kwark panna cotta met kersen

49

Panna cotta is niet alleen heel erg simpel, maar ook heel erg lekker. Ik maakte eerder al een aardbeien panna cotta, dit keer wilde ik kersen gebruiken nu die in het seizoen zijn. Door de pannacotta zelf zitten al wat stukjes kersen en de topping is een zelfgemaakte kersenvlaaivulling. De panna cotta zelf bestaat niet alleen uit slagroom, maar ook uit kwark. Dat maakt het wat lichter en frisser, perfect voor de zomer dus deze kwark panna cotta met kersen!

Kwark panna cotta met kersen

Deze kwark panna cotta met kersen is een heerlijke zoete en lichtere variant van de klassieke panna cotta. Ook erg makkelijk om te maken!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Leg de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken.
  • Doe de slagroom en suiker in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook. Zodra langs de randen belletjes zichtbaar worden zet je het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer door tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot het bijna op kamertemperatuur, maar nog wel vloeibaar is (houd dit in de gaten, het mag niet nog niet stollen).
  • In de tussentijd doe je de kwark in een kom, hier roer je vanille-extract doorheen. Je kunt ook alvast de ontpitte (en gehalveerde) kersen over de schaaltjes verdelen.
  • Wanneer het slagroommengsel voldoende is afgekoeld voeg je dit toe aan de kwark, spatel erdoor tot het een egaal mengsel is. Verdeel het over de schaaltjes. Tik eventueel met de schaaltjes op je werkblad wanneer de panna cotta niet helemaal goed door de kersen heen zakt.
  • Dek de schaaltjes af en zet deze minimaal 3 uur in de koeling.
  • Schep er wat zelfgemaakte kersenvlaaivulling op en serveer.

Tips

  • Bewaren: afgedekt in de koelkast kun je de kersen panna cotta 2-3 dagen bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *