Pannenkoeken, ik ben er dol op! Het liefst ga ik zelf pannenkoeken maken, want dat blijft toch het allerlekkerste vind je ook niet? Van de klassieke Hollandse pannenkoek tot American pancakes en meer. Ik heb wat leuke pannenkoeken recepten voor je verzameld!
Heerlijke pannenkoeken recepten
Maak jij altijd dezelfde pannenkoeken of houd je pannenkoeken variaties? Ik blijf fan van de echte Hollandse pannenkoeken, trouwens ook erg lekker in een gezondere variant als volkoren pannenkoeken, en die beleg ik dan zowel zoet als hartig. Maar er is nog veel meer mogelijk in pannenkoeken-land zoals je kunt zien in dit lijstje met pannenkoeken recepten.
BAKTIP: Ik bak het liefst met een pannenkoekenpan en daarin wat boter. Ik heb zelf deze pannenkoekenpan die geschikt is voor alle warmtebronnen.
14x pannenkoeken recepten die jij vandaag kan maken
Denk vooral niet dat pannenkoeken bakken moeilijk is. Pannenkoeken beslag maken is eigenlijk heel simpel. De verdere bereiding is ook niet ingewikkeld. Al zijn er zeker wat tips, zoals je pan goed warm laten worden en de bloem rustig toevoegen. Bij ieder recept geef ik passende tips! Welke ga jij maken?
Zoete pannenkoeken recepten
Nu is een gewone pannenkoek zo al hartstikke lekker, maar je kunt er ook een echte zoete traktatie van maken. Van een heuse taart tot aan spiesjes die overigens ook erg leuk zijn als kindertraktatie.
Hartige pannenkoeken recepten
Ben je juist op zoek naar recepten voor hartige pannenkoeken? Die heb ik ook! Al vind ik de combinatie van zoet en zout, bijvoorbeeld bij de spek en appel pannenkoek, ook zalig kan ik een volledig hartige pannenkoek absoluut waarderen.
Amerikaanse pancakes
Heerlijk voor op een zondagochtend of juist als lunch, ik heb het natuurlijk over American pancakes. Ook die kun je in talloze varianten maken. Hier vind je al mijn pancakes recepten, maar ik licht er graag een paar voor je uit!
Andere recepten met pannenkoeken
Pannenkoeken zijn een heerlijke traktatie, maar je kunt ook zeker gezonde pannenkoeken maken. Bijvoorbeeld onderstaande variant met kwark. En eens wat anders en heel leuk om te maken, zijn de kleine banaan pannenkoekjes, zo lekker!
Yummie! Ik heb 2 favoriten; 1 met spek en stroop. De andere heb ik van mijn hongaqrse vader geleerd-vulling-.; voor 4 pers.500gr gehakt, 1 geperst t.knoflook,2 uien gesnipperd, creme fraiche 125 ml, champignons in schijfjes-naar smaak- en zoete paprikapoeder,liefst vd turkse winkel! De hollandse is te bitter,en de turkse lijkt erg veel op de hongaarse. Je hebt voor de liefhebber ook pittige paprikapoeder.
Bak de pannenkoeken. Doe in een hapjespan 50gr margarine fruit de uien glazigmet de knoflook. Rul het gehakt. Doe er peper,zout en ong.5 el p.poeder door. Dan de champignons erdoor en even roeren. Glaasje heet water erbij,deksel erop,en ong.15/20 min.zacht.laten pruttelen. Haal deksel eraf en neem een kommetje -soepkom bv- 5 el gehaktvocht-alleen t vocht- en roer voorzichtig een half bekertje creme fraiche erdoor tot het glad is. Kiep terug bij het gehaktmengsel en roer door. Hiermee -gehaktmengsel-vul je de pannenkoeken, en de saus gaat erover heen. Nog n toefje creme fraiche ernaast, en een salade die je lekker vindt!
Jó ét vágyat!! Eet smakelijk!