Cookie dough fudge

Gepost: 21 juli 2018 Laatst bewerkt: 25 juni 2024

COOKIE DOUGH FUDGE

In het kader van no-bake baksels, presenteer ik vandaag deze te lekkere cookie dough fudge. Het is eigenlijk een combinatie van twee klassiekers hier op het blog en laat dat nou niet de eerste keer zijn dat ik twee toprecepten heb gecombineerd. Iets met cheesecake en appeltaart, brownie en boterkoek en vandaag dan eetbare cookie dough met chocolade fudge. Heerlijk en bovenal zonder oven te maken, dus een prima recept voor in de zomer en zelfs uitermate geschikt voor op de camping. 

recept COOKIE DOUGH FUDGE

COOKIE DOUGH FUDGE
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Cookie dough fudge

Een heerlijke lekkernij die niet gebakken hoeft te worden: cookie dough fudge. Ontzettend lekker!
VOOR 40-45 STUKJES

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocolade

Voor het eetbare koekdeeg

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 55 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 110 gram bloem
  • snufje zout
  • 50 gram chocolate chips

Instructies

  • Bereid de cookie dough alvast voor volgens dit recept en draai er kleine balletjes van zo’n 2,5 cm doorsnede van. Bekleed vervolgens een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier.
  • In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola al roerende smelten tot je een egale massa hebt.
  • Giet het chocolademengsel in de bakvorm/ovenschaal en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Duw de balletjes cookie dough stuk voor stuk in de fudge.
  • Laat de cookie dough fudge afkoelen en opstijven. Doe dit eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar zelf laten we de fudge liever nog een nachtje in de koelkast staan.

Tips

  • Bewaren: in een afgelsoten trommel kun je de fudge een week bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Jo schreef:

    Lijkt me heerlijk! Maar volgens mij mist de boter in het deeg recept, hoeveel boter is er nodig in dit recept?

    1. Lian van Rens schreef:

      Je hebt gelijk. Het is aangepast. Dankjewel.

  2. Ineke schreef:

    Owwww wat ziet dat er heerlijk uit!
    Ipv bakblik kan ik het ook in ijsblokjes houder doen? Of willen ze er dan niet goed uit komen?

    1. Lian van Rens schreef:

      Je zou het kunnen proberen in een siliconen vorm, zodat je ze eruit kunt duwen.

  3. Heidy schreef:

    Oei! 2 toppers gecombineerd! Dat moet lekker zijn!!
    Binnenkort maar eens proberen.

  4. Daniëlle schreef:

    Dit ziet er zo lekker uit!

  5. Debbie schreef:

    Ik lees overal dat bloem zonder te bakken gevaarlijk kan zijn? Hoe zit dat met dit recept?!?

    1. Laura Kieft schreef:

      Tsja, dat is dezelfde discussie als met rauwe eieren. Als je bloem gewoon goed is en je eet het met mate gaat het helemaal goed. Ik heb het al regelmatig gegeten en nooit problemen gehad.

  6. Demi schreef:

    Gisteren gemaakt voor mijn verjaardag, en iedereen was er dol op!

  7. Britte schreef:

    Zou je de pure chocolade ook kunnen vervangen voor witte?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept