Sinterklaas speculaas cupcakes

15 november 2021
Sinterklaas speculaas cupcakes
32

Overheerlijke Sinterklaas speculaas cupcakes! Deze cupcakes zullen je Sinterklaas tafel meteen opvrolijken en het is een fijne middagbesteding om ze te maken. Op de cupcakes zit een speculaas botercrème en ik versierde de botercrème toeven met schuddebuikjes en tum tum snoepjes. Maar je kunt dit natuurlijk vervangen door jouw favoriete snoepgoed rondom Sinterklaas.

Als je mij als sinds het begin (11,5 jaar geleden!) volgt dan herken je deze cupcakes vast. Ik deelde destijds namelijk nog geen recepten, maar wel foto’s van mijn baksels zodat vrienden en familie deze konden bekijken. Maar toen “vreemden” mijn blog ook ontdekten, stroomden de vragen en verzoeken naar recepten binnen. Zo ging dat ook bij mijn gedicht over Sinterklaas cupcakes. Het kwam destijds niet in me op om het recept te delen, maar wel om de foto’s van de cupcakes online te zetten en een leuk gedicht erover te schrijven. Hoewel ik daar toen al veel lol aan beleefde, kan ik je vertellen dat ik het bloggen alleen maar leuker ben gaan vinden en niet had kunnen dromen dat er 11 jaar later maandelijks 1,5 miljoen thuisbakkers op Laurasbakery.nl zouden komen! En mocht je benieuwd zijn, dat gedicht en de eerste foto’s van deze cupcakes staan gewoon nog online. Stukje nostalgie 😉

Sinterklaas speculaas cupcakes

Het heeft dus even mogen duren voordat het recept van mijn speculaas cupcakes op Laura’s Bakery verscheen, maar nu kunnen jullie er met volle teugen van genieten. En als je dit een leuk recept vindt, dan zijn deze Sinterklaas recepten wellicht ook wat voor je:

 

Sinterklaas speculaas cupcakes

Deze Sinterklaas speculaas cupcakes hebben een heerlijke toef van speculaas botercrème en je kunt ze versieren met het lekkerste Sinterklaas snoepgoed.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Topping

Instructies

 • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
 • Voeg speculaaskruiden, zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
 • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
 • Laat de cupcakes volledig afkoelen en bereid de botercrème voor volgens het recept. Mix op het laatste moment de tl speculaaskruiden erdoor. Proef of je het voldoende speculaassmaak vindt hebben.
 • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de speculaas botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Decoreer deze met het Sinterklaas snoepgoed en ze zijn klaar om te serveren!
Tips

Ter decoratie gebruikte ik tumtums en schuddebuikjes, maar je kunt kiezen wat jij het lekkerst vindt om te snoepen rondom Sinterklaas.

Je kunt ook kiezen voor deze toffe mijter cupcakes toppers om je cupcake mee te decoreren!

Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Evelien schreef:

  Ik herken je bericht van destijds! Dan volg ik je dus al super lang. Intussen is de blog al zoveel verandert, heel erg knap gedaan ??

 2. Willianne Lokker schreef:

  Hi, is het mogelijk om in dit recept de vanille suiker te vervangen door vanille extract? Ik kan de vanille suiker hier helaas niet krijgen.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat zou kunnen.

  2. Laura's Bakery schreef:

   Dat zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *