14x Bakken met kruidnoten

Gepost: 28 november 2023
14x Bakken met kruidnoten
3

Een van de leukste tijden van het jaar is aangebroken: Sinterklaas! De aanloop naar het sinterklaasfeest toe, maar natuurlijk ook pakjesavond zelf is een heerlijk moment voor de bakkers onder ons. Want dat betekent: bakken met kruidnoten!

Kruidnoten recepten

Nu is het al heerlijk om ‘gewoon’ kruidnoten te maken. Zelfgemaakt zijn die niet alleen het allerlekkerste, maar ook heel erg leuk om te maken. Nog leuker is het om vervolgens met die kruidnoten aan de bak te gaan. Want je kunt er van alles mee maken.

Mocht je dit artikel lezen als Sinterklaas ons land alweer verlaten heeft, dan kun je deze recepten prima gebruiken om jouw overgebleven kruidnoten (mochten ze over zijn, het overkomt mij niet vaak haha) op te maken.

Kruidnoten of pepernoten?

Je zou dit artikel net zo goed bakken met pepernoten kunnen noemen, want de benaming pepernoten wordt vaker gebruikt dan kruidnoten. Maar officieel zijn het kruidnoten dus dat houd ik netjes aan. Benieuwd wat nu precies het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten? Hier leg ik het uit!

BAKTIP: Naast bakken met kruidnoten, kun je nog veel meer lekkers maken tijdens Sinterklaas. In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer recepten! Een leuk cadeautje van de Sint.

Kruidnoten recept

Als je er voor kiest om zelfgemaakte kruidnoten te gebruiken om mee te bakken, kun je ‘gewone’ pepernoten oftewel kruidnoten gebruiken. Wil je liever een variant zonder gluten maken? Probeer dan mijn glutenvrije kruidnoten recept, die is al jaren populair!

Net zo makkelijk maak je er vervolgens chocolade kruidnoten van, en die zijn veel lekkerder dan de gekochte versie uit de winkel kan ik je vertellen. Nog een optie: maak gevulde kruidnoten, oftewel kruidnoten gevuld met amandelspijs. Echt ontzettend lekker!

Feestelijke sinterklaastaarten

Wil jij met kruidnoten iets spectaculairs maken? Dan ga je punten scoren met deze kruidnoten cheesecake. Dat is een van de meest populaire recepten met kruidnoten van het blog. Logisch wel, want wie is er nu niet dol op cheesecake en dat in de combinatie met kruidnoten?!

Met een dripcake steel je sowieso de show, maar met een Sinterklaas dripcake al helemaal. Daarbij is deze sinterklaastaart niet moeilijk om te maken en hij smaakt fantastisch. Drie lagen speculaascake, kruidnoten botercrème en natuurlijk lekker veel strooigoed als decoratie.

Cake met kruidnoten

Kruidnoten cake maken is absoluut een goed idee. Deze pepernoten cake (eigenlijk kruidnoten cake), is heel eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Met een basisrecept voor cake, wat speculaaskruiden en kruidnootjes is het al zo goed als klaar.

Nog zo’n makkelijke cake met kruidnoten is deze appel-speculaas amandelcake. Een heerlijke combinatie van smaken en ook snel klaar: met 15 minuten heb je deze cake al in de oven staan.

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

Brownies en tiramisu

Maar er is meer dat je kunt bakken met kruidnoten. Neem bijvoorbeeld deze gevulde speculaas brownies. Je decoreert deze goddelijke brownies met chocolade kruidnoten, maar je kunt ze er ook in stukjes doorheen mengen.

Wie is er niet dol op tiramisu? Deze kruidnoten tiramisu in sinterklaassferen is misschien wel de lekkerste tiramisu die ik ken. Vooral door de toevoeging van speculaas echt om te versmaden.

Bakken met kruidnoten en chocolade

Dat kruidnoten en chocolade een zeer goede combinatie is, dat wist je waarschijnlijk al. Dat kruidnoten in arretjescake bizar lekker zijn, wist je misschien nog niet. Dit recept voor kruidnoten arretjescake zal daar ongetwijfeld verandering in brengen.

Kruidnoten fudge is al helemaal mega eenvoudig om te maken en echt een heerlijke sinterklaaslekkernij. Ik zou vooral zeggen: probeer het vooral eens uit!

Sinterklaasnontbijt

Hoe leuk is het om te ontbijten in sinterklaassferen? Dat vinden kinderen geweldig, maar stiekem de volwassenen net zo hoor. Deze kruidnoten pancakes zijn ontzettend lekker en origineel om te maken.

Cinnamon rolls doen het altijd goed als ontbijt, maar Sinterklaas cinnamon rolls misschien nog wel een beetje meer. Door de toevoeging van speculaaskruiden, amandelspijs en natuurlijk kruidnoten is het smullen geblazen.

Meer bakken met kruidnoten

Een combinatie waar je wellicht niet zo snel aan denkt, maar echt een enorme aanrader is, zijn deze knapperige appelflappen met kruidnoten. De perfecte appelflap voor het najaar als je het mij vraagt.

Bananenbrood is en blijft een heel populair baksel en ook daarin kun je kruidnoten verwerken. In dit speculaas bananenbrood smaken kruidnoten echt heerlijk!

Ga jij aan de bak met kruidnoten? Ik ben erg benieuwd wat je gaat maken, laat het mij vooral eens weten in de reacties of op social media, dat vind ik heel erg leuk om te horen.

BAKTIP: Alle sinterklaasrecepten van Laura’s Bakery vind je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *