Pizza in een ander jasje

Gepost: 4 juli 2017 Laatst bewerkt: 2 december 2022
Pizza in een ander jasje

Een van de leukste rubrieken om te schrijven vind ik deze inspiratie artikelen. Het geeft ons de kans om wat oudere, wellicht vergeten, recepten opnieuw met jullie te delen. Vandaag gaan we op pizza-tour. Ik bedacht me namelijk dat veel recepten op de blog staan die zijn geïnspireerd op de pizza, maar geen pizza zijn. Daarom deel ik vandaag negen recepten van pizza in een ander jasje.

pizza-variatie-1
1. Mini Pizza Muffins

In deze inspiratie artikelen probeer ik altijd wel een muffin recept erin te smokkelen. Ik houd van muffins, maar maak ze zelf eigenlijk te weinig. Deze pizza muffins zijn een hartige variatie op de welbekende zoete muffin en natuurlijk een lekkere variatie op de welbekende pizza. Pizza to-go op ieder moment van de dag.

Hier vind je het recept!

2. Pizza borrel stokbrood

Weer eens iets anders dan het standaard stokbroodje kruidenboter. Ben je geen fan van de salami, dan kun je deze eenvoudig vervangen door een ander vleesbeleg. Je gasten kunnen zichzelf in ieder geval hun eigen mini pizza’s afbreken.

Hier vind je het recept!

3. Pizza pannenkoek hapjes

Een beetje vreemd maar wel lekker. Dat is volgens mij de correcte beschrijving van de pizza pannenkoek. Bij haar thuis welbekend en dat inspireerde haar om er hapjes van te maken. Hoewel ik zelf meer van de zoete pannenkoeken ben, kan ik mij wel indenken dat een pizza variant van de pannenkoek ook erg smakelijk kan zijn.

Hier vind je het recept!

pizza-variatie-2
4. Gevulde pizza sticks

Door mijn liefde voor pizza kreeg ik het idee om deze pizza sticks te maken als een van mijn eerste recepten voor hier op het blog. Deze waren ontzettend lekker, zeker het proberen waard.

Hier vind je het recept!

5. Pizza Tortilla Chips

Heb je altijd al je eigen chips willen maken, dan kan dat nu met dit recept. Doordat je zelf de chips samenstelt kun je het zo (on)gezond maken als je wilt. Doe mij maar wat extra kaas!

Hier vind je het recept!

6. Pizza Croissants

Wie zegt dat je niet kunt ontbijten met pizza heeft het verkeerd, want met deze pizza croissants kun je als ware pizza fan de dag goed beginnen. Is de pizzasmaak iets te veel van het goede in de ochtend, dan kun je deze croissantjes ook eten als lunch.

Hier vind je het recept!

pizza-variatie-3
7. Pizza Bonbons

Misschien wel mijn favoriet in dit overzicht. Ik ben geen mega pizza fan, want ik zit er al snel vol van en heb het er dan ook snel weer mee gehad. Met een bon bon zal ik daar geen last van hebben, het is een klein hapje waardoor je makkelijker kunt bepalen hoeveel je er van eet. Zeker een aanrader voor bij de borrel.

Hier vind je het recept!
8. Pizza salami quiche

Net zoals een echte pizza zal deze quiche de maag goed doen vullen. Ik vind quiches wel lekker en ontzettend handig, want je kunt ze vaak nog koud ook prima eten. Waardoor je een quiche een dag later mee kunt nemen naar het werk als lunch.

Hier vind je het recept!

9. Pizza Pancakes

Het bewijs dat je niet altijd voor zoet hoeft te kiezen. In plaats van de bekende blauwe bessen, vulde ik deze pancakes met blokjes salami. Zo krijg je hartige pannenkoeken.

Hier vind je het recept!

Zoals je ziet ben ik een ware pizza-fan en misschien ben jij dat ook wel. Mocht je zelf nog een pizza geïnspireerd receptidee voor ons hebben, dan kun je die altijd delen in een reactie hieronder.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Arja schreef:

    Oeeei dit is me allemaal ontgaan (pc perikelen) je schrijft nu ook voor Laura 🙂 Wij zijn hier gek op pizza, keuze genoeg dus: enkel bedenken wat we het eerst gaan maken.

  2. Laura schreef:

    Oeeeh ik word hier wel blij van! Nu nog kiezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *