Gek op appeltaart met amandelspijs? En eet je het liefst de appeltaartkorst met een klein beetje appelvulling? Dan vind je deze appeltaart koeken met amandelspijs en speculaas vast en zeker fantastisch!
Appeltaart koeken met amandelspijs
Appeltaart is zo’n recept waar ik nooit op uitgekeken raak en precies daarom kan ik er eindeloos veel variaties op bedenken. Speciaal voor iedereen die de koek van de appeltaart het lekkerste onderdeel vindt, bedacht ik deze appeltaart koeken.
Ik vulde ze niet alleen met appel, maar ik voegde er ook amandelspijs en schuddebuikjes aan toe. Met als resultaat deze ongelofelijk lekkere appeltaart koeken met amandelspijs. Smullen geblazen!
BAKTIP: voor deze koeken raad ik aan om een uitsteker met een diameter van 8 à 9 cm te gebruiken. Deze 12-delige set ronde uitstekers is onmisbaar in mijn keuken, daar zit altijd een goed formaat tussen.
Oehh dit ga ik zeker proberen! Op de foto’s lijkt t alsof je de koeken na het bakken hebt gegarneerd met nog meer schuddebuikjes en ook amandelschaafsel. Klopt dat?
Dat klopt inderdaad, dat is optioneel 🙂
Heerlijk recept.
Ging er in als koek hier thuis. Ze zijn alweer op met verzoek er nog meer te bakken.
Dank je wel,
Leo
Beste Laura,
Bedankt voor dit heerlijke recept. Het lukte me helaas niet om mooie gevormde koeken te creëren dus van de andere helft van het deeg heb ik een vierkante grote appelkoek gevormd. Het was smullen. Alles was binnen een mum van tijd op 🙂
Wat is de bereidingstijd?
De oventijd is 25 minuten ongeveer. Overige bereiding verschilt erg per persoon, ik zou zeggen tussen de 20-40 minuten.
Recept is niet zichtbaar
Wat bedoel je precies? Het recept staat onderaan de pagina.