Gevulde pistolets met gehakt

21 januari 2019
116

Ik heb zo ontzettend zitten smullen van deze gevulde pistolets met gehakt en lekkere groenten. Het mengsel waarmee ik de broodjes vulde lijkt een beetje op wat ik zelf vaak maak om wraps mee te vullen, maar in principe is er veel mogelijk. De gevulde pistolets zijn ook ideaal om restjes groenten op te maken. Dat doe ik zelf vaak door een goed gevulde omelet te maken, maar vanaf nu zal ik restjes ook wat vaker gaan gebruiken om gevulde pistolets mee te maken. Ik gebruikte zelf reeds gebakken pistolets omdat ik deze prettiger vind om uit te hollen, maar afbakpistolets kunnen natuurlijk ook.

Gevulde pistolets met gehakt

Gevulde pistolets zijn ideaal om restjes groente op te maken uit de koelkast. De pistolets zijn ook erg lekker als je ze vult met andere groente.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 pistolets
  • 200 gram gehakt (+kruiden naar keuze)
  • 1 tomaat
  • 1 steel bosui
  • 0,5 paprika
  • 70 gram maïs
  • handje geraspte kaas

Instructies

  • Bak het gehakt rul in een koekenpan en breng op smaak met kruiden naar keuze. Zelf gebruikte ik grillkruiden.
  • Snijd ondertussen de tomaat, bosui en paprika in kleine blokjes en voeg dit samen met de maïs toe aan de pan met gehakt. Roer nog een paar minuten door en haal dan de pan van het vuur.
  • Hol de pistolets uit door met een mes rondom een inkeping te maken, trek het grootste stuk eruit en maak indien nodig de holte nog wat groter.
  • Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Strooi er wat geraspte kaas over en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pistolets in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)

Tips

  • Bewaren: Deze gevulde pistolets zijn het lekkerst als je ze gelijk opeet. Afgekoeld ook erg lekker, houd er wel rekening mee dat je pistolet dan misschien wat minder knapperig is.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Karin schreef:

    Hoi neem je pistoletjes die je nog moet afbakken of die al afgebakken zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, ik gebruikte verse (die dus al gebakken zijn)

      1. Karin schreef:

        Dank je wel.

  2. Jolanda schreef:

    Worden pistolets die al kant en klaar zijn niet heel hard als je ze nog 10 minuten in delven doet?

    1. Jolanda schreef:

      In de oven moest er staan 😬

    2. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, als het resultaat niet lekker zo zijn geweest had het niet online gestaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *