Bakken met paaseitjes

28 maart 2016 Laatst bewerkt: 13 juni 2023
4

paaseitjes a

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb vandaag op Tweede Paasdag nog een behoorlijke voorraad paaseitjes in een glazen pot op tafel staan. Dat vind ik vandaag en deze week nog leuk om van te snoepen, maar daarna ben ik wel paaseitjes moe. Aan weggooien doe ik niet, ik duik liever de keuken in om te bakken met paaseitjes! Omdat ik denk dat ik vast niet de enige ben met een overschot aan paaseitjes ging ik op zoek naar wat lekkere baksels die je kunt maken met die chocolade eitjes!

paaseitjes fudge 2a

De paaseitjes fudge van afgelopen weekend mag uiteraard niet ontbreken. Voeg gerust nog meer paaseitjes toe in smaken naar keuze om extra snel door je voorraad paaseieren heen te gaan.

paasei croissantjes 2a

Vorig jaar maakte ik paasei croissants van met karamel gevulde chocolade eitjes, wat waren die heerlijk zeg! Prima idee om daar de komende tijd nog een paar keer mee te ontbijten of lunchen.

easter egg kisses 2

Bak je liever koekjes? Ook daar kun je je paaseieren in verwerken. Na het bakken druk je in elk koekje een paaseitje om er kisses cookies van te maken!

arretjescake 2a

Bij het maken van deze arretjescake deluxe gebruikte ik Maltesers, maar die kun je natuurlijk ook prima weglaten en vervangen door paaseitjes in smaak naar keuze! Jammer dat ik mij dit nu pas bedenk, dit was perfect geweest voor Pasen. Maar hé, het is vandaag ook nog Pasen toch 😉 ?

BAKKEN MET PAASEITJES

Niet alleen maar een manier om van je paaseitjes af te komen, ook een manier om er volop van te genieten: paasei brownies. Ik stopte er zelf allerlei verschillende smaken in, zo is het bij elke hap weer een verrassing hoe het gaat smaken. Een echte aanrader!

Je ziet het, die chocolade paaseitjes komen wel op! In bovenstaande recepten zijn de eitjes nog goed te zien, maar je kunt massieve paaseitjes natuurlijk ook omsmelten om te gebruiken in recepten. Handig voor als je écht geen paaseitjes meer kunt zien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Margot schreef:

  Oh wow, nu heb ik heel veel trek in chocola! 😉

 2. Cynthia schreef:

  Cadbury chocolade zelf vind ik niet bepaald lekker. Wij zijn hier in NL heel mooie en luxe chocolade gewend. De chocolade daar is naar mijn idee met slechtere kwaliteit spullen in elkaar gedraaid. De paaseitjes van ze heb ik niet om, maar de gewone melk chocolade van Cadbury hoef ik in ieder geval niet meer..

 3. Je@net schreef:

  Leuke ideetjes, Laura!
  Ik stop de overgebleven eitjes meestal in een cake. Yummie….altijd weer een super leuk én lekker resultaat :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *