Dit barbecue toetje is echt simpeler dan simpel. Je kunt het jezelf wat ingewikkelder maken door eerst de cake zelf te bakken, maar ik koos zelf voor een exemplaar uit de winkel. Dan hoef je die alleen nog maar in stukjes te snijden en te grillen op de barbecue. Dan is je gegrilde cake met slagroom en kersen al zo goed als klaar. Het lekkere aan gegrilde cake is dat de buitenkant knapperig wordt, terwijl het midden heerlijk smeuïg is.
BAKTIP: In plaats van de barbecue kan je ook een grill gebruiken voor dit recept. Zelf heb ik deze grill in huis. De grillplaten zijn vaatwasserbestendig en hij is volledig open te klappen, waardoor beide kanten tegelijk gebruikt kunnen worden.
Gegrilde cake met slagroom en kersen
Ingrediënten
- plakjes cake (eventueel gehalveerd)
- slagroom (zelf kloppen of gewoon een spuitbus)
- kersen
Instructies
-
Om dit bbq toetje te maken hoef ik geen lang verhaal te schrijven. Waarschijnlijk kun je het zonder ook wel ?
-
Ik sneed de cake in plakjes en halveerde deze zodat je rechthoekige stukjes cake krijgt. Leg deze op de barbecue wanneer deze niet meer zo heet is en gril de cake aan beide zijden tot er goudbruine strepen ontstaan.
-
Leg ze op een bordje en serveer met slagroom en kersen. Ik ging voor extreem makkelijk en gebruikte een spuitbus slagroom. Je kunt natuurlijk ook je eigen slagroom met wat suiker opkloppen. Of je maakt mascarpone room, ook erg lekker.
Dit klinkt echt als een bizar goed idee!!!!
Echt zo’n gevalletje: waarom heb ik dit nooit eerst geweten?
ja, inderdaad, ziet er heerlijk uit, en toch snel en simpel
doet me eraan denken even de tip te geven dat je bv eierkoeken (die eten ze hier snel op, behalve de laatste paar uit zo’n
pak, dan zijn ze het ineens zat… als je die even roostert…. ook zo lekker, smeuiig van binnen en knapperig van buiten. \
kaal al lekker, maar ook heel leuk op te pimpen als je visite krijgt tot tractatie als toetje of bij koffie.
beetje slagroom, en / of lemon curd en wat fruit en je steelt de show.