Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pepernotencake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 november 2014
in Cakes, Feestdagen, Sinterklaas, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

pepernoten cake

Klaar voor een eenvoudig maar superlekker Sinterklaas recept? Dan zit je hiermee goed, deze pepernotencake haalt het ultieme Sinterklaas gevoel in je naar boven! Als basis gebruik je gewoon het recept voor de vanillecake, met een paar kleine toevoegingen tover je hem om in een pepernotencake. Naast de kruiden en pepernoten voeg je ook een beetje melk toe. Dit kun je niet achterwege laten, anders zul je een droge cake krijgen. Veel vocht uit de cake trekt namelijk in de pepernoten die door het beslag zitten.

pepernoten cake

pepernoten cake

pepernoten cake

Recept afdrukken

Pepernotencake

Een eenvoudig maar heerlijk recept voor Sinterklaas: pepernotencake! Met een basisrecept voor cake, speculaaskruiden en kruidnootjes ben je al bijna klaar.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanille suiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 100 gram pepernoten
  • ter decoratie: pepernoten en amandelschaafsel

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe aan het beslag. Voeg samen met het meel ook de snuf zout toe.
  • Voeg de speculaaskruiden en pepernoten toe aan het beslag. Meng de pepernoten met een beetje bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik.
  • Ter decoratie strooi je wat pepernoten en amandelschaafsel over het beslag.
  • Bak de cake gaar in 60 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Wanneer de cake uit de oven komt zijn de pepernoten bovenop nog heerlijk knapperig. Later, nadat je hem verpakt, worden deze iets zachter door het vocht uit de cake dat in de pepernoten trekt. Mijn collega vond juist die knapperige pepernoten lekker en loste dit op een creatieve manier op, bij elke hap cake stopte hij ook nog een pepernoot in zijn mond. Volgens hem het puntje op de i 😉 .

Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

pepernoten cake

Vorige post

Volgende post

Verschillende soorten blindbakvulling
Alles over gedecoreerde taarten bewaren

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 105

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Alles met kruidnoten vind ik sowieso lekker, maar deze cake ziet er wel heel goed uit.

    Beantwoorden
  2. Linda Delichef says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuk idee! Maar nu heb ik te veel inspiratie voor Sinterklaas, ik kan niet meer kiezen wat ik wil maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Haha, en dan heb ik zelf nog geen eens alles gemaakt wat ik als idee had 😉 Wellicht een Sinterklaas high tea maken? 😀

      Beantwoorden
  3. Elske says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit zeg. Kan ik de melk ook vervangen door water of rijstemelk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou de melk niet vervangen voor water, rijstemelk zou je wel kunnen proberen. Of wellicht soja melk

      Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat ziet dat er goed uit!

    Beantwoorden
  5. Trienie Jansen says:
    6 jaar geleden

    Hoi ik ga hem zo bakken

    Beantwoorden
  6. Amy says:
    6 jaar geleden

    Klinkt mega lekker!

    Beantwoorden
  7. Inge says:
    6 jaar geleden

    Hij staat in de oven! Ben benieuwd, ruikt in ieder geval al wel lekker!

    Beantwoorden
    • Inge says:
      6 jaar geleden

      Hij is heerlijk!!!

      Beantwoorden
  8. Mastenbroek says:
    6 jaar geleden

    Geachte
    alle recepten zien er eg super uit hoor aar op deze cake zitten toch kruidnootjes of vergis ik me pepernoten zien er toch anders uit ..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het zijn inderdaad kruidnootjes. Maar ik noem ze, net zoals vele anderen, eigenlijk altijd gewoon pepernoten 🙂

      Beantwoorden
  9. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Klinkt echt zo lekker!

    Beantwoorden
  10. Emma says:
    6 jaar geleden

    Dit klinkt erg lekker en wat ziet het er geweldig uit op je foto’s!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  11. anita van bezouw says:
    6 jaar geleden

    Ik heb net de pepernotencake gebakken.
    En hij is heerlijk.

    Beantwoorden
  12. Alie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als ik het zonder pepernoten wil maken, alleen met de speculaaskruiden erbij, is de melk dan ook nodig of dan niet?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, dan kun je de melk ook weglaten.

      Beantwoorden
  13. Alie says:
    6 jaar geleden

    En als je chocolade pepernoten gebruikt, is het dan wel nodig om melk toe te voegen of ook niet omdat er een dan een hard laagje om de pepernoten zit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Durf ik niet met zekerheid te zeggen, de chocola zal natuurlijk smelten en vermengen met het beslag. Ik zou zelf voor de zekerheid toch wat melk toevoegen, dat kan geen kwaad.

      Beantwoorden
  14. Tessa says:
    6 jaar geleden

    De cake zit nu in de oven. Het ruikt heerlijk!

    Mooie site heb je, lekkere recepten en mooie foto’s.

    Groetjes

    Beantwoorden
  15. Rixt says:
    6 jaar geleden

    Klinkt echt heel lekker! Kun je ipv een cakevorm ook muffinvormpjes gebruiken om het beslag in te doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor! Je haalt er dan ongeveer 12 cupcakes uit.

      Beantwoorden
  16. Nathasja says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura! Klinkt echt geweldig dit, en niet moeilijk ook!
    Hoe lang denk je dat de cake houdbaar is, gezien de melk die erin zit lijkt het mij minder lang dan een gewone vanillecake.. Ik heb nogal wat adresjes waar ik er eentje achter wil laten, dus zou fijn zijn als ik ze bijvoorbeeld 2 dagen van tevoren kan bakken 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      je bakt de cake, dus hij is dan niet langer of korter houdbaar dan een cake zonder melk. Na het bakken verpak je de cake goed en dan blijft hij zeker 4-5 dagen goed 🙂

      Beantwoorden
      • Nathasja says:
        6 jaar geleden

        Dank je wel!!

        Beantwoorden
  17. carla says:
    6 jaar geleden

    Hallo laura
    Ik heb een vraag over de melk in de bot er creme.
    kan de melk ook vervangen worden door amandeldrank?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja hoor, dat kan 🙂

      Beantwoorden
  18. Pingback: Doe meer met pepernoten - Plusrubriek.nl
  19. Angela says:
    6 jaar geleden

    Heb hem zojuist gemaakt. Echt heerlijk!
    Doe veel inspiratie bij je op. Leuke recepten en tips.

    Beantwoorden
  20. Pingback: Fijne Sinterklaas! - Uit de pan van San
    • geja says:
      6 jaar geleden

      Vanmiddag de pepernotencake gebakken en geproefd.
      Het is een heerlijke cake ,die ik volgend jaar weer ga maken in de Sint-Nicolaas periode. Nogmaals bedankt voor dit recept

      Beantwoorden
      • As says:
        5 jaar geleden

        Hey laura
        Is het ook mogelijk om hem met minder suiker te makenm
        ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dat kun je proberen, ik heb er geen ervaring mee. Maak mijn cakes altijd op deze manier.

          Beantwoorden
  21. Paulien says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze in cupcakevorm nu in de oven staan! Ben benieuwd. Wel heerlijk om op 5 Dec de geur van speculaas in huis te hebben.

    Beantwoorden
  22. Marloes says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Ik heb hem vanmiddag gemaakt, alleen de melk vergeten.. Dom dom. Maar hij is dan wel droog, maar smaakt heerlijk!! Bedankt

    Beantwoorden
  23. Maartje says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura, wat ziet deze cake er heerlijk uit! Kun je voor deze cake ook margarine gebruiken, of heeft dat effect op de smaak?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      roomboter is wel lekkerder, maar je kunt ook margarine gebruiken.

      Beantwoorden
  24. jan-thomas lodewijks says:
    5 jaar geleden

    kan de meel ook gewone meel uit de winkel zijn?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, die gebruik ik ook 🙂

      Beantwoorden
  25. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Ik haal onwijs leuke recepten van je site.. Nu ook deze cake! Alleen zijn het kruidnoten en geen pepernoten!? Dus is het eigenlijk een kruidnotencake .. Maar ben benieuwd hoe die zal gaan smaken! Bedankt voor het recept! Groetjes Joyce

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ach ja, dat is geloof ik een eeuwige discussie 😉 . De cake wordt er vast niet minder lekker op, ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

      Beantwoorden
  26. marjolein says:
    5 jaar geleden

    Wat voor suiker gebruik je in het recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      (fijne) kristalsuiker

      Beantwoorden
  27. Melissa says:
    5 jaar geleden

    Vandaag de cake gemaakt!
    Echt heerlijk!

    Beantwoorden
  28. nicole says:
    5 jaar geleden

    Wauw! Wat een fantastisch idee dit weer. Helaas was mijn suiker op dus ik heb de helft vervangen door basterdsuiker. Verder wat schuddebuikjes toegevoegd.. Kan niet wachten om te proeven!

    Beantwoorden
  29. Gerda Nijhof says:
    5 jaar geleden

    Zo recept uit geprint en klaar om op de” to do list” te zetten van volgende week …

    Beantwoorden
  30. Pingback: Sinterklaas taart & cake - Like & Love (it!)
  31. Pingback: Het heerlijk avondje kan komen, heerlijke Sinterklaas recepten
  32. Debbie says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke cake! Heb hem zelf koemelkvrij gehouden door soja melk te gebruiken. Hij smaakt er zeker niet minder om ?

    Beantwoorden
  33. Eline says:
    5 jaar geleden

    Ik heb zelf deze cake ook gebakken, maar dan heb ik de speculaaskruiden vervangen voor kaneel. Hij was heel lekker! Bedankt voor het leuke recept en idee! Ik ga zeker nog meer recepten bakken van jouw leuke website!

    Beantwoorden
  34. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Mijn zoontje en ik gaan deze cake vandaag maken! Ik ben benieuwd, hij ziet er heerlijk uit.
    Als ie goed lukt maak ik hem ook voor pakjesavond bij mijn ouders 🙂 Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
  35. Eva says:
    5 jaar geleden

    Als je ze als cupcakes maakt, op hoeveel graden moet de oven dan en Hoelang moeten ze erin?? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De temperatuur blijft hetzelfde, de tijd kun je aanpassen naar ongeveer 20 minuten.

      Beantwoorden
  36. Dianne says:
    5 jaar geleden

    Staat in de oven! al keer eerder gemaakt, zo lekker 🙂
    Nu alleen ook nog stukjes pure chocolade doorheen gedaan.
    ben benieuwd, ruikt al heerlijk hier in huis.

    Beantwoorden
  37. susan says:
    5 jaar geleden

    Ik maak hem nu voor de 3e keer. Dit keer met spijs erdoor. Ben benieuwd.

    Het recept is al volop doorgegeven en gemaakt. Echt heerlijk Laura!

    Gr Susan

    Beantwoorden
  38. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Hoe groot is de bakvorm die je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      25 cm

      Beantwoorden
  39. Mirjam says:
    4 jaar geleden

    Ik heb er wat kandijsuiker over gestrooid voor ie de oven inging?Mmmmm

    Beantwoorden
  40. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Vandaag vlak voor de intocht op tv de pepernoten cake gemaakt met lactose vrije melk ivm intolerantie van mijn man. M’n dochter van 4 heeft gezellig meegeholpen en vond m heerlijk! Bedankt voor het recept, wij smullen het hele weekend verder ?

    Beantwoorden
  41. Catherine says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura als ik een tulband pepernoten cake wil maken moet ik het recept dan 2x pakken???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van jouw tulband.

      Beantwoorden
      • Catherine says:
        4 jaar geleden

        Dan gaan we uit van een standaard tulband maat??hoe worden de verhoudingen dan??

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Er is geen standaard tulband maat, het is handig als je weet wat de inhoud is van je tulband. Dan kun je het recept eenvoudig omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  42. Jendy says:
    4 jaar geleden

    Zelf bak ik ook al jaren pepernotencake in deze tijd van het jaar. Maar omdat de pepernoten wat droog zijn voeg ik 1 appel, in blokjes met speculaaskruiden geschud, toe. Dit maakt de cake lichter en frisser. En hoelang hij bewaard kan worden heb ik nooit uit kunnen vinden! ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Klinkt als een goede toevoeging!

      Beantwoorden
  43. jessica says:
    4 jaar geleden

    Hoi vraagje zou je deze kunnen invriezen? Groetjes Jessica

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Jazeker, hier lees je meer over het bewaren: http://www.handigebaktips.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

      Beantwoorden
  44. Miranda says:
    4 jaar geleden

    Hi Laura, vandaag 2 cakes gebakken voor het sinterklaasfeest op mijn werk en alleen maar complimenten gekregen 🙂
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  45. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Ik had hem gemaakt, 2 x het recept en in een vierkante bakvorm gedaan van 25 cm. Is 80 minuten in de oven geweest. De bovenkant had ik leeg gelaten. Toen de cake afgekoeld was heb ik hem doorgesneden en er stroopwafelsaus (lekker! bij lidl nu!) tussen gedaan. Op de bovenkant ook stroopwafelsaus en daar kleine kruidnootjes en spekjes op geplakt.
    Lekker machtig, dus gewoon een plakje er vanaf snijden!
    Maar door de hele familie goedgekeurd, heerlijk hoor!!!

    Beantwoorden
  46. Pingback: 10x de lekkerste Sinterklaas recepten - Howtomake.nl
  47. Lindsey says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb vandaag de cake gemaakt en de smaak is erg goed! De cake is alleen super vochtig.. Ik heb me wel aan de hoeveelheid ingrediënten gehouden en heb zelfs de cake nog langer in de oven gedaan. Heb jij enig idee wat ik anders had moeten doen? Of waar het mis is gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het klinkt alsof hij meer tijd nodig heeft. Kan ook aan het soort oven liggen, heb je misschien een combi?

      Beantwoorden
  48. Cobi says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!
    De cake staat in de oven. Ik ben ben benieuwd! Vraagje: als ie klaar is moet ie dan eerst afkoelen in het blik of meteen uit het blik storten???

    Beantwoorden
    • Cobi Is al goedgekomen hoor! Had heel lang geen cake gebakken. De says:
      4 jaar geleden

      Hoi Laura!
      De cake staat in de oven. Ik ben ben benieuwd! Vraagje: als ie klaar is moet ie dan eerst afkoelen in het blik of meteen uit het blik storten???

      Beantwoorden
  49. Melinda says:
    4 jaar geleden

    Kan ik zelfrijzend bakmeel vervangen door speltbloem en wat zijn dan de verhoudingen? Ik wil dit recept graag morgen voor Sinterklaas maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan zeker, maar heb er geen ervaring mee. Zou het gewoon proberen.

      Beantwoorden
  50. Marianne says:
    4 jaar geleden

    Vandaag heb ik met de kinderen het sintspel gespeeld, altijd gezellig! Vanmorgen de pepernotencake gebakken, die viel zeer goed in de smaak. Morgen nog plakje voor bij de koffie.

    Beantwoorden
  51. Cobi says:
    4 jaar geleden

    Het is goedgekomen hoor! Had al heel lang geen cake meer gebakken..maar deze was weer verrukkelijk!! De tweede staat nu in de oven! Supergoed recept! Bedank Laura!

    Beantwoorden
  52. Pingback: Kruidnotencake |
  53. Laura says:
    4 jaar geleden

    Jep, goedgekeurd! Heb hem vanmorgen gemaakt en kan er niet vanaf blijven..
    Heb al een keer eerder pepernotencake gemaakt maar die was heel droog. Deze is lekker smeuiig. Misschien ook omdat ik de helft van de suiker heb vervangen door bruine basterdsuiker.
    Bedankt! Groetjes Laura

    Beantwoorden
  54. Roswitha says:
    4 jaar geleden

    Heb ze vandaag gemakt, herrlijk, mooi recept

    Beantwoorden
  55. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi moet je voor dit recept basterdsuiker of kristalsuiker gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      (fijne) kristalsuiker. Wanneer je basterdsuiker nodig hebt staat dit erbij.

      Beantwoorden
  56. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi ik heb vandaag de cake gemaakt, maar hij is erg droog geworden. Ik heb er wel melk in gedaan. Hoe zou ik dat op kunnen lossen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als hij te droog is, is hij te heet of te lang gebakken. Volgende keer dus korter/minder heet.

      Beantwoorden
  57. Mellany says:
    3 jaar geleden

    Zijn speculaaskruiden gewoon in de supermarkt te verkrijgen of moet ik hiervoor naar een bakker?
    De cake ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Veel supermarkten hebben het gewoon in de winkel, ik koop het zelf liever bij de molen of een kookwinkel, die vind ik lekkerder 🙂

      Beantwoorden
  58. Katja says:
    3 jaar geleden

    Ziet er lekker uit!
    Als ik de cake in twee kleine ronde bakvormen bak (18cm) verkort dan de baktijd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan hebben ze inderdaad iets minder lang nodig.

      Beantwoorden
  59. marijke says:
    3 jaar geleden

    hoi Laura,
    Wat is het resultaat als ik de melk weglaat? Maakt dat erg veel uit?
    Groetjes
    Marijke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je krijgt dan een droger resultaat, met melk is wel echt het lekkerst.

      Beantwoorden
  60. Marga Meijer says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, wat een heerlijke cake! Ik had als extra sinaasappel rasp en beetje Amaretto toegevoegd! Maakt m net wat frisser

    Beantwoorden
  61. Miranda says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het recept glutenvrij gemaakt en speciaal voor mijn schoonmoeder en schoonzus gemaakt voor Sinterklaas.
    Het was een groot succes!
    Zelfs twee dagen later nog erg lekker.

    Beantwoorden
    • Karelina says:
      2 jaar geleden

      Hoi Miranda, hoe heb je dat precies gedaan?

      Beantwoorden
  62. Angelique says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan deze cake ook in de platte vorm gebakken worden waarin je bijvoorbeeld de Oreo-Nutella cake of gevulde speculaas hebt gebakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker! Je hebt dan wel wat minder beslag nodig.

      Beantwoorden
  63. Dineke says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je deze cake ook kunnen maken met chocolade pepernoten? 🙂
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, zal hartstikke lekker zijn 😀

      Beantwoorden
  64. Ilona says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wij willen een combi maken met appeltjes. Zou er dan toch nog melk bij moeten omdat de appel natuurlijk de cake al natter maakt?
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Ilona, bedoel je misschien meel ipv melk? Ik zou het beslag niet nog natter maken met melk. Je kunt de blokjes appel door de bloem halen, dat zou het grotendeels moeten oplossen lijkt mij.

      Beantwoorden
      • Ilona says:
        1 jaar geleden

        Nee, omdat de melk het droge van de pepernoot compenseert en de appeltjes dit eigenlijk ook al een beetje doet dacht ik misschien geen melk nodig in het recept. Maar heb inderdaad het recept zonder melk gemaakt met 2 appels erdoor en hij was heerlijk smeuiig. Thanks!!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ah je bedoelde de melk helemaal weglaten. Nou fijn dat het gelukt is 😀

          Beantwoorden
  65. Maartje says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik de pepernoten cake in de koelkast bewaren, en hoelang kan je hem in de koelkast bewaren?

    Groetjes Maartje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je leest het allemaal hier: https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Alles over gedecoreerde taarten bewaren

Alles over gedecoreerde taarten bewaren

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan