Soms zijn simpele ideeën de lekkerste. Zo was dat ook bij deze cookie dough bonbons. Rauw koekjesdeeg, je kunt mij er voor wakker maken! Ik vind het heerlijk maar weet best dat je in verband met de rauwe eieren beter niet te veel kan snoepen tijdens het koekjes bakken. Om dit ‘probleem’ te verhelpen heb ik jullie al eerder een recept voor eetbaar koekdeeg gegeven, ideaal! Maar waarom niet verder experimenteren met dit recept? Ik kan eindeloos veel recepten bedenken waarin ik het koekdeeg kan verwerken maar ben simpel begonnen door ze om te toveren tot bonbons. Simpel, maar zó lekker!
Cookie dough bonbons
Cookie dough bonbons
Maak met dit recept zelf cookie dough bonbons van eetbaar koekdeeg met chocolate chips. Hier gebruikt ik pure chocola maar je kunt prima variëren!
Porties: 20 bonbons
Ingrediënten
- half cookie dough recept
- 300 gram pure chocola
- sprinkles (optioneel)
Instructies
-
Begin met het maken van het cookie dough, dit kun je prima al een dag van te voren maken. Draai balletjes van het koekdeeg die je in de koelkast zet. Heb je haast? Dan kun je ze ook even in de vriezer zetten. Ik liet ze ongeveer een uur in de koelkast staan voor ik weer verder ging.
-
Voordat je je balletjes koekdeeg uit de koelkast haalt, smelt je de chocola. Smelt 200 gram van de chocola au bain marie. Wanneer dit helemaal is gesmolten haal je de kom van het pannetje af en voeg je hier de rest van de chocola aan toe. Blijf rustig roeren tot de rest van de chocola ook is gesmolten. Is je chocola nu nog te dik om in te dippen? Dan kun je die eenvoudig nog wat dunner maken.
-
Haal niet alle balletjes tegelijk uit de koelkast maar haal er steeds 3 of 4 tegelijk uit. Zo blijven ze koud en behouden ze goed hun vorm. Dip deze in de chocola en haal er uit met een (chocolade) vork, laat de overtollige chocola eraf druipen en leg de bonbon op een vel bakpapier. Wil je de boel wat opfleuren met sprinkles? Strooi die dan nu over de koekjesdeeg bonbons.
-
Laat de chocola volledig uitharden.
Bewaren
Lees hier hoe je de bonbons het beste kan bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Oooh what are you doing to me? Dat ziet er verrukkelijk uit!
Mijn vriend is gek op rauw koekdeeg, ik zag al een keer de brownies met een laag koekdeeg, maar deze gaan ook op m’n lijstje!
Dit ziet er echt goddelijk uit 🙂
Dit staat al een tijdje op mijn lijstje om te maken!
Lekker!!
Wat een leuk idee…..ik moet mijzelf nu dus echt beheersen om niet gelijk aan de slag te gaan…
Oooh, dit ziet er echt onwijs leuk en lekker uit! Ik. Wil. Dit. Maken. Het staat ook zo mooi op die roze schaal – schaal of standaard? hoe noem je het precies?
Ja leuk (en lekker!) hè? Het staat op een taartstandaard 🙂 gekocht bij sweettableshop.com
Dit ga ik binnenkort voor mijn familie maken!
Ziet er echt heerlijk uit! 🙂
Ga ze vandaag maken Laura! Ben benieuwd!
Leuk Sam! Ben benieuwd hoe je ze vindt 😀
Ik ben meteen aan de slag gegaan… ben benieuwd! !
Dat ziet er lekker uit!!! Hoe lang kun je ze ongeveer bewaren? Als dat lukt tenminste…
een weekje blijven ze zeker wel goed hoor.
Ziet er lekker uit. Kan geen kwaad met rauw deeg??
In dit deeg zit geen ei verwerkt, kan zeker geen kwaad.
Hoii ik heb een vraagje,
kan je de chocolade op een bepaalde manier laten stollen zodat je geen platte onderkant krijgt?
Nu ligt een deel op het bakpapier en dat wordt plat.
Ik ben van plan dit te maken voor een bake sale bij mij op school.
Ben benieuwd!
Dan zou je er cakepops van moeten maken, dus op een stokje.
Hoi Laura!
Ze zien er super lekker uit! Ik wil ze graag maken en uitdelen op mijn feestje volgende week, maar die kan ik de dag zelf niet maken. Hoelang kan je deze in de koelkast bewaren?
Bedankt voor dit geniale idee! 😀
xx uit België
Je kunt ze best 2-3 dagen van tevoren maken hoor 🙂
Hoi Laura, ik de koekjes gemaakt! Heeeerlijk
maar kan ik ze nu ook in vriezen? En als dat kan hoelang?
Gr Marijke
Hoi Laura, ik de bonbons gemaakt! Heeeerlijk
maar kan ik ze nu ook in vriezen? En als dat kan hoelang?
Gr Marijke
Ja hoor, geen probleem. Luchtdicht afgesloten kun je ze wel 3 maanden bewaren in de vriezer.
Heerlijk recept! Ik heb ze gisteravond gemaakt. De bolletjes (voor het dopen in chocolade) netjes afgewogen op 16 gram, zodat ze allemaal even groot zouden worden. Heb er 20 bolletjes van kunnen maken. Voor de gesmolten chocolade heb ik 2/3 puur en 1/3 melk gebruikt, en daarna versierd met witte/pure hagelslag. Ze zijn echt heerlijk, maar zo machtig! We kunnen er de komende dagen lekker van smullen 🙂 Dankjewel voor je recept!
De bolletjes staan in de koelkast! Stiekem al een geproefd! Heerlijk!
Nu nog even wachten tot ik de chocola kan gaan smelten!
Hoe lang kun je de bonbons bewaren?
een weekje (in de koelkast, in een afgesloten bakje)
Vandaag de bonbons gemaakt (super quarantaine food! Haha), ze smaken heerlijk ee kids genieten volop bij het maken van… maar hoe krijg je alleen de vorkjes kant op de onderkant? Nu had ik allemaal gaten op de bovenkant, zag er toch minder mooi uit.
Thnx!
Je kunt het ook met saté prikkers doen. En over dat ene gaatje doe je dan weer de topping 😉
Ik heb net cookie dough bonbons gemaakt en ik zie een link hoe je ze het beste kunt bewaren….tenminste dat zou ik moeten kunnen zien maar dan krijg ik hoe je truffels het beste kunt bewaren. Kan iemand me zeggen of cookie dough bonbons in koelkast moeten of juist niet?
Thanks!
Je kunt de bewaartips voor de truffels ook aanhouden voor dit recept.