Het is weer kersentijd! Oftewel de tijd dat de lekkerste verse kersen van Hollandse bodem verkrijgbaar zijn. Zo lekker om te verwerken in baksels, dus heb ik een aantal van mijn favoriete kersenrecepten voor je verzameld.

Lekkere recepten met kersen

De recepten die ik heb verzameld kun je allemaal maken met verse kersen. In sommige gevallen kun je de variant uit een pot of blik gebruiken, maar het allerlekkerste is natuurlijk om vers fruit te gebruiken. En wist je dat je heel makkelijk zelf kersenvlaaivulling kunt maken?

Mocht het ontpitten je tegenhouden om verse kersen te gebruiken, heb ik een tip voor je. Met een kersenontpitter gaat dit heel makkelijk! Natuurlijk even een klusje, maar wel een leuk klusje.

Je kunt kersen ook ontpitten met een mesje of rietje. Zorg er altijd voor dat je dit in een wasbak doet met een schort om, want het kan spetteren.

Benieuwd naar meer recepten met kersen op Laura’s Bakery? Neem dan eens een kijkje tussen alle kersenrecepten.

Kersentaart

Ik begin gelijk met een van mijn favoriete kersenrecepten: klassieke kersenvlaai. Zo op zichzelf al heerlijk, maar een extra verwennerij met een laagje banketbakkersroom.

Als je denkt aan kersen, denk je natuurlijk al snel aan dé klassieker in de categorie kersentaarten: MonChou taart. Bastognebodem met MonChou erop en heerlijke kersen. Niet voor niets een liefhebber bij velen.

Cake met kersen

Kersen kan je ook heel goed verwerken in een cake. Je kunt gewone kersen gebruiken, maar in deze cerise cake heb ik gebruik gemaakt van amarena kersen. Geweldig van smaak!

Wist je dat chocolade en kersen een hele lekkere combinatie is? In deze chocolade-kersencake kun je dat proeven. Eentje die het zeker goed doet op een feestje of gewoon als toetje.

Clafoutis en galettes

Met kersen kun je hele lekkere desserts maken, zoals deze kersen clafoutis. Dit is eigenlijk een soort gebakken pannenkoek. Extra lekker met een bolletje ijs erbij. Maar zonder ijs ook al heerlijk, bijvoorbeeld als luxe ontbijt!

Nog een heerlijk dessert met kersen, zijn deze mini MonChou galettes. Het zijn eigenlijk gewoon kleine taartjes en ze zijn heel eenvoudig om te maken, maar echt een pure verwennerij.

Lekker bakken met kersen

Als er iets een gouden combinatie is, dan is het roomkaas en kersen. Het romige en het zoete is zo lekker samen. Deze MonChou soesjes zijn dan ook een heerlijke traktatie.

Een ander baksel in deze combinatie zijn deze kersen roomkaas taartjes, die maak je heel eenvoudig met bladerdeeg. Een verrukkelijk toetje!

Desserts met kersen

Het meest eenvoudige recept uit deze verzamelding kersenrecepten is absoluut dit recept voor gegrilde cake met slagroom en kersen. Dit recept laat zien dat eenvoudig vaak ook hartstikke lekker kan zijn!

Een ander heerlijk zomers dessert met kersen is deze kwark panna cotta met kersen. Het is een frisse en wat lichtere variant van de klassieke panna cotta en daarmee perfect voor een zomerse dag.

Kersen in het seizoen

Wanneer zijn de verse kersen in het seizoen? Het is echt op en top zomerfruit. Van half juni tot en met augustus zijn verse kersen van Hollandse bodem vaak goed verkrijgbaar. Als je ze koopt, let er dan op dat de steeltjes er nog aan zitten, dat ze glanzen en mooi gaaf zijn.

Verder is het goed om te weten dat je verse kersen 1-2 dagen kunt bewaren op kamertemperatuur en in de koelkast 3-5 dagen.

Ik ben erg benieuwd met welk kersenrecept jij aan de slag gaat!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Luís Lara schreef:

    Cake met

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *