Kwark panna cotta met kersen

Gepost: 14 juli 2018 Laatst bewerkt: 18 april 2024

Panna cotta is niet alleen heel erg simpel, maar ook heel erg lekker. Ik maakte eerder al een aardbeien panna cotta, dit keer wilde ik kersen gebruiken nu die in het seizoen zijn. Door de pannacotta zelf zitten al wat stukjes kersen en de topping is een zelfgemaakte kersenvlaaivulling. De panna cotta zelf bestaat niet alleen uit slagroom, maar ook uit kwark. Dat maakt het wat lichter en frisser, perfect voor de zomer dus deze kwark panna cotta met kersen!

BAKTIP: Mocht het ontpitten je tegenhouden om verse kersen te gebruiken: met een kersenontpitter gaat dit heel makkelijk! Je kunt kersen ook ontpitten met een mesje of rietje. Zorg er altijd voor dat je dit in een wasbak doet met een schort om, want het kan spetteren.

Opslaan Recept afdrukken
4.22 van 14 stemmen

Kwark panna cotta met kersen

Deze kwark panna cotta met kersen is een heerlijke zoete en lichtere variant van de klassieke panna cotta. Ook erg makkelijk om te maken!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Instructies

 • Leg de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken.
 • Doe de slagroom en suiker in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook. Zodra langs de randen belletjes zichtbaar worden zet je het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer door tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot het bijna op kamertemperatuur, maar nog wel vloeibaar is (houd dit in de gaten, het mag niet nog niet stollen).
 • In de tussentijd doe je de kwark in een kom, hier roer je vanille-extract doorheen. Je kunt ook alvast de ontpitte (en gehalveerde) kersen over de schaaltjes verdelen.
 • Wanneer het slagroommengsel voldoende is afgekoeld voeg je dit toe aan de kwark, spatel erdoor tot het een egaal mengsel is. Verdeel het over de schaaltjes. Tik eventueel met de schaaltjes op je werkblad wanneer de panna cotta niet helemaal goed door de kersen heen zakt.
 • Dek de schaaltjes af en zet deze minimaal 3 uur in de koeling.
 • Schep er wat zelfgemaakte kersenvlaaivulling op en serveer.

Tips

 • Bewaren: afgedekt in de koelkast kun je de kersen panna cotta 2-3 dagen bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Marije schreef:

  Maakt het nog uit wat voor kwark?
  Volle, magere, Griekse
  Alvast bedankt!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het is maar net wat jouw voorkeur heeft!

 2. Claudia schreef:

  Hallo Laura, super leuk dessert! Maar kan je deze ook invriezen? Ik twijfel omdat er slagroom doorheen zit…

  1. Laura's Bakery schreef:

   Nee, de gelatine is daar niet tegen bestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept