Perfecte camping recepten

Gepost: 23 juli 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
3

Alweer een aantal jaar geleden deelde ik een overzicht van no-bake recepten die je ook prima op de camping kon maken. In de tussentijd zijn er natuurlijk alweer heel wat lekkere no-bake recepten bijgekomen. Ondanks dat ik er een hele lijst mee kan vullen, leek het ons leuk om juist een mix van recepten aan te bieden die perfect zijn voor op de camping. Je hebt absoluut geen oven nodig, maar sommige recepten vereisen wel een gaspitje (die heb je vast wel op de camping) of een barbecue of kampvuur. Dat moet allemaal wel lukken, toch? Hier komen de perfecte camping recepten.

1. Mini quesadilla’s

Ik vind het op de camping dus ook wel fijn om lekkere tussendoortjes te kunnen maken. Heerlijk om even te snacken na het zwemmen bijvoorbeeld. Deze quesadilla’s zijn lekker en ook nog verantwoord, als je het mij vraagt. Zeker op vakantie eet je vaak wat later in de avond, dus dan is een goede middagsnack nooit weg.

Hier vind je het recept!

2. No-bake cheesecake met ananas

Tropische toetjes in een glaasje passen zo goed bij het campingleven. Gebruik een gewoon drinkglas als je niets anders voorradig hebt en grill je ananas op de barbecue die je op het einde over je cheesecake glaasjes verdeelt.

Hier vind je het recept!

3. Gevulde snoeppaprika’s

We hadden het dus over die middag snack. Wat dacht je van deze gevulde snoeppaprika’s. Met wat stokbrood erbij een soepje kunnen ze ook prima bij de maaltijd geserveerd worden.

Hier vind je het recept!

4. Griekse salade spiesjes

Ik vind dit soort spiesjes altijd zo gezellig staan en op de camping streven we naar gezelligheid. Genoeg reden om deze spiesjes tijdens de hoofdmaaltijd te serveren.

Hier vind je het recept!

5. Chocolademousse taart

Een gloednieuw no-bake recept die ik koste wat kost in deze lijst wilde hebben. Een perfecte taart voor als je een feestje te vieren hebt op de camping.

Hier vind je het recept!

6. Nacho hapjes

Eentje die je niet snel verwacht op de camping. Maar als je dan een gaspitje tot je beschikking hebt, doe er iets leuks mee. Verander een standaard nacho chipje in het lekkerste hapje deze zomer. Margarita’s erbij en klaar.

Hier vind je het recept!

7. Bananenpakketjes

Een klassieker die jullie allemaal kennen. Denk aan warme zomeravonden op de camping met een bananenpakketje. Kinderen blij en jij blij. Perfecter dan dit kan haast niet.

Hier vind je het recept!

8. Frisse kipspiesjes met yoghurtdip

Allemaal kleine hapjes maken als een soort tapasavond vind ik ook perfect voor op de camping. Deze spiesjes zijn lekker zomers en fris van smaak. Steek de barbecue maar aan.

Hier vind je het recept!

9. IJssandwiches

Misschien krijg je ze op de camping niet zo perfect, maar het idee is het belangrijkste in dit geval. Een bolletje ijs tussen twee wafeltjes geeft dezelfde smaaksensatie. Lekker!

Hier vind je het recept!

Ik sta niet eens op de camping dit jaar, maar met bovenstaande recepten waan ik mijzelf er wel. Iedereen een fijne (kampeer)vakantie gewenst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *