Na Valentijn, waar deze feestweek mee begon, is het vandaag tijd voor Pasen. En wat past er nu beter bij de paasdagen dan paaseitjes? Juist, zelfgemaakte Cookie dough paaseitjes! Versier ze met sprinkles en je hebt het perfecte paaseitjes op tafel staan. En omdat ze zo lekker zijn, kunnen ze dus perfect het hele jaar door. In het geval je toch minder aan Pasen wilt denken, verander je gewoon de vorm van de balletjes cookie dough. Zo zie je maar dat feestelijke recepten gewoon het hele jaar door gemaakt kunnen worden. Met of zonder wijziging. En dat geldt ook voor de recepten in Het Feestdagen Bakboek!
Cookie dough paaseitjes
Het Feestdagen Bakboek
Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.
Cookie dough paaseitjes
Op deze manier zet je zelfgemaakte paaseitjes op tafel tijdens de paasdagen, hoe leuk is dat! De vulling bestaat uit cookie dough en je versiert de paaseieren natuurlijk ook, met sprinkles.
Porties: 25 stuks
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten roomboter
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 115 lichtbruine basterdsuiker
- 2 el melk
- 1 tl vanille-extract
- 225 gram bloem
- snuf zout
- 100 gram chocolate chips
- 300 gram melk of pure chocolade
- sprinkles naar keuze
Instructies
-
Klop boter en beide soorten suiker romig in een kom.
-
Voeg melk en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
-
Voeg bloem, zout en chocolate chips toe en kneed tot een stevig deeg.
-
Verdeel het deeg in 25 gelijke stukken en vorm deze tot paaseitjes. Zet de cookie dough eitjes minimaal een uur in de koelkast.
-
Als je klaar bent om de eitjes af te maken, smelt je 2/3 van de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot ook deze chocolade gesmolten is.
-
Dip de eitjes stuk voor stuk in de chocolade en leg ze daarna op een vel bakpapier. Strooi de sprinkles erover voordat de chocolade gestold is. Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips
Om eventuele bacteriën te doden, verdeel je je bloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak je deze in 5 minuten op 180 °C in de oven.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 1 week houdbaar in de koelkast.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hallo Laura
Ik heb vandaag voor het eerst je nieuwsbrief ontvangen in mijn mail
Bedankt ik kijk al uit naar de volgende.
En de Cookie Dough ga ik zeker maken.
Groetjes Marijke
Hoi Laura!
Ik heb vandaag dit recept gemaakt, volledig glutenvrij en vegan. Leuk!
In je bakboek staat dit recept als valentijnshartjes, maar dat maakt niks uit.
Het grootste nadeel is dat ze nu een uur in de koelkast moeten staan en ik mijn vriend al heb verteld dat het er 24 zijn.. dus stiekem snoepen mag (nog) niet.
Groetjes, Sanne