Wat zijn chocolate chips en waar koop je ze?

Gepost: 18 juli 2014 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
3

chocolate chips 1

Wat zijn chocolate chips?

De ervaren baksters weten vast waar ik het over heb wanneer ik het heb over chocolate chips, in Nederland worden ze ook wel chocolade druppels genoemd. Hoewel het voor velen een bekend product is, is het toch niet zo’n gangbaar product in Nederland waardoor ik er vaak vragen over krijg.

Chocolate chips zijn niets meer dan hele kleine stukjes bakvaste chocolade. Bakvast houdt in dat je in je eindresultaat gewoon harde stukjes chocola hebt. De chocola smelt natuurlijk wel in de oven, maar na het afkoelen worden ze gewoon weer helemaal hard. Gewone chocolade blijft wat zachter.

Waar koop je chocolate chips?

Chocolate chips kun je wel kopen in Nederland maar ze zijn toch wat lastiger verkrijgbaar. Ze liggen niet standaard bij elke supermarkt op de bakafdeling. Bij taartdecoratiewinkels of supermarkten met een grote bakafdeling kun je ze meestal wel vinden. Je hebt dan ook vaak de keuze tussen chips en chunks. De chips zijn kleine stukjes chocola, chocolate chunks zijn een stuk groter. Op bovenstaande foto zie je chocolate chunks. Chocolate chips zijn kleiner en hebben vaak de vorm van hele kleine toefjes chocola.

Alternatieven voor chocolate chips

Kun je echt geen chocolate chips vinden? Geen man overboord, je kunt namelijk nog prima jouw recept deze chocolade stukjes maken. Je koopt dan gewoon een reep chocola in melk, wit of puur welke je fijn hakt met een goed scherp mes. Het gaat er uiteindelijk om dat je kleine stukjes chocola hebt. Deze chocola is dan misschien niet bakvast, maar het ik een goed alternatief als je de chips nergens kunt vinden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Marielle schreef:

  Ik koop chocolade druppels altijd op de markt bij de notenkraam. Ze hebben er witte, melk, puur en extra pure druppels. Handig, maar met een reep gaat het ook (en goedkoper).

 2. Jaël de Graaf schreef:

  je kan ook gewoon met een deegroller een reep chocolade stuk slaan

 3. Jose schreef:

  Bij de Jumbo! Wit, puur en gewone chocolade.

 4. Melanie Valkenburg schreef:

  Ik koop altijd chocolade druppels bij de Makro. Ze hebben verschillende soorten, maar persoonlijk gebruik ik ze van het merk: Callebaut. Ze hebben deze in verschillende hoeveelheden in zowel melk als puur als wit. Ze zijn ook regelmatig in de aanbieding.

 5. Karin schreef:

  Tip : Mocht je dicht bij de grens met Duitsland wonen zoals ik, of je bent er een keer, sla je slag 🙂
  Alles is te koop bij Marktkauf van het dure merk Dr. oetker, maar het merk Ruf b.v. is veel goedkoper. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop.

 6. Hanna schreef:

  Ik heb ze bij Jamin gezien! Ik denk dat ze wel prijzig zijn, maar ik heb noet naar de prijs gekeken…..

 7. Desiree schreef:

  De xenos heeft van die bakjes met chocolade druppels speciaal voor de chocolade fondue… Kan ik die ook gebruiken in bijvoorbeeld een cake? Of zullen die vloeibaar blijven?

 8. Meta Vink schreef:

  Ik eet ze zo op de chocolade druppels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *