Het is weer kersentijd! Oftewel de tijd dat de lekkerste verse kersen van Hollandse bodem verkrijgbaar zijn. Zo lekker om te verwerken in baksels, dus heb ik een aantal van mijn favoriete kersenrecepten voor je verzameld.
Lekkere recepten met kersen
De recepten die ik heb verzameld kun je allemaal maken met verse kersen. In sommige gevallen kun je de variant uit een pot of blik gebruiken, maar het allerlekkerste is natuurlijk om vers fruit te gebruiken. En wist je dat je heel makkelijk zelf kersenvlaaivulling kunt maken?
Mocht het ontpitten je tegenhouden om verse kersen te gebruiken, heb ik een tip voor je. Met een kersenontpitter gaat dit heel makkelijk! Natuurlijk even een klusje, maar wel een leuk klusje.
Je kunt kersen ook ontpitten met een mesje of rietje. Zorg er altijd voor dat je dit in een wasbak doet met een schort om, want het kan spetteren.
Benieuwd naar meer recepten met kersen op Laura’s Bakery? Neem dan eens een kijkje tussen alle kersenrecepten.
Cake met