten.
    Ik ga vandaag jouw recept proberen, maar is dat ook het geval hier? Dat je heel duidelijk de suikerkorrels proeft?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je boter en suiker goed en lang genoeg klopt zouden deze moeten oplossen. Dat het nog iets aanwezig is, is niet gek. Normaal smelt dat in de oven en nu niet natuurlijk.

  102. Lotte schreef:

    Speciaal geen chocola in huis gehaald want; gezond.

    *Heeft net dit recept gemaakt en eet dit met de lepel uit een pot*

    ZO LEKKER

  103. Renske schreef:

    Kan je ook donkerbruine basterdsuiker gebruiken???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan wel, dan wordt de kleur wat donkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *