Kersen roomkaas taartjes

Gepost: 4 februari 2016 Laatst bewerkt: 25 juli 2023

kersen roomkaas taartjes 1a

Al een hele tijd geleden maakte ik bosbessen roomkaas taartjes en ik vind ze heerlijk! Toen al probeerde ik ook een andere variant uit, ik had namelijk nog een beetje kersenvlaaivulling in huis. Ook een heerlijke combinatie, maar ze zagen er een beetje vreemd uit. Ik had er flapjes van gemaakt en dat werkte niet. Daarom gingen ze onlangs in de herkansing, want met de smaak zat het helemaal goed. Nu gebruikte ik trouwens geen vlaaivulling, maar kersen op siroop uit een pot. Ook een prima combinatie!

BAKTIP: Mocht het ontpitten je tegenhouden om verse kersen te gebruiken: met een kersenontpitter gaat dit heel makkelijk! Je kunt kersen ook ontpitten met een mesje of rietje. Zorg er altijd voor dat je dit in een wasbak doet met een schort om, want het kan spetteren.

kersen roomkaas taartjes 2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kersen roomkaas taartjes

Deze kersen roomkaas taartjes bewijzen weer eens mooi dat je met bladerdeeg verrukkelijke toetjes op tafel kunt toveren. Ze zijn heel eenvoudig te maken!
Porties: 8 taartjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 90 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl citroensap
  • 100 gram kersen (ontpit en gehalveerd)
  • 1 ei (geklutst)

Instructies

  • Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal. In een kommetje roer je de roomkaas, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Verdeel deze topping over de plakjes bladerdeeg. Smeer het roomkaasmengsel uit, maar laat de randjes vrij.
  • Verdeel de kersen over de taartjes en smeer de randjes in met het geklutste ei.
  • Bak de kersen taartjes in 15 minuten op 225 °C gaar en goudbruin.
Tips

Ik gebruikte kersen uit pot, maar als de kersen in het seizoen zijn zou ik vooral verse kopen.
Bewaren

Zowel warm als koud zijn deze taartjes heerlijk. Na verloop van tijd wordt het bladerdeeg wel wat zachter, maar door ze even op te piepen in de oven zijn ze zo weer knapperig. Deze hapjes kun je dus al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Caroline schreef:

    Ik ga zeker dit weekend de kersentaartjes maken.

    Thanks Laura.

  2. Trudy schreef:

    Ik griezel van kersen, behalve als ze vers zijn.
    Kan dit ook met bosbessen? op spatten die wellicht uit elkaar?

    1. Trudy schreef:

      Ehh, laat de reactie maar, ik zie nu dat je hier van de zomer al over schreef.
      Tja, vakantietijd 🙂

  3. rachel schreef:

    Ziet er weer verrukkelijk uit zeg

  4. Megan schreef:

    Ziet er uit als een lekker en simpel receptje! Leuk als je iets wil maken maar niet zo veel tijd hebt. 🙂

  5. Sandra schreef:

    Wat een leuk receptje, lijkt me erg lekker!

  6. Margot schreef:

    Wat een leuk idee! Yum!

  7. Britt schreef:

    Heb ze gisteren gemaakt, alleen een beetje over de informatie heengelezen dat de oven 20% lager moest, oeps.. Een klein beetje donkergebakken maar de smaak is er niet minder om want ze zijn heerlijk, snel nog maar een keertje voor een herkansing dus!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept