Croissants met spijs en speculaas

19 november 2016
36

croissants-met-spijs-en-speculaas-1a

Met Kerst en Pasen wordt de tafel ’s ochtends al feestelijk gedekt en wordt er een heerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd. Vaak ook nog met net even wat specialere producten die passen bij deze feestdagen. Met Sinterklaas beperkt het eten zich voornamelijk tot de zoete lekkernijen en snacks. Ik vind dat we ook prima een Sinterklaasontbijt kunnen introduceren. Zet deze croissants met spijs en speculaas op tafel en je bent al een heel eind. En uiteraard mag de speculaas granola met kruidnoten ook niet ontbreken op de ontbijttafel.

croissants-met-spijs-en-speculaas-2a

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Croissants met spijs en speculaas

Deze croissants met spijs en speculaas zijn toch wel het perfecte Sinterklaas ontbijtje. De croissantjes zijn erg eenvoudig te maken en natuurlijk ook erg smakelijk.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

 • blikje croissantdeeg
 • amandelspijs (volgens recept)
 • schuddebuikjes (of fijngehakte kruidnoten)
 • 1 ei (om af te smeren)
 • amandelschaafsel

Instructies

 • Het maken van deze croissants is niet moeilijk. Haal het deeg uit het blikje, rol het uit en snij de driehoeken met behulp van de stippellijn. Zet aan de smalle kant van de driehoek in het midden een inkeping, zo rol je ze straks makkelijker op.
 • Maak voor elk stukje deeg een klein rolletje spijs en leg dit op het croissantje. Strooi er ook wat schuddebuikjes of fijngehakte kruidnootjes over. Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en smeer de croissants hier mee in, verdeel er wat amandelschaafsel over.
 • Bak de croissants in 14 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Je kunt deze croissants zowel warm als koud serveren, al vind ik ze warm nog net even wat lekkerder.
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

croissants-met-spijs-en-speculaas-3a

Wat zet jij nog meer op tafel voor het sinterklaasontbijt?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. chucky1012 schreef:

  Mmmm dit recept zal ik bewaren want het ziet er zo heerlijk uit!

  Xoxo

 2. Michelle schreef:

  Ooh wat zien die er lekker uit, die ga ik zeker een keer maken. Ik eet eigenlijk nooit wat speciaals als sinterklaasontbijtm

 3. Daniëlle schreef:

  Wat een leuk en lekker idee!

 4. Dit is echt super origineel, dit gaat wel in de smaak vallen thuis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *