MonChou chocoladewafels

6 november 2019
MonChou chocoladewafels
60

Voor een bakdag bereid ik altijd alle recepten voor. Ik schrijf op hoe ik denk dat ik het wil maken zodat ik weet wat ik aan boodschappen in huis moet halen. Aan de hand van die halve recepten kan ik dan een bakplanning maken. In principe staat van tevoren dus vast welke recepten ik maak op een dag. Soms zit daar ineens een verrassing tussen, zoals deze MonChou chocoladewafels. Die stonden namelijk helemaal niet op de planning. Maar ik had een stapel heerlijke chocoladewafels gebakken en ineens besloot ik om niet alle vulling en topping voor de MonChou flensjes te gebruiken. Of althans, niet voor de flensjes dan. Ik wilde er MonChou wafels mee maken. Dat moest wel lekker worden dacht ik. Nou, ik kan je vertellen dat deze wafels inderdaad fantastisch lekker waren. Ik geef je het recept zodat je ze ook een keer kunt maken!

MonChou chocoladewafels

Verwen jezelf met deze lekkere chocolade wafels met Monchoutaart topping en kersen. Dat is pas genieten.
Porties: 12 wafels

Ingrediënten

Voor de MonChou

Instructies

  • Bak de chocoladewafels volgens recept.
  • Voor de MonChou vulling klop je de slagroom stijf in een kom. In een andere kom roer je de suiker, het vanille-extract en de MonChou romig. Voeg de slagroom eraan toe en spatel tot een glad geheel. Zet de vulling in de koelkast zodat hij nog wat kan opstijven.
  • Maak de kersenvlaaivulling volgens recept als je deze zelf wilt maken.
  • Serveer de wafels met een flinke schep MonChou en wat kersenvlaaivulling en serveer.
Tips

Wafels gaan goed samen met warme kersen. Wil je de kersen verwarmen, houd er dan rekening mee dat de MonChou zal smelten door de warme kersen. Dien pas bij serveren op.

Bewaren

Zonder de MonChou blijven de wafels 5-7 dagen goed in een afgesloten blik of trommel. Door ze in te vriezen kun je ze tot 3 maanden bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *