Met Kerst en Pasen wordt de tafel ’s ochtends al feestelijk gedekt en wordt er een heerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd. Vaak ook nog met net even wat specialere producten die passen bij deze feestdagen. Met Sinterklaas beperkt het eten zich voornamelijk tot de zoete lekkernijen en snacks. Ik vind dat we ook prima een Sinterklaasontbijt kunnen introduceren. Zet deze croissants met spijs en speculaas op tafel en je bent al een heel eind. En uiteraard mag de speculaas granola met kruidnoten ook niet ontbreken op de ontbijttafel.
Croissants met spijs en speculaas
Ingrediënten
- blikje croissantdeeg
- amandelspijs (volgens recept)
- schuddebuikjes (of fijngehakte kruidnoten)
- 1 ei (om af te smeren)
- amandelschaafsel
Instructies
-
Het maken van deze croissants is niet moeilijk. Haal het deeg uit het blikje, rol het uit en snij de driehoeken met behulp van de stippellijn. Zet aan de smalle kant van de driehoek in het midden een inkeping, zo rol je ze straks makkelijker op.
-
Maak voor elk stukje deeg een klein rolletje spijs en leg dit op het croissantje. Strooi er ook wat schuddebuikjes of fijngehakte kruidnootjes over. Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en smeer de croissants hier mee in, verdeel er wat amandelschaafsel over.
-
Bak de croissants in 14 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Je kunt deze croissants zowel warm als koud serveren, al vind ik ze warm nog net even wat lekkerder.
Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.
Wat zet jij nog meer op tafel voor het sinterklaasontbijt?
Mmmm dit recept zal ik bewaren want het ziet er zo heerlijk uit!
Xoxo
Ooh wat zien die er lekker uit, die ga ik zeker een keer maken. Ik eet eigenlijk nooit wat speciaals als sinterklaasontbijtm
Wat een leuk en lekker idee!
Dit is echt super origineel, dit gaat wel in de smaak vallen thuis!!