Sinterklaas chocoladeflikken

24 november 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Sinterklaas chocoladeflikken
24

Aan het eind van een bakdag maak ik vaak restjes op en regelmatig komt het voor dat ik daarmee weer een nieuw recept voor jullie heb gemaakt. Het zijn vaak hele simpele creaties die je bijna geen recept zou kunnen noemen, maar soms is dat juist de kracht van iets lekkers. In dit geval hoef je alleen maar chocolade te smelten en te decoreren met strooigoed. In mijn geval had ik nog chocolade over van een ander project en lag er nog een zakje strooigoed op het aanrecht die ik nodig had voor de sinterklaasrecepten in Het Feestdagen Bakboek. Resultaat: Sinterklaas chocoladeflikken!

Nog meer soorten chocoladeflikken maken? Probeer deze eens uit:

Sinterklaas chocoladeflikken-2a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sinterklaas chocoladeflikken

Op zoek naar iets lekkers dat je snel en makkelijk kunt maken voor pakjesavond? Deze Sinterklaas chocoladeflikken zijn precies wat je zoekt!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade
  • strooigoed
  • schuddebuikjes (of kruidnoten)

Instructies

  • Smelt twee derde van de chocolade, in dit geval 135 gram, au bain-Marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is schep je met een kleine lepel een beetje chocolade op het bakpapier. Tik even met de lepel tot alle chocolade er vanaf is in het midden van de chocoladeflik, je zult zien dat het nu ook gelijk wat uitloopt. Mijn flikken waren zo’n 5 cm in diameter. Herhaal dit proces tot alle chocolade op is.
  • Verdeel strooigoed en schuddebuikjes over de chocoladerondjes. Laat de chocoladeflikken volledig uitharden.
Tips

In plaats van witte chocolade kun je natuurlijk ook melk of puur gebruiken.
Bewaren

In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek zeker 2-3 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *