Croissants met spijs en speculaas

Gepost: 19 november 2016 Laatst bewerkt: 4 april 2024
Croissants met spijs en speculaas

Met kerst en Pasen wordt de tafel ’s ochtends al feestelijk gedekt en wordt er een heerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd. Vaak ook nog met net even wat specialere producten die passen bij deze feestdagen. Met Sinterklaas beperkt het eten zich voornamelijk tot de zoete lekkernijen en snacks. Ik vind dat we ook prima een Sinterklaasontbijt kunnen introduceren. Zet deze croissants met spijs en speculaas op tafel en je bent al een heel eind. En uiteraard mag de speculaas granola met kruidnoten ook niet ontbreken op de ontbijttafel. Wat zet jij nog meer op tafel voor het sinterklaasontbijt?

BAKTIP: Om de croissants met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

croissants-met-spijs-en-speculaas-2a
croissants-met-spijs-en-speculaas-3a

 

recept CROISSANTS MET SPIJS EN SPECULAAS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Croissants met spijs en speculaas

Deze croissants met spijs en speculaas zijn toch wel het perfecte Sinterklaas ontbijtje. De croissantjes zijn erg eenvoudig te maken en natuurlijk ook erg smakelijk.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg
  • amandelspijs (volgens recept)
  • schuddebuikjes (of fijngehakte kruidnoten)
  • 1 ei (om af te smeren)
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Het maken van deze croissants is niet moeilijk. Haal het deeg uit het blikje, rol het uit en snij de driehoeken met behulp van de stippellijn. Zet aan de smalle kant van de driehoek in het midden een inkeping, zo rol je ze straks makkelijker op.
  • Maak voor elk stukje deeg een klein rolletje spijs en leg dit op het croissantje. Strooi er ook wat schuddebuikjes of fijngehakte kruidnootjes over. Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en smeer de croissants hier mee in, verdeel er wat amandelschaafsel over.
  • Bak de croissants in 14 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Je kunt deze croissants zowel warm als koud serveren, al vind ik ze warm nog net even wat lekkerder.
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Mmmm dit recept zal ik bewaren want het ziet er zo heerlijk uit!

    Xoxo

  2. Michelle schreef:

    Ooh wat zien die er lekker uit, die ga ik zeker een keer maken. Ik eet eigenlijk nooit wat speciaals als sinterklaasontbijtm

  3. Daniëlle schreef:

    Wat een leuk en lekker idee!

  4. Dit is echt super origineel, dit gaat wel in de smaak vallen thuis!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept