Het eetbare chocolade chip cookie dough is jullie vast niet onbekend. En dan bedoel ik eetbaar zonder het te bakken, want in principe is elk koekdeeg eetbaar natuurlijk 😉 . Het is een populair recept en ik heb het al in meerdere recepten gebruikt. Dit keer de beurt aan een variatie, want je kunt meer soorten deeg op die manier maken. Kijk maar eens naar dit eetbare pindakaas koekdeeg. In mijn boek gebruik ik het voor een zalig recept, namelijk pindakaas cookie dough cups. Die vind je dus in mijn boek, hier op het blog deel ik vandaag alleen het deeg met jullie. Je kunt het natuurlijk voor nog veel meer baksels gebruiken. Maak er kleine bonbons van, cookie sandwiches of zelfs als vulling in een taartje. Het kan niet gek genoeg.
Eetbaar pindakaas koekdeeg
Ingrediënten
- 60 gram ongezouten roomboter
- 75 gram pindakaas
- 25 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram bloem
- snuf zout
Instructies
-
Voeg in een kom boter, pindakaas, beide soorten suiker en vanille-extract samen en mix tot een romig geheel. Voeg dan bloem en zout toe en kneed tot een stevig koekdeeg.
-
En zo simpel is het, nu is koekdeeg al klaar en kun je er lekker van snoepen. Of gebruik het in andere recepten, hieronder een paar voorbeelden van recepten waarin ik het chocolate chip cookie dough gebruikte. Dat kun je natuurlijk ook prima vervangen door dit pindakaas koekdeeg:
-
Wil je liever gebakken pindakaas koekjes? Gebruik dan dit recept.
heb je nog andere varianten dan pindakaas cookie dough of de chocolate chip ?
nee, op dit moment (nog) niet.