Als je cinnamon roll zegt dan loopt het water me al in de mond. Hoe leuk en lekker is deze Sinterklaas variant dan ook op de klassieke cinnamon roll? Door met speculaaskruiden te werken en, natuurlijk, amandelspijs toe te voegen krijg je de meest lekkere Sinterklaas cinnamon rolls. Ze zijn geurig, kruidig en ontzettend smakelijk. Zet ze op tafel als ontbijt, of eet ze lekker op met een warme kop chocolademelk. Ik weet zeker dat het smullen geblazen is. Het maken van cinnamon rolls is eigenlijk heel makkelijk en dat wachten op het deeg is met het viezere weer buiten ook geen straf.
BAKTIP: Ik maakte deze Sinterklaas cinnamon rolls in een gietijzeren pan, maar een gewone ovenschaal of bakvorm (vierkant, rond of rechthoekig) werkt ook. Zelfs een springvorm kun je gebruiken om je cinnamon rolls in te bakken.
Hoi Lian, welke opzetstuk gebruik je voor het deeg van de KitchenAid? Is het de vlindergarde of de deeghaak?
Het ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker proberen.
De deeghaak 🙂