Cookie Dough Rice Krispie Treats

Gepost: 27 juni 2014 Laatst bewerkt: 19 september 2023

cookie dough rice krispie treats 1a

Ik zal eerlijk toegeven dat ik wat huiverig was toen ik aan dit project voor cookie dough rice krispie treats begon. De rice krispies lagen al tijden klaar om gebruikt te worden, maar het geklieder met marshmallows hield mij tegen. Dat heb ik wel vaker met recepten, dat ik ergens door wordt tegengehouden. Uiteindelijk moet ik er van mijzelf gewoon mee aan de slag. Bijna altijd blijkt dan ook weer dat ik mij weer helemaal druk maakte om niets. Goed, het plakt natuurlijk wel en daar blijft ook wel wat van in je pan zitten. Maar als je deze snel schoonmaakt met heet water en een sopje is er helemaal niets meer aan de hand. 

cookie dough rice krispie treats 2a

cookie dough rice krispie treats 3a

cookie dough rice krispie treats 4a

COOKIE DOUGH RICE KRISPIE TREATS

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Cookie Dough Rice Krispie Treats

Cookie Dough Rice Krispie Treats zijn helemaal niet moeilijk om te maken, hier vind je het recept en handige stap-voor-stap foto's om ze zelf te maken.
Porties: 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 1 portie cookie dough
  • 2 x 1 el ongezouten roomboter
  • 2 x 175 gram (mini) marshmallows
  • 2 x 1 tl vanille extract
  • 2 x 100 gram rice krispies

Instructies

  • Maak eerst uiteraard je cookie dough. Dit kun je prima al een dag van tevoren maken. Voordat je begint met de rice krispies bekleed je je vorm met bakpapier.
  • Smelt de boter en marshmallows in een pan, roer af toe door zodat het niet aan de bodem vast koekt (gebruik een pan met goede anti-aanbak laag als je die hebt!).
  • Als het mengsel helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de vanille toe. Roer er doorheen en voeg dan ook de rice krispies toe die je goed door het marshmallow mengsel roert.
  • Stort de rice krispies in de bakvorm en verdeel deze met een spatel gelijkmatig over de bodem. Verdeel dan het eetbare koekjesdeeg over de bodem.
  • Maak nu de tweede laag rice krispies zoals je dat ook bij de eerste laag hebt gedaan.
  • Decoreer eventueel met gesmolten chocolade en laat het geheel even afkoelen/uitharden (gaat gelukkig lekker snel) voordat je het in blokjes snijdt.
  • Deze Rice Krispie treats met cookie dough zijn behoorlijk vullend. Voor de 20×20 cm vorm zou je eventueel de bovenste laag rice krispies achterwege kunnen laten. Of je gebruikt een grotere vorm zodat het geheel minder hoog wordt (of je snijdt kleinere blokjes, maar dan vond ik ze niet meer zo leuk ?).
Tips

Even een korte uitleg bij de ingrediënten, want het staat misschien een beetje gek dat je alle ingrediënten 2x nodig hebt, waarom niet gewoon gelijk 200 gram rice krispies nietwaar? De reden dat ik dit gedaan heb, is omdat je twee lagen maakt. Je kunt dit beter in twee delen maken, want als je het tegelijk maakt wordt het erg moeilijk wanneer je de tweede laag wilt verdelen. Het mengsel is dan eigenlijk al te stug.
Bewaren

In een trommel 1-2 weken houdbaar.

cookie dough rice krispie treats 5a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Roos schreef:

    Dit lijkt me lekker! Ik heb dat ook weleens, dat je tegengehouden word door het idee dat het zo’n bende word en je het ‘allemaaaaal’ op moet ruimen.. Gewoon doen merk ik dus! 🙂

  2. Mildred schreef:

    Dit lijkt mij een leuke traktatie, maar waar haal ik de rice-crispies? Zijn dat ‘gewoon’ de ontbijtgranen die je in de supermarkt koopt of zijn dit speciale??
    Groetjes Mildred

    1. Laura's Bakery schreef:

      Rice krispies staan in het schap bij de ontbijtgranen in de supermarkt (ik haal ze bij een AH XL)

  3. Inge van der elst schreef:

    Waar kun je die Rice-crispies krijgen? In de supermarkt worden ze niet meer verkocht!!!!! Kun je dat even laten weten zodat we ze kunnen maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik koop rice krispies bij een AH XL, staat bij de ontbijtgranen maar andere (grote) supermarkten zullen het vast ook hebben.

      1. Inge van der elst schreef:

        Dank je wel!!!!!

  4. Rensina Steursma schreef:

    Zien er echt superlekker uit!
    Ben benieuwd of ik ze ooit eens ga maken.

  5. MySimplySpecial schreef:

    Dat ziet er wel erg lekker uit!

  6. Carla schreef:

    Mag ik vragen waar je de mini marshmallow koopt? Hier bij A.H en de Jumbo hebben ze alleen de standaard en echte mini’s, de helft van wat de de foto te zien is.
    Groetjes carla

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ook gewoon bij de supermarkt. Je zou ook nog even kunnen kijken bij Jamin of Action, daar zie ik ze ook wel eens liggen.

  7. Carla schreef:

    Dank je wel! Ik gebruik dikwijls je recepten.

  8. Maartje schreef:

    Hoe kun je deze het beste bewaren?
    En hoe lang?

    1. Laura Kieft schreef:

      In een trommel, zo’n 1-2 weken.

      1. Maartje schreef:

        In de koelkast?

        Sorry mijn telefoon doet raar dus ik zag mijn reactie niet staan. Vandaar nogmaals berichtje.

        1. Laura Kieft schreef:

          Nee het hoeft niet in de koelkast.

  9. Maartje schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb dit heerlijke recept gemaakt vandaag.
    Hoe kan ik het beste de overgebleven blokjes bewaren. En hoe blijven ze ongeveer goed?

    Groetjes Maartje

  10. Larissa schreef:

    Hoi Laura,

    De rice krispies uit het ontbijtschap zijn die gezoete toch? Dus naast de suiker in het cookie dough, voeg je marshmallows en zoete rice krispies toe? Is het mogelijk de suiker bij het cookie dough achterwege te laten? Ik word erg ziek van teveel suiker ineen 🙁

    Groetjes,
    Larissa

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je minder suiker wilt in een recept zou ik eerder een ander recept uitzoeken, weglaten in het cookie dough maakt het er niet lekkerder op.

  11. Laura schreef:

    Ik had gepofte rijst gebruikt, is dat hetzelfde als rice krispies of heb ik dan het verkeerde gepakt?
    Ik vond het namelijk behoorlijk taai dus heb het weg moeten doen.
    Het zag er wel leuk uit en het cookie deeg was ook echt lekker!
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is hetzelfde (al bestaan er verschillende varianten gepofte rijst). Dat het taai is kan kloppen, al is taai misschien niet helemaal de juiste bewoording. Het is in ieder geval niet een knapperige snack door de toevoeging van de marshmallows.

  12. Candy schreef:

    Geprobeerd, heerlijk! Alleen maar positieve en verbaasde reacties!
    Wel maar 1/2 hoev gebruikt voor boven en onderkant en was voldoende.
    (zoals je reeds zelf beschreef)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept