Het zelf maken van granola heb ik de laatste tijd wel uitgevonden. Ik maak het regelmatig volgens mijn basisrecept of recept voor chocolade granola. Wanneer de kruidnoten in de winkel liggen, voeg ik hier regelmatig een handje van toe. Zo zat ik op een ochtend mijn schaaltje yoghurt met granola en kruidnoten op te eten, toen ik bedacht dat ik er wel een échte Sinterklaas versie van kon maken. En zo ontstond de speculaas granola met kruidnoten. In plaats van kaneel, gebruikte ik speculaaskruiden en als noten voegde ik alleen maar amandelen toe. Wat mij betreft is dit Sinterklaas ontbijt goedgekeurd.
BAKTIP: Bewaar de granola in een afgesloten pot. Ik gebruik zelf de voorraadpotten van IKEA, omdat deze perfect in mijn keukenlades passen. Dille en Kamille heeft ook een groot aanbod voorraadpotten met net weer andere formaten.
Speculaas granola met kruidnoten
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 50 gram amandelen
- 2-3 tl speculaaskruiden
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 100 gram kruidnoten
Instructies
-
Neem een kom waar je alle ingrediënten, behalve de kruidnoten, in doet. Roer dit goed door elkaar, je zult zien dat er al wat klonten beginnen te vormen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
-
Bak de granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, schep halverwege de baktijd de granola even om.
-
Eenmaal uit de oven laat je het even afkoelen. Voeg dan de kruidnoten toe en hussel het geheel door elkaar.
Granola met speculaaskruiden heb ik ook wel eens gemaakt, maar die pepernootjes moeten er ook bij vind ik! Feestje als ontbijt 🙂
Goed begin van de dag!
Daar gaat mijn blogpost (had na genoeg hetzelfde in de planning staan haha!) maar die van jou met amandelen ziet er wel heel erg goed uit!
Haha, meen je 😛 En gewoon posten joh, ben benieuwd naar jouw versie 🙂
Wow Laura, wat een heerlijk recept is dit zeg! Ik laat zelf de kruidnoten weg en voeg daar voor in de plaats wat extra noten toe. En als het klaar is en bij in de yoghurt gaat voeg ik vers fruit toe. Smaakt ook erg goed moet ik zeggen, zo wordt yoghurt eten toch weer een feestje dankzij jou!!
Dat is vast ook heel lekker! Elk moment van de dag kan een feestje zijn 😉