Frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip

Gepost: 18 mei 2018 Laatst bewerkt: 29 mei 2023
Frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip

Kipspiesjes vind ik zo leuk om te maken en nog lekkerder om op te eten. Deze frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip passen natuurlijk perfect bij het aankomende zomerseizoen. Je kunt ze bereiden op een barbecue of kant-en-klaar meenemen naar een picknick. Op een feestje zullen ze het ook goed doen als een wat groter borrelhapje, zeker omdat ik ook gedacht heb aan een bijpassende dip. Je hebt natuurlijk ook altijd de optie om de spiesjes wat kleiner te maken, zodat ze nog handiger zijn om mee te borrelen.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere borrelhapjes? In Het Borrelhapjes Bakboek staan meer dan 150 heerlijke hapjes die je met of zonder oven kan maken.  

Gemarineerde_kip_met_dip_2

 

Gemarineerde kip met dip uitgelicht

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip

Deze frisse citroen kipspiesjes met yoghurtdip zijn perfect als borrelhapjes, op de barbecue óf voor bij de picknick. Lekker zijn ze zeker!
Porties: 6 spiesjes

Ingrediënten

  • 450 gram kippendijfilets
  • 125 ml olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

Voor de dip

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer (fijn geraspt)
  • extra virgin olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Was je handen met zeep en snijd de kippendijfilets op een aparte snijplank in stukjes van ongeveer ± 3 cm. Snijd eventueel wat van de witte stukjes weg als je hier niet van houdt. Was je handen opnieuw grondig met zeep.
  • Maak de marinade door de olijfolie, rasp en sap van de citroen, knoflook, oregano, peper en zout in een middelgroot kom door elkaar te roeren met een vork of kleine garde. Zorg er voor dat de olie zich goed vermengt met het citroensap.
  • Kiep de kipdijstukjes in de marinade. Roer tot alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur in de koelkast staan. Rijg de gemarineerde kippendijstukjes aan, in water geweekte, houten prikkers. Ongeveer 3 stukjes per prikker is voldoende.
  • Maak ondertussen de yoghurtdip, door de fijn geraspte komkommer aan de Griekse yoghurt toe te voegen. Voeg naar smaak een beetje olijfolie, peper en zout toe.
  • Gril de spiesjes op een hete barbecue of in een hete (grill)pan voor 15 min. Keer regelmatig voor een gelijke bruining. Serveer de citroen kipspiesjes met de yoghurtdip.
Bewaren

Lekkerst om meteen op te eten. Maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Lauretta schreef:

    Hi, gister deze gemaakt en gegeten….. en wat was dat lekker zeg!! Heerlijk! We gaven een BBQ en we kregen veel positieve reacties.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept