Cookie dough paaseitjes

12 oktober 2021
Cookie dough paaseitjes
11

Na Valentijn, waar deze feestweek mee begon, is het vandaag tijd voor Pasen. En wat past er nu beter bij de paasdagen dan paaseitjes? Juist, zelfgemaakte Cookie dough paaseitjes! Versier ze met sprinkles en je hebt het perfecte paaseitjes op tafel staan. En omdat ze zo lekker zijn, kunnen ze dus perfect het hele jaar door. In het geval je toch minder aan Pasen wilt denken, verander je gewoon de vorm van de balletjes cookie dough. Zo zie je maar dat feestelijke recepten gewoon het hele jaar door gemaakt kunnen worden. Met of zonder wijziging. En dat geldt ook voor de recepten in Het Feestdagen Bakboek!

Over Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

 

Cookie dough paaseitjes

Op deze manier zet je zelfgemaakte paaseitjes op tafel tijdens de paasdagen, hoe leuk is dat! De vulling bestaat uit cookie dough en je versiert de paaseieren natuurlijk ook, met sprinkles.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 115 lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 225 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram chocolate chips
  • 300 gram melk of pure chocolade
  • sprinkles naar keuze

Instructies

  • Klop boter en beide soorten suiker romig in een kom.
  • Voeg melk en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Voeg bloem, zout en chocolate chips toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Verdeel het deeg in 25 gelijke stukken en vorm deze tot paaseitjes. Zet de cookie dough eitjes minimaal een uur in de koelkast.
  • Als je klaar bent om de eitjes af te maken, smelt je 2/3 van de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot ook deze chocolade gesmolten is.
  • Dip de eitjes stuk voor stuk in de chocolade en leg ze daarna op een vel bakpapier. Strooi de sprinkles erover voordat de chocolade gestold is. Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips

Om eventuele bacteriën te doden, verdeel je je bloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak je deze in 5 minuten op 180 °C in de oven.

Bewaren

In een afgesloten verpakking 1 week houdbaar in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *