Eetbaar pindakaas koekdeeg

18 oktober 2017
38

Het eetbare chocolade chip cookie dough is jullie vast niet onbekend. En dan bedoel ik eetbaar zonder het te bakken, want in principe is elk koekdeeg eetbaar natuurlijk 😉 . Het is een populair recept en ik heb het al in meerdere recepten gebruikt. Dit keer de beurt aan een variatie, want je kunt meer soorten deeg op die manier maken. Kijk maar eens naar dit eetbare pindakaas koekdeeg. In mijn boek gebruik ik het voor een zalig recept, namelijk pindakaas cookie dough cups. Die vind je dus in mijn boek, hier op het blog deel ik vandaag alleen het deeg met jullie. Je kunt het natuurlijk voor nog veel meer baksels gebruiken. Maak er kleine bonbons van, cookie sandwiches of zelfs als vulling in een taartje. Het kan niet gek genoeg.

Eetbaar pindakaas koekdeeg

Dit eetbare pindakaas koekdeeg is de perfecte lekkernij voor iedereen die ervan houdt om af en toe van het koekjesdeeg te snoepen. Je kunt het in verschillende recepten verwerken. Zeker uitproberen dus!

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram pindakaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • snuf zout

Instructies

  • Voeg in een kom boter, pindakaas, beide soorten suiker en vanille-extract samen en mix tot een romig geheel. Voeg dan bloem en zout toe en kneed tot een stevig koekdeeg.
  • En zo simpel is het, nu is koekdeeg al klaar en kun je er lekker van snoepen. Of gebruik het in andere recepten, hieronder een paar voorbeelden van recepten waarin ik het chocolate chip cookie dough gebruikte. Dat kun je natuurlijk ook prima vervangen door dit pindakaas koekdeeg:
  • Wil je liever gebakken pindakaas koekjes? Gebruik dan dit recept.
Tips

Voor wie ook geen rauwe bloem wilt eten: zet een kom met bloem in de magnetron voor een minuut op 1200 Watt. Dit kan per magnetron verschillen, richtlijn is dat de temperatuur van je bloem minimaal 70 ℃ is.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Letitia schreef:

    heb je nog andere varianten dan pindakaas cookie dough of de chocolate chip ?

    1. Laura Kieft schreef:

      nee, op dit moment (nog) niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *