Speculaas granola met kruidnoten

15 november 2016
19

speculaas-granola-met-kruidnoten-1a

Het zelf maken van granola heb ik de laatste tijd wel uitgevonden. Ik maak het regelmatig volgens mijn basisrecept of recept voor chocolade granola. Wanneer de kruidnoten in de winkel liggen, voeg ik hier regelmatig een handje van toe. Zo zat ik op een ochtend mijn schaaltje yoghurt met granola en kruidnoten op te eten, toen ik bedacht dat ik er wel een échte Sinterklaas versie van kon maken. En zo ontstond de speculaas granola met kruidnoten. In plaats van kaneel, gebruikte ik speculaaskruiden en als noten voegde ik alleen maar amandelen toe. Wat mij betreft is dit Sinterklaas ontbijt goedgekeurd.

speculaas-granola-met-kruidnoten-2a

Speculaas granola met kruidnoten

Dit recept is natuurlijk hartstikke in de Sinterklaassfeer. Heerlijk door de yoghurt of verwerkt in een lekker toetje.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 50 gram amandelen
  • 2-3 tl speculaaskruiden
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 gram kruidnoten

Instructies

  • Neem een kom waar je alle ingrediënten, behalve de kruidnoten, in doet. Roer dit goed door elkaar, je zult zien dat er al wat klonten beginnen te vormen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
  • Bak de granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, schep halverwege de baktijd de granola even om.
  • Eenmaal uit de oven laat je het even afkoelen. Voeg dan de kruidnoten toe en hussel het geheel door elkaar.
Bewaren

Bewaar de speculaas granola in een afgesloten pot, hierin blijft het ongeveer 1-2 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Granola met speculaaskruiden heb ik ook wel eens gemaakt, maar die pepernootjes moeten er ook bij vind ik! Feestje als ontbijt 🙂

  2. Goed begin van de dag!

  3. Marieke schreef:

    Daar gaat mijn blogpost (had na genoeg hetzelfde in de planning staan haha!) maar die van jou met amandelen ziet er wel heel erg goed uit!

    1. Laura schreef:

      Haha, meen je 😛 En gewoon posten joh, ben benieuwd naar jouw versie 🙂

  4. Jacqueline schreef:

    Wow Laura, wat een heerlijk recept is dit zeg! Ik laat zelf de kruidnoten weg en voeg daar voor in de plaats wat extra noten toe. En als het klaar is en bij in de yoghurt gaat voeg ik vers fruit toe. Smaakt ook erg goed moet ik zeggen, zo wordt yoghurt eten toch weer een feestje dankzij jou!!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is vast ook heel lekker! Elk moment van de dag kan een feestje zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *